gülsem mi ağlasam mı bilemedim
kardeşim bizde bursada yaşıyoruz, bunun istanbulu bursası yok ki! ha, korumalı sitede de motor çalınacak değil herhalde.
kardeş, bursada son bir yılda motor hırsızlığı yüzde yüz değil, yüzde bin oranından daha bile fazla arttı. sebebi de suriyeliler. bu sadece bursa değil tüm türkiyede arttı.
şimdi senin çalınmadıysa tamamen şans eseridir. çünkü aynı bursada bir haftada iki tane motoru çalınıp sonrasında zincir ve disk kildi ile dolaşan adamı gözümle gördüm. git kent meydanı heykel altıparmak civarında motor çaldırmayan bir tane esnaf getir alnından öperim seni...
ha, şans diye birşey var ayrı konu. kent meydanında motorun anahtarını üzerinde unuttum. 15 dakika öyle durdu koşa koşa döndüm ki kimse dokunmamış. bu şanstır.
kesinlikle zincırsiz bırakmayın motorlarınızı. saatlerce uzun süre kalacaksa zinciri bir direğe mutlaka bağlayın. en az 2 metrelik sağlam kesilmeyen zincir alın.
şansınız dönüp motoru koyduğunuz yerde bulamayınca yani piyango size vurunca kafanızdan aşağıya kaynar su dökülmüş gibi oluyor.