Araç muayenesi hakkinda tarih karisikligi !
Reklamlar
-
Arkadaslar, bugun 2.el bir crf250l aldim. Yalniz ruhsatta kafami karistiran bir durum sozkonusu. Soyle ki; model yili 2013, trafige cikis tarihi 08.2014 ama muayene gecerlilik suresi 07.2016 yaziyor. Simdi bu arac daha muayeneye girmedi ve sifir alet. Bildigim kadarıyla sifir araclarin ilk muayene suresi 3 yil. Sacma bir sekilde trafige cikis zamani degil de uretim yilini baz aliyorlar. Bugun bunu izmir tepecik trafik tescil subesinden teyit ettim. Memur arkadas tadilat belgesi veya uretim anindaki ustunde yazan yili ne ise gecerlilik o zamandan baslar dedi. Bi hata olmus olmasin soruma da bu bilgisayarlar tarafindan kontrol ediliyor bi hata olamaz dedi. Konunun hazin tarafi az satilan mesela 2014 model araci 2017 yilinda sifir olarak alirsak satin aldiktan hemen sonra muayeneye goturmek zorundaymisiz. Galeride yatan aracin eskime payini devlet sacma bir sekilde alicidan cikariyor. Forumun bilgilenmesi amaciyla paylasiyorum. Iyi aksamlar. (Telefon yazim hatalari icin kusura bakmayin)
Reklamlar
-
4 yıl önce çıkan kanuna göre; araç Türkiye de imal ediliyorsa imal tarihinden, ithal ise Türk gümrüğüne girdiği tarihten itibaren 3 yıl sonra ilk muayenesi yapılır.
bunda yanlış veya saçma olan bir şey yok.
daha önce Temmuz ayında üretilen araçlarda bir sonraki model yılı ile satılıyordu, bu kanuna göre tüm taşıtlar fabrikadan çıktığı tarih göre model yılı oluyor.
-
Ulaa ben de diyorum daha 2 buçuk yıl olmuş neden ve nasıl bunun süresi oncedeb doluyor diyordum. Şimdi işin aslı astari anlaşıldı. Bilgilendirme için çok teşekkür ederim. Bence de saçma. Araba üretilmiş motor ithal edilmiş ama 10 ay sonra satılmış. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu. O zaman gumrukte bekleyeceğiz geldiği gün hemen alacağız. Sacmaliga bak ya
-
fabialife adlı üyeden alıntı
4 yýl önce çýkan kanuna göre; araç Türkiye de imal ediliyorsa imal tarihinden, ithal ise Türk gümrüðüne girdiði tarihten itibaren 3 yýl sonra ilk muayenesi yapýlýr.
bunda yanlýþ veya saçma olan bir þey yok.
daha önce Temmuz ayýnda üretilen araçlarda bir sonraki model yýlý ile satýlýyordu, bu kanuna göre tüm taþýtlar fabrikadan çýktýðý tarih göre model yýlý oluyor.
Tabiki de bir arac fabrikadan ciktigi zamanin model yilini alir, almali da. Kafama yatmayan sey su, arac galeride ve yatiyorken muayene yapilmasi icin gerekli sebepler nedir ki ? Bu arac fabrikadan yola elverislidir diye ciktigi icin zaten 3 yil vize hakki vardir. Eskiden uygulama boyle degildi trafige cikti tarihten itibaren 3 yildi diye hatirliyorum ?
-
fabialife adlı üyeden alıntı
4 yıl önce çıkan kanuna göre; araç Türkiye de imal ediliyorsa imal tarihinden, ithal ise Türk gümrüğüne girdiği tarihten itibaren 3 yıl sonra ilk muayenesi yapılır.
bunda yanlış veya saçma olan bir şey yok.
daha önce Temmuz ayında üretilen araçlarda bir sonraki model yılı ile satılıyordu, bu kanuna göre tüm taşıtlar fabrikadan çıktığı tarih göre model yılı oluyor.
2009 nisaninda aldigimiz sifir arac ruhsatta 2008 model geciyor ama muayeneside nisandan nisana devam ediyor...
Tutturabildigine sanirim...
Biliyorsan konuş,ibret alsınlar...
Bilmiyorsan sus ki,seni ADAM sansınlar...
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)