Motosikletime alıcı çıktı. Bende tarz değiştirmek istiyordum ne yapmalıyım?
Reklamlar
-
Detay vermek gerekirse bu yılın başında mct250 motosikletimi aldım. Oturuş tarzi rahat diye almıştım. Iyice motosiklete alışınca pişman oldum gibi. Yani pişman olmadim motosikletten memnunum sorunsuz bimakine ama ben boyle bi naked ya da ufak bi racing almak istiyorum çünkü cruiser motosikletle güzel virajlar alınmıyor. Ben motosiklete alışınca işte viraj almayı cok sevdiğimi fark ettim.
Tam bu esnada motosikletime ekipmanıyla birlikte 3600 tl teklif eden biri çıktı. Hemen alayım diyor.
Sizce ne yapmalıyım? Satarsam üzerine 2 bin kadar ekleyebilirim, cbf150/250 ya da bi ybr ya da cbr125r a falan mı yönelsem? Bu sundugum modeller aklima gelenler tabii daha araştırmadım bile.
Motosikletten memnunum ama cruiser makinelerin virajlarından memnun değilim. Bu yüzden istiyorum.
Fikirlerinize ihtiyacım var.
Reklamlar
-
bence üstüne az daha koy 2 yerine pulsar al 2. el temiz
16000 km kullandım gayet iyiydi mct de kullandım yıllar önce mct yide 2. el alıp 15000 falan kullanmıstım ama pulsar iiyidir
-
Bu tarZZZZZ makinaların zaten ön freni, sürati ve virajı olmaz.
Tam bir pişmanlıktır bana göre..
Abi virajı 160 ile yatmadan alamadıktan sonra git arabaya bin.
Keza süratliyken ön frene dokunamadıktan sonra
neyse..
CBF150 bile bu makinanın yanında can ciğer adam gibi MOTOR..
Ön arka 2 de michelin takacaksın yapışacak yola..
Derin olan kuyu değil, kısa olan ip'tir.
-
antilop_skul adlı üyeden alıntı
bence üstüne az daha koy 2 yerine pulsar al 2. el temiz
16000 km kullandım gayet iyiydi mct de kullandım yıllar önce mct yide 2. el alıp 15000 falan kullanmıstım ama pulsar iiyidir
Güzel söylüyorsun. Ama oyle bi butcem olamaz yani sanmıyorum. Öğrenciyim ben aile destegim olmadan calisarak kendim aldim ilk motorumu da. Butcemi zorlasam max 2 bin koyabilirim ve ekipmanı da koyucaz bu fiyata. 5.600 tl para. Ben 5 bine bi cbr125 alir 600 e de ekipman dizerim diye düşünüyordum
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:46 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:44 ----------
ZümeR adlı üyeden alıntı
Bu tarZZZZZ makinaların zaten ön freni, sürati ve virajı olmaz.
Tam bir pişmanlıktır bana göre..
Abi virajı 160 ile yatmadan alamadıktan sonra git arabaya bin.
Keza süratliyken ön frene dokunamadıktan sonra
neyse..
CBF150 bile bu makinanın yanında can ciğer adam gibi MOTOR..
Ön arka 2 de michelin takacaksın yapışacak yola..
Doğru soyluyorsun iste ilk motosiklet henuz mevzuuyu bilmeden atladık ortaya aldim motoru. Pek kıvrak olamıyoruz bu makinelerle.
-
TanerPasin adlı üyeden alıntı
Güzel söylüyorsun. Ama oyle bi butcem olamaz yani sanmıyorum. Öğrenciyim ben aile destegim olmadan calisarak kendim aldim ilk motorumu da. Butcemi zorlasam max 2 bin koyabilirim ve ekipmanı da koyucaz bu fiyata. 5.600 tl para. Ben 5 bine bi cbr125 alir 600 e de ekipman dizerim diye düşünüyordum
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:46 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:44 ----------
Doğru soyluyorsun iste ilk motosiklet henuz mevzuuyu bilmeden atladık ortaya aldim motoru. Pek kıvrak olamıyoruz bu makinelerle.
600TLye ekipman dizilmez. Kıyafetlerimiz motosikletten önemlidir. Bence ya motosiklet butceni düşür ya biriktirmeyi bekle derim. Yok illa o motoru alıp, adı ekipman olsun diye ekipman alacaksan tabiki senin fikrin saygı duyarım. Sadece tavsiye etmem.
-
EldekiDebryj adlı üyeden alıntı
600TLye ekipman dizilmez. Kıyafetlerimiz motosikletten önemlidir. Bence ya motosiklet butceni düşür ya biriktirmeyi bekle derim. Yok illa o motoru alıp, adı ekipman olsun diye ekipman alacaksan tabiki senin fikrin saygı duyarım. Sadece tavsiye etmem.
Yani kask ve eldiven duracak bem ceket ve dizlik alacağım sadece. O yuzden 600 ayirdim. Yine yeterli degil belki ama dedigim gibi bu ufak bi hesap sadece şimdilik.
Biri Beni Sustursun, susmadan konuşan motovlogger.
https://www.youtube.com/tanerpasin
-
Cbf alacagina mondial 180 zone-s al. Bugun gordum super bi makine.
-
Not: Küfürlü
-
5 bin liraya cbr 125r düşük modellerinden alınır onlarında genellikle grenajları vs. sıkıntılı oluyor masraflı iş bence üstüne biraz daha koymak gerek. Bu işin sigortasıda var unutmamak lazım.
-
Bence bi dahaki seneye kadar idare et sonuçta motorsuz olmaktan iyidir.1 sene daha biriktirir düzgün bişe alırsın.
-
Onurhan D adlı üyeden alıntı
Bence bi dahaki seneye kadar idare et sonuçta motorsuz olmaktan iyidir.1 sene daha biriktirir düzgün bişe alırsın.
Ben de böyle düşünüyorum bu aralar.bu yazı geçiriym. Sezon bitimi değiştiririm. Sanırım oyle yapacağım.
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:50 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:48 ----------
akindir adlı üyeden alıntı
5 bin liraya cbr 125r düşük modellerinden alınır onlarında genellikle grenajları vs. sıkıntılı oluyor masraflı iş bence üstüne biraz daha koymak gerek. Bu işin sigortasıda var unutmamak lazım.
Bu sezonu bu makineyle idare edeceğim sanırım.
-
MazhaRR adlı üyeden alıntı
hocam komik bir yorum olmuş
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:57 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:55 ----------
MazhaRR adlı üyeden alıntı
hocam komik bir yorum olmuş
-
Detay vermek gerekirse bu yılın başında mct250 motosikletimi aldım. Oturuş tarzi rahat diye almıştım. Iyice motosiklete alışınca pişman oldum gibi. Yani pişman olmadim motosikletten memnunum sorunsuz bimakine ama ben boyle bi naked ya da ufak bi racing almak istiyorum çünkü cruiser motosikletle güzel virajlar alınmıyor. Ben motosiklete alışınca işte viraj almayı cok sevdiğimi fark ettim.
Tam bu esnada motosikletime ekipmanıyla birlikte 3600 tl teklif eden biri çıktı. Hemen alayım diyor.
Sizce ne yapmalıyım? Satarsam üzerine 2 bin kadar ekleyebilirim, cbf150/250 ya da bi ybr ya da cbr125r a falan mı yönelsem? Bu sundugum modeller aklima gelenler tabii daha araştırmadım bile.
Motosikletten memnunum ama cruiser makinelerin virajlarından memnun değilim. Bu yüzden istiyorum.
Fikirlerinize ihtiyacım var.
Ben olsam bu paraya satarım. Hero yada bajaj a bakabilirsiniz.
-
Hubalahubhub adlı üyeden alıntı
Ben olsam bu paraya satarım. Hero yada bajaj a bakabilirsiniz.
Mantıklı. Araştıralım bakalım bi hunk ya da 200ns. Teşekkürler
-
pulsar ns 150 bulursun o rakamlara
-
Hocam merhaba öncelikle, Heronun yeni bir motosiklet modeli var T-Sport bir arkadaşım kullanıyordu ve suan gayet memnun sıfır fiyatı hem sizin bütcenize biraz daha ufak eklemeler yapılarak alınabilir hemde uzun garanti süresiyle (5 yıl) kafanızı agrıtmaz diye düsünüyorum. Bu motorda tecrübe edinip(viraj,hızlanma gibi) ileride daha iyi motorlarda daha tecrübeli olursunuz en azından.
-
kursaa adlı üyeden alıntı
Hocam merhaba öncelikle, Heronun yeni bir motosiklet modeli var T-Sport bir arkadaşım kullanıyordu ve suan gayet memnun sıfır fiyatı hem sizin bütcenize biraz daha ufak eklemeler yapılarak alınabilir hemde uzun garanti süresiyle (5 yıl) kafanızı agrıtmaz diye düsünüyorum. Bu motorda tecrübe edinip(viraj,hızlanma gibi) ileride daha iyi motorlarda daha tecrübeli olursunuz en azından.
http://www.heromotosiklet.com/upload...ts%20Detay.png
Tesekkurler. Bunu da ekleyeyim listemde en önlere.
Biri Beni Sustursun, susmadan konuşan motovlogger.
https://www.youtube.com/tanerpasin
-
Ben videolarınızdan gördüğüm kadarıyla size sürüş yanlışlarınızla ilgili bazı şeyler yazmıştım. Ancak viraj dönemeyip suçu motosiklete atmanız doğru değil. Siz tarz değiştirseniz de yine dönemeyeceksiniz istediğiniz şekilde. Çünkü o 125-150 cc makineler ve ince lastiklerle ne 160'la viraj alabilir ne de diz değdirebilirsiniz. Üstelik konumlanmanızın yanlış olduğundan bahsetmiştim. Ayrıca evet cruiser dinamikleri daha hantaldır ama dönmeyi öğrendikten sonra limitlerine kadar döndürebilirsiniz motosikleti. Hatta bir gün olur da yollarımız kesişirse birlikte dönüş de çalışabiliriz.
Cruiser dönmez ve kıvrak değil diyenler için paylaştığımız bir video var, siz de izleyin:
https://www.youtube.com/watch?v=M9MVY8swO5M
Cruiser bir racing ya da naked motor kadar rake ve trail açıları dönüş için yeterli olmadığından onlara göre daha zor döner, doğrudur. Ancak uygun bakış, duruş ve hakimiyet ile her yerden dönebilirsiniz. Bunun için her ne kadar yaptığım uyarıları kulak ardı etseniz de eğitim almanız -hatta almamız- gerekiyor.
Rake ve trail'ın dönüşe etkisini şu yazıda bulabilirsiniz İngilizceniz yeterli ise:
http://www.chopperhandbook.com/rake.htm
Satarsanız da satmazsanız da hayırlı olsun. Karar sizin.
Road never ends but life does. Ride to live, live to ride.
-
geçtiğimiz günlerde bir road glide'ın hergün döndüğüm virajda önümde 100 km üzeri hızla girip ip gibi çıktığını izletmek isterdim ama kameram yoktu
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)