Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Trafik kazsında trafik sigortası kaskı karşılar mı ?

REKLAM ALANI
    Eagle7 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MT
    Selam forum ahali.
    Bir arkadaşımız trafik kazası yaptı. Şükür ki arkadaşta en ufak bir şey yok ama motosiklet ve giyimi biraz hasarlı. Kazada kusuru yok. Karşı tarafta ki araç sürücüsü de hatalı olduğunu kabul edip elinden geldiği sürece yardımcı oldu. Tutanaklar tutuldu ve motosiklet servise teslim edildi. Kaza sırasında motosikletin biraz hasarı var ve ayriyeten çantası ile kullanan arkadaşın kaskı artık kullanılmaz hala geldi. Gelen eksper kaskın aksesuar olduğunu ve karşılanmayacağını söylemiş. Mantık olarak bana yanlış geldi. Sizlerin bu konu hakkında bir bilgisi yada tecrübesi var mıdır ? Ne yapmamız gerekir ?

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Tundzhay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Dava açsın. Hiç uğraşmasın. Önce tüketici hakem heyetine başvursun sonra mahkeme...

bikerboi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    23' Piaggio Beverly S 400
    Benim bildiğim kadarıyla sadece motosiklet değil zorunlu trafik sigortasının hatalı sürücünün yol açtığı tüm zararları karşılaması gerekir. Buna kol saati, kravat, kol düğmesi vs. vs. de dahil. Siz arabayla kaza yapıp bir dükkana girseniz, sigorta şirketi "aaa ama araca çarpılmamış dükkan bu camı çerçeveyi ben ödemem mi diyecek?" veya hiç suçu olmadığı halde kazaya karışan adamın 3000liralık kaskı telef olursa bunun cezasını sucsuz sürücü mü çekecek? Eğer sigorta şirketi karşılamıyorsa zarar veren kişiye dava açılarak da bu zararların karşılanması talep edilebilir.

Motosikleti
    MT
    Bende öyle düşünmüştüm. Mantıklı gelen bütün zararı karşılaması. Peki tüketici heyetine açılacak dava kime karşı olmalı ? sigortacıya mı ? kazaya karışana mı ?

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    xmax_250 ABS 2015 + Sepetli 52 litre
    Alıntı Eagle7 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bende öyle düşünmüştüm. Mantıklı gelen bütün zararı karşılaması. Peki tüketici heyetine açılacak dava kime karşı olmalı ? sigortacıya mı ? kazaya karışana mı ?
    kazaya karışan zaten suçunu kabul etmiş siz sigorta şirketi ile uğraşın , adamda icon nun 400 euroluk gögüslüğü yok kask ekipman karşılaması gerekir diyorum ben

Motosikleti
    MT
    O zaman bu iş sonlansın olmadı direk tüketici mahkemesine dimi

trafik dosyalarında vasıtanın üzerinde bulunan aksesuarlar (orjinal olmasa bile) karşılanır. (kaskoda ek teminat gerekir.)

Üçüncü Şahıslara Karşı Mali Mesuliyet(trafik policesinde mevcuttur.)
    Vasıtalar dışındaki hasarlarla ilgilidir.
    Örneğin araba ile gittin duvara vurdun yada dükkanın camını indirdin senin trafik policen bu hasarı karşılar.
    Gene sigorta şirketi üzerinden başvuru yapman gerekir. (motor için açılan hasar dosyasından farklı olarak)
    Buna başvururken elinizde resmi bir evrak olması prosedürü kolaylaştıracaktır (polis zabiti , ifade tutanağı varsa video kaydı gibi) çünkü hasarın bu kazada oluştuğunu kanıtlamak gerekiyor.(polis zabtı olmadığı varsayıyorum çarpan kişi gördüm kafasını çarptı kasktan dolayı yaralanmadı diye beyan yazarsa bir ihtimal işleri kolaylaştırır.)
    Genellikle gene eksper atanacaktır. Anlatın durumu eğer ilimli birisi ise(sigorta şirketinin kıllık dereceside önemlidir.)
    kıymet kazanma tenzili ile ödeme yaparlar.
    Ama elinizde resmi evrak yok gibisinden ret ederlerse Sigorta Tahkim Komisyonuna başvurun (tüketici heyeti olarak düşünebilirsiniz.)
    Olumlu yanıt almanız olası olacaktır.

Ali1903 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SATTI
    Ekipmanı sigorta değil, sadece kasko karşılıyor

RedCBR125 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    z-ones180 CBR125 CBR250 CBF150 YZFR125 YZFR25
    Bilmediğimiz konularda neden yorum yaparız hiç anlamıyorum.

KESİN VE NET CEVAP: Kaza yaptım ve kaza sonrasında çizilen kask ve yırtılan eldiveni zorunlu trafik sigortasına karşılattım.Muhtemelen ceket dizlik falan da bu kapsama girer.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Yamaha Cygnus RS - PCX 150
    trafik sigortası aracınızın trafikte açacağı her tür hasara (duvar cam hayvan kask vs.) karşılamakla yükümlüdür. Zorunlu olmasının sebebi her tür hasarı içermesinden dolayıdır. Gelen eksper kaska aksesuar diyerek fiyat kırmaya çalışıyor hepsi bu. Kask karayolları yönetmeliğinde motorsiklette giyilmesi zorunlu olarak tanımlıdır diye biliyorum. Hakkınızı arayın, hasarınız ne ise onu ödemekle yükümlüdür.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)