Sahilden git-gel icin motor mantikli mi?
Reklamlar
-
Arkadaslar hepinize merhaba.
Tarabya tarafinda sahile yakin bir yerde oturuyorum, okulum da Besiktas sahilde. Sizce bu guzergah, ufak bir motor alip otobus-minibus vs. cilesinden kurtulmak icin ideal mi? Ne gibi sorunlar yasayabilirim?
Bir de sunu eklemek istiyorum, hic motor deneyimim ve ehliyetim yok. Istanbul avrupa yakasinda (tercihen levent-maslak-sariyer) kurs vs. olarak nereyi onerirsiniz? Simdiden tesekkurler
Reklamlar
-
bthn adlı üyeden alıntı
Tarabya tarafinda sahile yakin bir yerde oturuyorum, okulum da Besiktas sahilde. Sizce bu guzergah, ufak bir motor alip otobus-minibus vs. cilesinden kurtulmak icin ideal mi? Ne gibi sorunlar yasayabilirim?
Bir de sunu eklemek istiyorum, hic motor deneyimim ve ehliyetim yok. Istanbul avrupa yakasinda (tercihen levent-maslak-sariyer) kurs vs. olarak nereyi onerirsiniz? Simdiden tesekkurler
Sizin için ideal araç scooter. Boyunuz kilonuz kaçtır bilmiyorum ama ortalama bir boyda iseniz, yamaha nmax absli olması yönünden gayet başarılı bir motor. Yaşınız kaç onu da bilmiyorum ama öğrenci olduğunuza göre 18-22 yaş aralığı olabilir. 18 iseniz A2 , 22 iseniz A sınıfı ehliyet almanız gerekecek. Ehliyet alırken de vitesli motosiklet kullanmanız gerekecek. Ben eski adıyla Gis yeni adıyla Motto Akademi gibi hem ehliyet kursu hem kapalı eğitim alanı olan, motosiklete başlangıç eğitimi veren bir yerden almanızı tavsiye ederim. Yerleri kemerburgazda. Önce ehliyetinizi alın, sonra ekipmanınızı alın bütçeye göre de bir scooter aldınızmı çiçek...
-
Elektrikli al tıs tıs gider gelirsin. Tecrübe yoksa motosiklete hiç başlama...
-
Sahil yolu çok güzeldir. Bende oralardayım.
125 lik iyi bi scooter her türlü o minübüs çilesinden iyidir. Özellikle iş çıkışı beşiktaştan maslağa kadar teafik olduğu zamanları hatırlıyorum tam kabustu benim için.
Tavsiyem agility 125 (başlangıç motorum 5km sonra alışılıyo) , yamaha dalight veya honda nın, sym nin muadil ufak ve hafif modelleri.
Neden ufak hafif. O yol hız için müsayit değil daha çok ortaköy ve bebek te düşük hızlarda araçların yanından geçebilicek manevra kabiliyeti.
Bu arada boy kilo ve en önemlisi bütçe bilgisi olmadığı için bu motorları yazdım.
-
Cevaplar icin cok tesekkurler.
Boyum 182, kilom 73, yasim da 23.
Butce olarak eger satisinda cok deger kaybetmeyecek modeller varsa 15bine kadar cikabilirim.
-
ramcixx adlı üyeden alıntı
Tecrübe yoksa motosiklete hiç başlama...
Çok merak ettim, acaba anne karnında motosiklet mi kullanıyordunuz?
-
ortalam 3000-10000 tl arası begenine göre motorları bize sor önerelim rahat edersin motor ile otobüste beklemektense
-
istanbu_gezg adlı üyeden alıntı
ortalam 3000-10000 tl arası begenine göre motorları bize sor önerelim rahat edersin motor ile otobüste beklemektense
genel olarak vespa tarzi modelleri begeniyorum, ama fiyati cok gibi ilk motor icin.
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-yamaha-yamaha-d-elight-2016-stoklarimizda-hemen-teslim-aydin-motor-da-295140737/detay
bir de arkadaslar avrupa yakasinda nerede ders alabilirim? bir de ehliyet icin vitesli motor surmem sart mi?
-
delight o para verilirmi git fiat uno al
-
Sahilde sürülmezde nerde sürülür?
Tarabyaya yolum düşerse sahili tercih ediyorum her zaman.
Bazen sırf gezmek için çıkarım Bakırköy sahilden girip tarabya dan cikmisligim çoktur.
-
Bilmedigim icin oneri istedim zaten, sadece goruntusune bakip secmeye calisiyorum.
Tricity de cok hosuma gitti, alinir mi?
-
Bana göre motosiklet en mantıklı ve keyifli ulaşım aracı. Mis gibi deniz havasını ala ala gidersin.
-
Bende tarabyada oturuyorum sahilden besiktas yol cok uzuyor ferahevlerden dereicine inip istinyeden maslak levent besiktas hatti senin icinndaha basit olur . kucuk 150 cc bi scootrr isini gorur
-
Böyle saçma bi yorum görmedim daha önce.
-
antilop_skul adlı üyeden alıntı
Bende tarabyada oturuyorum sahilden besiktas yol cok uzuyor ferahevlerden dereicine inip istinyeden maslak levent besiktas hatti senin icinndaha basit olur . kucuk 150 cc bi scootrr isini gorur
hic tecrubem olmadigi icin korkuyorum iste, tanidik es-dost falan da yok motor ogretecek.
simdi yamaha tricity'lere baktim, sanirim onlardan alirsam hem daha guvenli surerim hem de en azindan degisik bir goruntuye sahip bir motorum olmus olur
-
bthn adlı üyeden alıntı
hic tecrubem olmadigi icin korkuyorum iste, tanidik es-dost falan da yok motor ogretecek.
simdi yamaha tricity'lere baktim, sanirim onlardan alirsam hem daha guvenli surerim hem de en azindan degisik bir goruntuye sahip bir motorum olmus olur
Sen bi ehliyet kurs kapısında besmele çekip gireydin onlar sana bir eğitim vereydi sonra bunları düşüneydin mubarek
Kurs sana 2 tekerli birşey vereydi sende onun tadına bakaydın sonra anlardın
Not. motorsikletin sistemini youtube 10 dk vidyo izlemeyler anlaşılıyor sonra aldım 150cc 3 gün boyunca oturduğum semte girmediğim delik kalmadı öğrendim kendi başıma şimdi kursta 750cc eğitimime devam ediyorum
-
bthn adlı üyeden alıntı
merhaba, ilk aşamada scooter alıp kullanabilirsin. sahil yolunun sıkıntı olabilecek tek şey yol kenarında boşluk pek olmaması. duran trafikte araçların yanından geçmek zor olabilir, beklemek durumunda kalabilirsin.
Ehliyet konusunda kurslara gidip ya da telefon edip hangi motorlarla sınav yaptıklarını öğrenebilirsin. ben aralık ayında başvurdum ve sınav aracı cub tarzı motordu ve yarı otomatikti. 2. viteste kalkıyorduk bi tek trafiğe çıkınca vites değiştirmek gerekebilir o da debriyaj olmadığı için kolaydı (kursun ismini verebilirim istersen). eğer zor olmasın dersen A1 ehliyeti alabilirsin ve 125cc ye kadar kullanabilirsin. yok yetmez dersen A2 ye basvurabilirsin ve 500cc ye kadar kullanabilirsin. B ehliyetin var ise M sınıfını kapsamaktadır ve 50cc ye kadar zaten kullanabiliyorsun.
Tecrübe için bi süre daha sakin sokaklarda takılabilirsin. açıkcası benim de pek tecrübem yoktu. küçükken bisiklet ve mobilet kullanmışlığım vardı. vitesli motorda hiç kullanmadım hayatım boyunca.
-
Ehliyet veren düzgün bi kurum olarak Motto Akademi var.
Birde vespa akademi var fakat eğitimini eleştirenler var.. Tabi mahalle arası ehliyet kurslarından çok daha iyi.
Sınav vitesli ama hiç meraklanma çok basit. Çünkü insan kullanabilsin diye yapılmış. Dolayısıyla vitesli öğrenir ehliyetini alırsın scooterdan devam edersin.
Bende 100cc ev-iş arası küçk ekonomik scooter bakarken motor sever olup değiştire değiştire en son Monster 696 aldım.
Vitesle uğraşılmaz, elektrikli al diyenlere bakma...Sen önce kendin öğren kullan sonra karar ver, ehliyet alırken zaten göreceksin.
Şuan piyasada al-satın hızlı genel olarak memnun olunan scooter pcx125,delight. Ekipman işi önemli kafadan 3.000TL yi gözden çıkar.
-
Bence ilk once tarzini belirle..youtube tan videolar falan izle markalara bak yorumlara bak,motosikletleri tanimaya bak.
Motosiklet agirligi,beygir,fren gibi seyleri arastir sonra motosiklet cesitleri naked,commuter,ss,cross,scooter gibi modellere bak arastir.sonra tarzini bul..kafa karisikligini en aza indirge.mesela benim aklimda baslamadan once hic cros,ss,yada socoter kullanmak yoktu belirlemistim kafamda.boylece daha kolay secim yaparsin.
-
Usta, torbacinin numarasini atsana özelden.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)