Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 123 SonuncuSonuncu

Şüphe...

REKLAM ALANI
    Jester8 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha MT-07
    İyi geceler herkese. Çok gereksiz bir konu olabilir belki ama birilerine anlatma ihtiyacı hissettim. Motosiklete yeni başladım. 1 ay önce cbr250mi aldım. Cadde üzerinde bir apartmanda oturuyorum. Arkası açık otopark. Kapısı bildiğimiz demir otomatik kapılardan. Abus zincir kilit ile ağaca bağlı. Ayrıca abus rs7000 alarmlı disk kilidi de var üzerinde. Üstünde branda örtülü.
    Az önce işten geldim motorun brandasının açılmış olduğunu gördüm. Rüzgar açmış olamaz çünkü alt kısımdan iki ucu birbirine kenetlemiştim. Onlarda ayrılmıştı geldiğimde. Birilerinin yoklama amaçlı açtığından şüpheleniyorum. Çok büyük sıkıntı çöktü içime. Kaç saat oturup beklicem bilmiyorum.

Zamanınızı çaldıysam affola.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Mitoqondri - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Çocuklar açmış olabilir mi ? Sen yinede biraz gözlemle. Alarmın sesini çaldığında duyabilir misin ?

Götürmeye gelmişler dikkatli olun

Yoklama hareketleri, bu zümre maalesef zekasını kötü tarafta harcıyor, geçen sene evimin duvarı üstüne bildiğiniz taş koyuyorlardı, bilen bir büyüğe danıştım, bahçede gezip gezmediğimi, bahçem/evim/güvenliğim ile ilgili olup olmadığımı ölçme niyeti imiş, bu 3 defa tekrar etti her seferinde taşları fırlattım, şu sıralar olmuyor.

Hülasa , fark ettiğinizi bir şekilde belli edin , sanırım spy5000 mikrodlga yakınlık şeysiyle en ideali , tabii güpegündüz ise...
    EthanHunt bunu beğendi.

Motosikleti
    Yamaha MT-07
    Alıntı Mitoqondri adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Çocuklar açmış olabilir mi ? Sen yinede biraz gözlemle. Alarmın sesini çaldığında duyabilir misin ?
    Uyanık olursam duyarım. Ama iş yorgunluğuyla uyurken emin değilim. Apartmanda bi kaç küçük çocuk var ama pek sanmıyorum uğraşıcaklarını. Altını çözemezlerdi en azından.

MeNGuC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KYMCO SÜPER 8 Kara Şimşek :)
    Kuytu köşelere bağlamayın motoru herkesin rahat görebiliceği yere koyun

Motosikleti
    F850 Gs
    Merhaba,

en güzeli alarmlı kilit alın, biri dokunduğunda cayır cayır örtsün.

Alıntı Jester8 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Uyanık olursam duyarım. Ama iş yorgunluğuyla uyurken emin değilim. Apartmanda bi kaç küçük çocuk var ama pek sanmıyorum uğraşıcaklarını. Altını çözemezlerdi en azından.
    imkansız çocuklar nerden bilecek çözecek alt kısmı, ben sanmıyorum hiç.

Motosikleti
    Yamaha MT-07
    Alıntı Carbondioxid adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yoklama hareketleri, bu zümre maalesef zekasını kötü tarafta harcıyor, geçen sene evimin duvarı üstüne bildiğiniz taş koyuyorlardı, bilen bir büyüğe danıştım, bahçede gezip gezmediğimi, bahçem/evim/güvenliğim ile ilgili olup olmadığımı ölçme niyeti imiş, bu 3 defa tekrar etti her seferinde taşları fırlattım, şu sıralar olmuyor.

Hülasa , fark ettiğinizi bir şekilde belli edin , sanırım spy5000 mikrodlga yakınlık şeysiyle en ideali , tabii güpegündüz ise...
    Güzelce örttüm tekrar brandayı. Disk kilidinin üstünüde kapattım brandayı tekrar çekerlerse alarm kesin ötsün diye. Ne kaza yapmaktan ne başka birşeyden korkuyorum çalınmasından korktuğum kadar. Şu stres bana motoru bile sattırır.

Aman dikkat edin hocam. O zaman yokladılar motoru kesin. Siz yinede bakın arada kontrol edin. Alarmı duyabileceğiniz odada kalın bence.

Ne olur ne olmaz. Allah korusun sonra motorum çalındı diye konu görmeyelim burada. Kimse istemez.

Tefoo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kymco People S200
    Alıntı Carbondioxid adlı üyeden alıntı Mesajı göster

aynen hırsızlar genelde takip edip, yoklama çekiyorlar. bu taş bırakma olabilir, dairelere ilan asmalar vs olabilir. evde misiniz değil misiniz diye kontrol ediyorlar. apartmanda ne zaman görsem kapılara sıkıştırılan ilanları toplayıp atıyorum.

başlığı açan arkadaş, sizin de alabileceğiniz ekstra önlemler varsa almanızda fayda var.

Motosikleti
    Yamaha MT-07
    Alıntı MeNGuC adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kuytu köşelere bağlamayın motoru herkesin rahat görebiliceği yere koyun
    Hocam apartman görevlisinin dairesinin camının 1 metre önünde motor. Bahçenin en güvenli yeri. Başka ne yapsam bilemedim.

Dr. Fatih - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    R 25
    çak bi alarmlı disk kilidi daha cayır cayır ötsün

Hocam motosikleti koyduğunuz yere, apartman tesisatından sensörlü bir ışık yaptırabilirsiniz.

Madem 1 metre mesefe var apartmana. Duvara sensörlü ışık yaptırın. Yaklaşan olursa yanar ve en azından caydırıcı bir sebep olur.

Tabi apartmana sorun ve komşuların rahatsız olmayacağı şekilde yaptırabilirsin.

EthanHunt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2015 Honda Cbf 150
    Yakinda bi otopark veya daha korunakli bir yer yok mu? Bu geceyi sayma zaten uyumazsin. Birsure kasko niyetine varsa yakin bi otopark kullansan iyi olur, yazik olmasin.

Motosikleti
    Yamaha MT-07
    Alıntı Dr. Fatih adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    çak bi alarmlı disk kilidi daha cayır cayır ötsün
    Hocam zaten motora borç ödüyorum. Çok sıkıştıramıyorum bütçeyi maalesef

ByYlmzZz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bir Süre Yok
    hocam sabit bir nesne varsa(direk,doğalgaz borusu vb) oraya da zincirle bağlamanızı öneririm..bu haysietsizleri durdurmanın yöntemi nerdeyse çok az.ama caydırıcılık çok çok önemli..alarm'lı disk kilidi varsa takın yoksa satın alın.birde abus yer aparatı alabilirsiniz sanırım granit serisiydi.yere sabitlersiniz..

MeNGuC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KYMCO SÜPER 8 Kara Şimşek :)
    Bu konu açılmışken içimde olan bir noktayıda paylaşim bari beni böyle çalıncakmı diye sitrese sokan bir motor olucağına ucuz yolu işimi gören bir motor almayı nasipte çalınacağı varsa canımı zere sıkmayan bir motorsiklet almayı kafamın bir yerinden düşünüyorum

Motosikleti
    Yamaha MT-07
    Alıntı ByYlmzZz adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    hocam sabit bir nesne varsa(direk,doğalgaz borusu vb) oraya da zincirle bağlamanızı öneririm..bu haysietsizleri durdurmanın yöntemi nerdeyse çok az.ama caydırıcılık çok çok önemli..alarm'lı disk kilidi varsa takın yoksa satın alın.birde abus yer aparatı alabilirsiniz sanırım granit serisiydi.yere sabitlersiniz..
    Hocam saydığınız bütün önlemlere sahibim. Ağaca abus zincir kilit ile bağlı. Abus alarmlı disk kilidi. Üstünde branda. Ama hep dedikleri gibi hırsıza kilit dayanmazmış. Buda beni strese sokuyor haliyle.

ByYlmzZz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bir Süre Yok
    Hocam saydığınız bütün önlemlere sahibim. Ağaca abus zincir kilit ile bağlı. Abus alarmlı disk kilidi. Üstünde branda. Ama hep dedikleri gibi hırsıza kilit dayanmazmış. Buda beni strese sokuyor haliyle.
    hocam aea abus kilidini kırmaya çalışırken 3-5 kilo vermiştir herhalde abus'un granit serisinden bir zinciri inşaat makasıyla baya denedi ama kıramadı yani abus'lar baya baya sağlamdır.farzediyorum uyuyosunuz ve dinsiz imansızlar gelip çalmaya kalktı o alarmlı disk kilitleri yok mu , hırsızlara mahalleyi tur bindirtiyo görmüşlüğüm var :D aşırı bir caydırıcı özelliği var bu meretlerin..şu bahsettiğim abus'un yer aparatını alırsanız,anca motoru orda parçalayıp götürebilirler ama ona da vakitleri olmaz direk topuk topuk yapıp giderler...
    4 teker hastası,2 teker aşığı,tek teker hayali

ZamboKage - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SATILDI.
    Ne kadar alarm varsa takın motorunuza bu şerefsizlere kilit felan hikaye adamlar jantı kesip götürüyorlar onun için caydırmak amaçlı alarmlı disk kilidi , motosiklet alarmı döşeyin motosiklete brandayı da asma kilit ile motosiklete kitleyebilirsiniz aslında ama ne kadar sağlıklı olur orasını bilemem ama caydırıcılık çok önemli.

1. sayfa 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)