Merhaba,
Bugün kriminal randevuma gittim.
iki kişiydik. Birinci kişi Makine mühendisleri odasına "aaa senin şase numaran yok ki, senin burada işin yok trafik tescile git" dediği için 300 TL ödeyip gelmişti. Çünkü bu tür durumlar TUV muayenesi yapılırken genellikle karşımıza çıkıyor. Onlar da yarı okunmayan eksik okunan şaseler için bilir kişi olarak makine mühendisleri odasına gönderiyorlar. Ancak bizim durmumuz bu değil. Bizim durumumuz adli. Yani şase silimiş ya da hiç ortada yok. İnsan eliyle silinmiş. Bilerek ve isteyerek.
Olmayan ya da okunamayan birşey için neden MMO ya 300 TL ödeyeyim ki?
Benim muayane sürem olduğu için TUV'la karşılaşmadım ve aklımı bu nedenle karıştıran olmadı.
Zaten motoru satın aldığım arkadaş da bölgesindeki TUV'a gitmiş
o da bildiğiniz hikayeyi ve 8-9gün uğraşacağını çok zor olduğunu iletmiş.
Yaşadığı travma nedeniyle bana motoru yarı fiyatına sırf bu yanlış yönlendirmelerden satmıştı.
Şuan 2. günümdeyim
Tabii burada en önemli olan şey de sizin benim gibi motorundan emin olma durumu var.
Eğer motorunuzdan emin değilseniz, çalıntı ve başka motor olduğundan şüpheliyseniz bu adımı herkes yapamaz.
Direkt Tescile gidiyorsunuz. Çalıntı buluntu araçlarla ilgili görüşmek istiyorum diyorsunuz.
O konuyla ilgilenen kişiye yönlendiriyorlar. Sizden bir dilekçe yazmanızı istiyorlar.
Kriminali arayarak gün talep ediyorlar. Randevunuzun olduğu gün polis nezaretinde motorunuzu
incelemeye veriyorsunuz.
Biz oradayaken yarım saat içinde benim kazınmış hiç okunmayan şase ve motor numaramı okudular.
Mucize gibi adamlar. Allah polisimize zeval vermesin. Hepsinden Allah razı olsun. Detaylara girmiyorum; ancak bugün gördüm ki bir hırsızın o numaraları silmesi imkansız. Gerçek er ya da geç ortaya çıkıyor. Biraz bilim biraz da kahraman Türk Polisi yardımıyla tabii ki
Şimdi yazıyı bekliyorum; çıkınca tescilden işlemlerimizi yapacağız.
Diğer gelişmeleri de yazarım.