İlk yardim biliyormuyuz ?
Reklamlar
-
Kaza aninda kazazedeye ilk yardim yapabilecek duzeyde bilgisi olan kac kisi var arkadaslar forumda merak ettim. Youtube da bi kac kaza videosuna denk geldimde yerde yatan adamin basinda sigara iceninden tut arabama carptin diye yerde yatan motosikletliye kufur edenenine kadar bi suru salak var memlekette. Pekala siz karsilastiginiz kazalarda biseyler yapabilecek bilginiz var mi ?
Motorcu adam ilk yardim bilmelimi?
Bence bilse cok iyi olur.
Reklamlar
-
Tıp sağolsun, mecbur biliyorum.
-
Konu çok önemli , güncel tıbbi bilgileride kapsayacak şekilde, dane dane , adım adım anlatırsanız sevinirim/iz
Allah lazım etmesin , ama cebte bulunsunlar.
-
tıpçıyız
-
Motosiklet Eğitmeni
Herkesin bildigi kadar biliyoruz bizde.
-Su getirin, biri su getirsinnn!!!!
-Kolonya yok mu kolonya?!Kolonya koklatin ferahlar.
-Beni duyuyormusun, bu kaç?
-Biri ambulans çagirsin!
-Ayaklarinin altina bisey getirin havaya kalksin
gibi.....
Küçük hırsız el feneri, büyük hırsız deniz feneri kullanır.
Ancak her ikisininde çalışması için ampul gerekir.(Cosinus)
-
Biliyorum ama kendime faydam yok,kanımı görmeye dayanamıyorum
-
Merhaba
Ilk yardım eğitimi aldım.
-
Az da olsa Kazazedeye ne yapılıp ne yapılmaması gerektiği kadar bi bilgiye sahip olduğumu düşünüyorum, ki inşallah bi işime yaramaz.
-
COQ adlı üyeden alıntı
Herkesin bildigi kadar biliyoruz bizde.
-Su getirin, biri su getirsinnn!!!!
-Kolonya yok mu kolonya?!Kolonya koklatin ferahlar.
-Beni duyuyormusun, bu kaç?
-Biri ambulans çagirsin!
-Ayaklarinin altina bisey getirin havaya kalksin
gibi.....
-
Sağlıkcı olanlar veya ciddi anlamda bu ilgilenmiş öğrenmiş olanlar harici neredeyse hepimizin kaç defa ilk yardım dersi,kursu aldığımız pek önemli değil çünkü 'teoride' öğrendiğimiz şeyleri uygulamak, o an o kararları almak hiç kolay değil. Ben kaza yapan kişiye su verirdim heralde fakat yeni öğrendim iç kanama geçiriyorsa su vermemek gerekiyormuş ki ne kadar ilk yardım öğrensemde iç kanama var mı yok mu anlayamam sanırım. Kalp masajı yapıldığında rahat 2 kaburka kemiği kırılıyormuş yaptığı şeyin karşıdaki insana faydası olacağından emin olmayan bi kişinin böyle cesurca uygulayabilecegini sanmıyorum.
-
Sağlıkcıyız bilelim o kadarını artık
-
Carbondioxid adlı üyeden alıntı
Konu çok önemli , güncel tıbbi bilgileride kapsayacak şekilde, dane dane , adım adım anlatırsanız sevinirim/iz
Allah lazım etmesin , ama cebte bulunsunlar.
Herkes allame maşaallah , şu fakir ama gururlu genci aydınlatın hele ? buraya yazarak kamuya'da faideniz tokansın eccük.
-
Tabiki teori olarak biliyoruz kursta gördüğümüz kadar fakat bir kazada en son ilk yardımcı olurum çünkü kendime uygulamada güvenmiyorum , bunun için yaralının hayatını tehlikeye atamam ortamda daha iyi bilen varsa ona bırakırım yoksa el mahkumsa yaparız birşeyler şok pozisyonu , üçgen sargı ile omuz kırığı felan.
Bu arada forum da baya sağlıkçı varmış ya :D
-
Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
eskiden bedava olarak verilen ilkyardım eğitimleri vardı. ( hatta motosiklet sürücülerine özel olarak verilen ücretsiz ilkyardım eğitimlerinide hatırlıyorum)
Ben bu eğitimi almak istiyorum diyen varsa aşağıdaki link işinizi görür. ( bölgeye bağlı olarak eğitimler ücretli olabilir )
http://www.ilkyardim.org.tr/ilk-yard...erkezleri.html
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)