Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 12

Hava Filitresi K&N

REKLAM ALANI
    something123 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MT 07
    Alıntı SAZMAN adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Benim motor yok.
    tu parle francais? no i dont speak english
    SAZMAN bunu beğendi.
    Ne yaparsan yap... AŞK ile yap..

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    SAZMAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mondial cub 100. Modelsiz
    Alıntı awesomee adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    tu parle francais? no i dont speak english
    Yazıp okuduktan sonra benim motor yok dediğimde böyle bir anlam çıkacağını anlamıştım ama artık çok geçti..... Benim motorun modelinde filtre yok demek istedim. Özür diliyorum.

Dün filtreyi çıkardım sarı ve kağıt filtrelerden, temizledim. Eski geldi gözüme yenisini almak için araştırıyorum fakat bir şey bulamadım.
    something123 bunu beğendi.

One_ Million - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Cbr 1000RR HRC (2016)
    Alıntı awesomee adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    motorunuza iyilik yapmak isterseniz ipek, yada koton diye tabir edilen evet KN tarzı bir hava filtresi almakta fayda var.. bu diğer arkadaşlarında dediği gibi yakıta vs cok aman fayda etmez ama, motorunuza havanın daha sağlıklı gitmesini ve daha kaliteli bir yakıt karışımı sonucunu doğurur..

Birde kagıt ile koton hava filtrelerinde ki insanların en çok soyledikleri, koton daha ince oluklu oldugu için pis havayı daha çok içeri alırdır bu tamamen bir yanıldıgıdr.. pahalı biraz ama bende kısmetse ninjama alacağım motor ucuz dedilerdi yalan yalan inanmayın her gün bişisi çıkıo meretin
    Motorun hangi parçası ucuz ki filitre 300TL işçilik 30TL ama değermi, bence değer. Abiyane tabirle Aslan besliyorsan yemini eksik etmeyeceksin.
    Motora her bindiğinde kendini değil, arkanda bıraktığın insanları düşün ve öyle sür.. Ona göre kararlar ver
    https://www.youtube.com/watch?v=-sPmOzlzqAQ

something123 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MT 07
    Alıntı One_ Million adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Motorun hangi parçası ucuz ki filitre 300TL işçilik 30TL ama değermi, bence değer. Abiyane tabirle Aslan besliyorsan yemini eksik etmeyeceksin.
    Aynen aslan besliyoruz.. Bulaştık işte bi şekilde.. Bence de değer, motoruna iyi bakıcaksın mala değer verme diyorlar, ben motorumu arkadaşım gibi gordugumden arkadaşıma iyi bakmak için ugraşıyorum..
    Bence almalısın arabalarım da yuzde 90 taktırdım kn kesinlikle faydalı..
    One_ Million bunu beğendi.
    Ne yaparsan yap... AŞK ile yap..

BatuhanK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    ipek filtre
    berkcigdem bunu beğendi.

berkcigdem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ktm 1190
    Alıntı BatuhanK adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ipek filtre
    kağıt değil , pamuktan

ipek yazmışım
    BatuhanK bunu beğendi.

gursus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBR600F
    ben 2006 600f imde 20bin km dir kullanıyorum(BMC),öncesinde 10bin km boyunca orjinal filtreyle kullanmıştım,seste bir değişiklik yaratmadı desem yeridir,ses için alacaksanız ben tavsiye etmem uzun yıllar kullanacaksanız motoru alın takın benim gibi temizler temizler kullanırsınız ama sık motor değiştiriyorsanız onada gerek yok derim.

ZamboKage - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SATILDI.
    Bence gayet gerekli birşey sürekli filtre değişip duracağına hemde kağıt olandan onun yerine fazla para verip 1 kere alıp en iyisini almak bence mantıklı temizlenip kullanılabilen bir hava filtresi performansı arttırdığı söyleniyor ama bencede cadde,pistte hissedilebilecek bir artış olmaz ama kesinlikle gerekli.

BatuhanK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı ZamboKage adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bence gayet gerekli birşey sürekli filtre değişip duracağına hemde kağıt olandan onun yerine fazla para verip 1 kere alıp en iyisini almak bence mantıklı temizlenip kullanılabilen bir hava filtresi performansı arttırdığı söyleniyor ama bencede cadde,pistte hissedilebilecek bir artış olmaz ama kesinlikle gerekli.
    filtre fiyatına bağlı olmak üzere orjinal filtre maliyeti ile bu tür filtrelerin maliyeti (temizlik ve yağlama spreyleri de dahil) ancak 60-80 bin km sonrasında birbirine denk olur. Pişikoloşi yapıyolar life time garanti falan diye

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    SD 1290R
    Boşu boşuna para harcamayın bence. Daha önce 900cc ve 1000cc Honda kullandım. 32 bin km'de bile orijinal filtre hâlâ temizdi. Velhasıl maddi açıdan çok da mantıklı bir yatırım değil. En az iki filtre değişimi olmalı ki mantıklı olsun. O zamana kadar siz nerde olacaksınız, motorsiklet nerde olacak?

Ayrıca "daha sağlıklı bir hava" verdiğine dair hiç bir pozitif veri yok, K&N'in tanıtım dokümanlarından başka. Zaten yüksek performans demek filtrelemeden fedakarlık demek.

Dahası, eğer bu tip filtreler üstün olsa, paso yüksek performans araçları bunlarla gelir. Ama durum hiç öyle değil.

Bu arada "intake" sesi almak için filtre değiştirmek yerine hava kutusuna delik falan açmanız lazım, ki o da dizayna göre bilinçli yapılmasi gereken bir şey. Bazı yan sanayi filtreler sesi değiştiriyor, KTM Rottweiler gibi, ama onlar sadece filtre değil, hava kutusu modifiyesi.

2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)