Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Tek Teker

REKLAM ALANI

Motosikleti
    Bajaj 125 st
    merhabalar bajaj discover 125 st motoru sahibiyim tekteker yapabilirmiyim arka çamurluk 2 parçalı ama o kadar kaldırmıyacağım tekteker nasıl yapmalıyım? ilk motorum bisiklette 5-6 metre rahat gidiyorum ve bugun gaz ile denedim 1. viteste ama nafile debriyaj ile nasıl yapmalıyım ve motoruma zararı olurmu ?

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Tek tekerden muradınız nedir ? bulmuşken sorayım , trafik akan yerlerde , gözümün önünde karşı şeride geçip, araba camından yolcu hasarını görmüşlüğüm varda 20 sene evvel, birde sizden dinleyelim.

MeNGuC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KYMCO SÜPER 8 Kara Şimşek :)
    Alıntı Carbondioxid adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Tek tekerden muradınız nedir ? bulmuşken sorayım , trafik akan yerlerde , gözümün önünde karşı şeride geçip, araba camından yolcu hasarını görmüşlüğüm varda 20 sene evvel, birde sizden dinleyelim.

Emi yaşamaktan sıkılan burda tek tekeri soruyor sonra sahibi rahmetli temiz kulanmış rodaşını gece yapmış yorulmamış alet ilanına yapştır gitsin
    CENNET UCUZ DEĞİL CEHENNEM LÜZUMSUZ DEĞİLDİR..

mustafa_325 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Pulsar RS 200 - Thriumph TİGER 800
    125lik motorla sadece gaz vererek teker yapılmaz. Ancak debriyajla yapabilirsin o da en fazla 2 saniye sürer.

Yöntem şöyle,

1) 1. vitesteyken debriyajı çek.
    2) Gazı aç.
    3) Devir yükselirken 6000'i geçince debriyajı bir anda çaaaat diye diye bırak.
    4) Araç öne fırlarken ön teker havalanacak. Gaz vermeye devam ederek ön tekeri havada tutmaya çalış.
    5) Bu işlemi sık sık tekrarlayarak alıştırma yap. Birkaç ay sonra debriyajı, dişlileri, zinciri, krankı eline al
    Mengu16 ve planet58 bunu beğendiler.

EmirhanCoskun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha MT-10

Çorum İl Temsilcisi Furkan Tarık - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ducati Monster 937
    Motorun en tatlı tork verdiği devirde 1.viteste debriyaj ani bırakılarak yapılan yöntemdir(motor 5-10 km/h hızında iken). Ön havaya kalkıp denge noktasına ulaştığında gaz açılır bırakılır açılır bırakılır. devir bitene kadar tekrarlanır sonra indirilir. Bide vites attıranlar var onları ben de anlamıyorum. Bide gidnu kendinize çekin. takla atarım diye korkmayın üstünden düşmediğiniz sürece o alet takla atmaz. ama dikkat edin ayaklarınızı aşağı düşerse gazaçmaya başlarsınız istemsizce hemen gazı bırakın otursun motor

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)