Motosikletinizi çaldırmaktan sıkılmadınız mı ?
Reklamlar
-
Merhaba arkadaşlar;
Yazdıklarımda asla bir kötü niyet,
Sıcak koltuğundan konuşma yoktur.
Biraz uzun bir yazı olacak kimisine çok saçma gelecek,karalamadan önce benim düşüncemi anlamaya calısmanızı rica ediyorum
Çok ama çok fazla calınma konusu görüyorum keza facebook grupları
Sahibinden de çalıntı motora verilen ödüller vs vs vs. Benim içim yanıyor gördükçe
Türkiye gibi bir ülkede para okadar zor kazanılıyor ki..
Hayaller le,alınteriyle,aile iknasıyla,tutkuyla alınan aşk ile bakılan motosikletler dakikalar içinde kayboluyor çok yazık..
Bu ülkede ADALET VE POLİS SİSTEMİ ÇALIŞMIYOR ARKADAŞLAR!
Motorunuz çalınırsa bulma ihtimaliniz yüzde bir emin olun buna.
Şu yaşadığımız adaletsiz dünyada
Geçim kargaşası,sorumluluklarımız,üzüntülerimiz okadar fazla ki
Rahatlamak adına ,zevk uğruna veyahut alınteriyle para kazanmak uğruna motosiklet aldık hepimiz.
Alev gibi yandı içimiz ilk bindiğinimizde..
Gelelim konumuza;MOTOSİKLET HIRSIZLIĞINA!
Nispeten bursa hırsızlık acısından fazla vukuatı olmayan bi yer
Kapalı garaj var evet ama kapısı vs yok garaja giren tekbir kapı var ve orada 24 saat güvenlik var
Ben iki senedir anahtarı motorun üstünde bırakıyorum neredeyse.
Bakarmısınız şu rahatlığa allah aşkına ? Nispet yapmıyorum lütfen yanlıs anlamayın
İçinde acaba motora bişey olurmu diye geceleri uyumakta zorlananlar için diyorum bunu
Birçok motor kullanan arkadaşım bir gün bile motorunun kurcalandığını söylemedi bana
Girin bursa mt ye varmı motor calındı diyen ?
Ben motor üstünde 80 bin km devirdim ve 78 bini bursa içi emin olun kurye değilim hiç yapmadım oraya buraya hep gezdim bir kez motor kurcalanmadı
Forumdan bir üyemiz;mehmetcan koral 1 sene boyunca hyosung gt 250r ı mahalle arasında yattı yeri bile oynamadı motosikletin
Yanlıs anlaşılmasın güzel sitedeyim ben ya tavırlarında değilim
Kira da oturuyorum ve 800 lira kira ödüyorum ben sanıyorum ki istanbul için gayet uygun bir fiyat bu
Bir düşünün ya ? 800 lira kiraya istanbulda nerede oturacaksınız ?
Otoparklı bir kapalı iki açık yüzme havuzlu yeni ve deniz dibi bir site bu
Yeni yapılmış bir site hemde
Ben şehir merkezine 30 km uzaklıktayım yaşadığım yer mudanya bursanın en pahalı semtlerinden bakın. 90 bin nüfus barındıran bir semt burası
Demek istediğim şu, bir kıyaslayın ya istanbul ile ?
Ben istanbuldan geldim bostancıdan buraya 10 sene oldu.
Velhasıl kelam neden yazdım bunu
Çıkın hocam istanbul denen lanet şehirden asla zorunda değilsiniz berbat trafiği, onlarca çeşit milletli haliyle her an birsürü şey olabilecek bir yer istanbul. Sadece motosiklet değil istanbulda cüzdanınızı kontrol etmeden iki dakika gecirebiliyormusunuz binlerle yürürken..
İş yok demeyin emin olun bursa ve birçok şehirde inanılmaz eleman eksiği var
Gerizekalı olmayan herkes rahatça iş bulabilir buralarda.
Motosikleti bırakın, sevdiklerinizi aklınız kalmadan bir yerlere gönderebiliyormusunuz ?
Veyahut metrobüs denen şeyin toplu tasıma aracı değil
Winrar klasörü olduğunu düşünün lütfen
Nüfusu 3 milyon olan, temiz havası olan bursadan yazıyorum bunu
Hayat stres yapmaya değmeyecek kadar kısa. Yanlızca bir düşünün, sizi istanbul gibi (fokurdayan bir kazan) (karınca yuvası misali tıklım tıklım) şehirde tutan ne var ?
Düşüncelerim bunlar asla kırmak istemedim yazarken benim içime dert oluyor çalıntı motosikletler
Asla ne biçim yer lan orası safmısınız tarzında da yazmadım
Bir fikir bir düşünce aşılamak derdim
Son olarak kaza raporlarını da sorgulayabilirsiniz, kelle koltuk gibi birşey istanbulda trafik
Herkese iyi forumlar dilerim
Suzuki AN125 47000Km,Sym Gts 250ievo 4000km,CBR 125 6500Km, ,Kawasaki Ninja 250R 14000km
Yamaha Xmax250 ABS 7000km, KTM Duke 200 ABS 3100km Yamaha Xmax250 8000km, Xj6n 18000km Xmax 250 Yollarda..
Reklamlar
-
Kesinlikle haklısın diyorum sadece. İstabul gezmek için gelinecek biyer hatta artık gezmeye bile uğranmayacak nefret ettiğim biyer.
-
Metrobüs=winrar iyiymiş o )
Hocam yanlış anlaşılacak bir şey yok, İstanbul'da yaşanmaz tezini farklı bir üslupla açıklamışsın o kadar.
-
Her gittiğimde en erken nasıl dönerim diye düşünmekten kendimi alamıyorum.
Biraz da özentilik var bu İstanbulda yaşamak konusunda sanırım.
-
Evet haklisin..istanbul bizi icine cekmis birakmiyor bir turlu zerre kadar haz etmiyorum istanbuldan ileride sakarya ya falan tasinmak istiyorum bakalim insallah olur.
-
Bende 10 sene önce Ataköy den çıktım geldim Mudanya ya. Şimdi 2 günlüğüne İstanbul a gitsem sıkıntı basıyor.
-
ufaktannolsada bursa reklamini sezdim sanirim . ama bence siz genede anahtarinizi ustunde birakmayin amerikada abrupadada oluyor bu hirsizliklar . adamlar ducati panigaleyi ite ite calmislardi konuda gormustum :D
-
Cherry domates yetistirmek istiorum ellerim topraga degsin istiorum... az kaldi ufak tefek bisileri halledip giderim nasipse
-
hocam iş bulsak bırakır mıyız. kendi adıma konuşuyorum; yaptığım işle ilgili ne bir ilan, ne bir iş var büyük şehirler dışında bir yerde. takip ediyorum devamlı. hadi iş buldum, orada kira yeme içme ucuzsa maaş da daha ucuz oluyor ancak motosiklet fiyatları türkiyenin heryerinde aynı dimi ?
tuzla tarafındayım ben, yeni motoru da alınca herhalde kocaeline taşınabilirim.
-
Süper Moderatör
awesomee adlı üyeden alıntı
Cherry domates yetistirmek istiorum ellerim topraga degsin istiorum... az kaldi ufak tefek bisileri halledip giderim nasipse
Babanın Şile'de yazlığı varya işte, ek bahçesine bişeyler
Ben de kendime 5 sene gibi bir zaman tanıdım, bütün borçları kredileri bitirip işleri yoluna koyup üç beş de kenara atarsam daha sakin bir yere yerleşeceğim.
Bu arada bir not düşeyim;
Evden sokağa çıkıp 5-10 dakikada yürüyerek sahile inemiyorsanız, İstanbul'da yaşadığınızı sanmayın.
"normal insanlar bir yerden bir yere gitmek için araba kullanırlar, motorcular ise motosiklet kullanmak için bir yerlere giderler"
-
10 sene istanbulda kaldım ve nihayetinde Isparta'ya memlelekete yerleştim. Huzur, sağlık, mutluluk, her kuruma erişimin kolaylığı... Hasta mıyım? yürüyüş mesafesi hop Hastane. Çarşıdaysan bir işimi kısa mesafelerde hemen hemen birçok yerde hallediyorum. Sıra mı? Asla! beklemek yok. Bankaya girmenle çıkman bir oluyor. Devlet dairesi fatura mı yatıracaksın. Sıra alıyorsun sen poponu bekleme koltuğuna koymadan "din don" hop faturanı ödüyorsun. Hop Aşşağı Hop Yukarı. "bi emekli olayımda" diyenlerin sakin sessiz br Anadolu şehrine yerleşmeleri öznelisi bir durum.
Motosiklet... Evim ıspartanın yüksek bir yerinde apartman dairesi balkon altında üstünde brandası çekili sessiz saki uyuyor. Çalınma olayı çok az, duymadım pek. Elektrikli bisiklet çaldıranlar oldu, onlarda tek tük olan olaylar. Havası temiz ve ferah olunca yıkıyorum 1-1,5 hafta temiz kalıyor. İStanbulda neydi arkadaş, Yıkıyorsun siliyorsun ordan burdan paslanmaya başlıyor motor, süreklii trafik anında toz kir oluyor.
Velhasılı kelam, Bir İstanbulda yaşamak vardır, bir de istanbulu yaşamak vardır. İstanbul da yaşıyorsan başka yerlerde de yaşarsın. Ama istanbulu yaşıorsan ya babadan dededen zengin olmalısın yada kurulu düzenin hısım akraba hep beraber orda olmalısın ki birbirine destek olasın.
- İstanbulu dinliyorum gözlerim kapalı, demiş şair
- Eee ne diyor istanbul demişler,
- Birinci köprü tıkanık, ikinciden git, demiş.
Haydi hayırlı traşlar, bol güneşler...
-
Olcay Avşar adlı üyeden alıntı
Babanın Şile'de yazlığı varya işte, ek bahçesine bişeyler
Ben de kendime 5 sene gibi bir zaman tanıdım, bütün borçları kredileri bitirip işleri yoluna koyup üç beş de kenara atarsam daha sakin bir yere yerleşeceğim.
Bu arada bir not düşeyim;
Evden sokağa çıkıp 5-10 dakikada yürüyerek sahile inemiyorsanız, İstanbul'da yaşadığınızı sanmayın.
ben 5 dk da sahildeyim yürüyerek abi gel buraya tasın motoru bosa alınca 1 dk da bogazdasın
şaka bi yana bende parayı vurursam izmirde sahil köyünün birinde bi ev alıp orda takılmaı dusunuyorum .
aslında istanbul yatırım yeri 5 tane kira gelirin olsa istanbuldan 2*5 10,000 TL amerikada bile yaşarsın rahatlıkla . yeterde artar.
İNSTAGRAM = sakalliesnaf - MAİlL = mehmetmerickekec@gmail.com
MOTOSİKLET = CBF 600 ABS 2007 102K +
TECRUBE = 250K +
-
yani herkes çalışan eleman değil. iş sahibi isen başka yere taşınman demek bütün iş bağlantılarını koparıp atman, yenisini de bulamaman demek. Kaldı ki esnaf yada üst düzey sanayici değilsen, yeni bir şehirde iş kurman o kadar zor ki. şimdi bunun detayına girmeyelim, yok kolaymış zormuş diye.
öte yandan, tası tarağı toplayıp gideceksem istanbul'dan, yurt dışına giderim. yozgat'a kırıkkale'ye değil. şahsi seçimim, şimdi kalkıp gereksiz milliyetçilik kastırmayın. her koyun kendi bacağından asılır, tercihlerim de benimdir. velhasıl, saydığın konuların çok daha fazlasını başka şehirler için sayabilirim.
-
Gitmek olay degil her yerde calinir motorun burada yasayan insan veya o motoru calan kisi de baska sehirden gelme has istanbullu degil yani . gercek istanbullu toplam.nufun %1 var yok
-
-
İstanbul da tanıdığım çoğu insan zaten mecburen yaşıyor. Yoksa İstanbul eskisi gibi kimsenin hayallerini süsleyen şehir değil artık. Ama İstanbul'a alışıncada öyle her şehirde rahat edemezsiniz. İstanbul alışkanlığı olanlar İzmir, Bursa gibi şehirleri daha sıcak ve yakın buluyor. Trafiği, sorunu olmayan daha küçük bir İstanbul aranıyor.
1+1 dairelerin 500 bin olduğu yerde motorun çalınmış çokmu? Kaç motor parasını 30 m2 yer sahibi olacağım diye kendi ellerinde heba etmiyor musun zaten? Trafik desen hayat törpüsü. Motosiklet buna kesin değil tatlı bir çözüm sunuyor. Hiçbirimiz motosikletlerimizi İstanbul trafiğinde aralarda boğuşalım eve erken varalım diye almadık. Yani moto sevgimiz buna bağımlı olsun istemeyiz.
Ama ekmek burada burada doğup büyümüşüz kolayda değil. Ha bugün ha yarın derken gidemiyoruz bir türlü. Benimde nasipse böyle planlarım var. Ama İstanbul kendi mafya gibi olmuş. Öyle ha demeyle bırakmıyor sizi. Önce borçlarınızı tazminatınızı ödeyin sonra gidin diyor. Öyle kolay değil yani ben gidiyorum demek.
Ama İstanbul değil 3, 13 köprüde yapsanız ince uzun yapısından ötürü yaşanacak şehir değil. Kalabalık, gürültülü, yıkıcı...
-
istanbuldan izmir e çok sayıda göç var zaten. istanbulu terkeden izmir e yerleşiyor.
-
Konu güzel konu, İstanbul'da yaşayan arkadaşlara da sabırlar diliyorum. Güzel şehir ama çok kalabalık be.
Örnek olması açısından, yaşamış denemiş birini okumak isterseniz diye atayım.
http://forum.donanimhaber.com/m_103653944/tm.htm
-
Bursa güzel değil be, ben beğenmedim.
-
İstanbuldan sonra ılla gıdıceksem adayım İzmir olur benim.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)