Kim Haklı? Kim Suçlu? (AEA İçerir)
Reklamlar
-
Motor arabanın arkasındayken bir sola geçmiyor bir anda iki şerit değiştiriyor
O arabanın içinde olup tüm aynaları da kontrol etsen motoru görüpte bir de 1 saniye sonra senin solunda biteceğini tahmin etmen çok düşük ihtimal
Her boşluğa girebiliyor olmamız her boşluğa girmenizi gerektirmiyor. Arabanın içindekileri, görüş alanlarını, hamlemizi yaptığımızda onları zor duruma sokmamayı veya tam dibinden sıfır geçip onları ürkütmemeyi vs. de düşünmemiz gerekiyor. Yoksa bugün ben ters bi hareket yaparım arabadaki içerlenir ama sıkışık trafikte beni yakalayamaz yarın yolda başka motorcu görür ona patlar. Noldu peki? Benim adiliğim hem arabadakinin sinirlerini bozdu hem motorcuların adını kötületti hemde başka bir motorcuya sebep oldu. Veya tam tersi, başkasının hatasına eleman bana patladı.
Bunlar küçük şeyler ve belki uzak ihtimaller gibi görünebilir ama motorda güvenli olmayı saygı görmeyi, sevdiklerimizin ve bizden sonra geleceklerin de üzerine sürülmeden bu keyfi yaşamalarını istiyorsak bunlar göz önünde bulundurmamız gereken şeyler
Reklamlar
-
barkın reis bilmiyo mu sanki o hızla en sağdan sola geçtiğinde görülmeyeceğini ? kaldı ki videoyu sonradan koyduklarında izlemedi mi ? kameradan izleyince bize öyle geldi herhalde yoksa arabanın bencede suçu yok
-
acaba Barkın paşa makas atarken sinyal vermiş mi !!. Burada ki çoğu arkadaşa katılıyorum. Motosiklete binmek kafana göre kuralsız şerit değiştirmeye izin vermiyor. Hepimizi ara ara kurallara uymuyoruz ayrı. sonuclarına katlanmak zorundayız. Arabada sonuna kadar haksız sinyal yok. ki olsa sanki barkın görecek sinyali o hızda.
-
adenizkusu adlı üyeden alıntı
acaba Barkın paşa makas atarken sinyal vermiş mi !!. Burada ki çoğu arkadaşa katılıyorum. Motosiklete binmek kafana göre kuralsız şerit değiştirmeye izin vermiyor. Hepimizi ara ara kurallara uymuyoruz ayrı. sonuclarına katlanmak zorundayız. Arabada sonuna kadar haksız sinyal yok. ki olsa sanki barkın görecek sinyali o hızda.
AEA nın yaptığı hareketler kazaya davetiye
-
kimse söylemeyince ben söyliyim dedim
Barkın haksız
-
07 Haziran 2016, 19:40
GP500-1st adlı üyeden alıntı
kimse söylemeyince ben söyliyim dedim
Barkın haksız
Kabullenmek istemeyen kişiler barkının şeyi olmuş
Anlayana...
-
07 Haziran 2016, 19:59
Gene ortalık fahri trafik polislerinden geçilmiyor
-
07 Haziran 2016, 20:45
Karayolları Trafik Yönetmeliğine göre
Geçme Kuralları
Madde 103- Geçmede aşağıdaki kurallar uygulanır.
a) Sürücüler önlerinde giden bir aracı geçmeleri için;
1) Arkasından gelen bir başka sürücünün kendisini geçmeye başlamamış olması,
2) Önünde giden sürücünün bir başka aracı geçme niyetini belirten uyarma işaretini vermemiş bulunması,
3) Geçeceği aracın hızıyla geçme esnasındaki kendi hızını da dikkate alarak, iki yönlü yollarda karşıdan gelen trafik dahil, yolu kullananların tümü için tehlike veya engel yaratmadan geçmek için kullanacağı şeridin yeteri kadar ilerisinin görüşe açık ve boş olması,
4) Geçişin, geçilen araçlar için bir güçlük yaratmayacak şekilde ve araçlarının bu geçişe uygun durumda bulunması,
Mecburidir.
b) Geçme, geçilecek aracın solundaki şeritten yapılır.
Geçecek aracın sürücüsü;
1) Geçilecek araç sürücüsünü ses cihazı ile veya kısa ve uzun hüzmeli farlarını ardarda yakarak uyarmaya,
2) Sol dönüş lambası ile işaret vermeye,
3) Geçilecek araca takip mesafesi kadar önceden sol şeride yerleşmeye,
4) Geçilen araç, geriyi görme aynasından görülünceye kadar geçiş şeridinde ilerlemeye,
5) Sağa dönüş lambası ile işaret vererek sağ şeride girmekle geçişini tamamlamaya,
Mecburdur.
c) Araçların sağından veya banketten yararlanmak suretiyle geçmek yasaktır.
Ancak, herhangi bir araç sola dönüş işareti vererek yavaşlamakta veya trafik mecburiyeti nedeniyle beklemekte ise, bunların veya yolun ortasından giden tramvaylar ile görev icabı yolun solunda bulunan geçiş üstünlüğüne sahip araçların sağındaki şeritten geçilebilir.
Tramvay hatları müsait olmadığı takdirde, harekette olsun veya olmasın bir tramvayın sol yanından geçilemez ve bu yanda devamlı araç sürülemez.
d) Gidişe ayrılmış yol bölümlerinde, şerit değiştirmemek şartı ile bir şeritteki taşıtların diğer şeritteki taşıtlardan hızlı gitmesi geçme sayılmaz.
Bunu okursak kimin haklı kimin haksız olduğu net olarak ortaya çıkacaktır ...
Sevgilerimle
-
07 Haziran 2016, 21:01
-
07 Haziran 2016, 21:26
-
07 Haziran 2016, 21:40
Sinyal yoksa ikiside suçlu.Varsa Barkın abi suçlu,böyle giderse biçerler onu.
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:40 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:38 ----------
Biraz tektabanca izleyin bakın nasıl değiştiriyor şerit.
-
07 Haziran 2016, 21:42
AEA ı severim ancak %100 kusurlu. Sağdan sola çok hızlı geçiyor ve AEA daha sol şeride varmadan adam çoktan sola geçmeye başlamıştı. Motoru görmesi imkansız.
Sonuç: Adamın AEA a ettiği küfür tamamen geçerli. Thug Life iptal edildi...
-
07 Haziran 2016, 21:53
videoyu 720p çözünürlük ile %25 hız ile seyrettim öndeki BMW 320d sinyal vermiş...
Abi ben bu motorcuları anlamıyom. motorum var diye millet yerinde duramıyor iğne deliğinden geçmeye çalışıyor. Geçen bi arkadaşla beraber istinye sahile inelim dedik. Yaw yolda trafik var; eleman aynayı kapatıp araları zorlamalar, kaldırıma çıkıp araç sollamalar, tam şeridin ters şeritle kesiştiği aradan tam gaz gitmeler. "Ulan bu ne?" dedim.
Bir tane şerit tutturup sürekli o şeritten gidince kimse önünüze kırmıyor, arkanızdan da sıkıştırmıyor.
"ONE DAY YOU WILL WALK ALONE"
-
07 Haziran 2016, 22:03
Barkin bey haksiz.Oncelikle şerit değiştirme kurallarina uymadığı gibi araç sinyal verdigi ve serit değiştirmek icin hareketlendiği halde sol tarafina girmeye çalisiyor.Ayrica adama ne diye hareket çekiyorsun Barkin bey.Adam hakli.Kufur duymadim bisi diyemeyecegim
-
07 Haziran 2016, 22:15
Motosikletli beyaz adam hata yapmış
-
08 Haziran 2016, 13:13
Motosiklet sürücüsü bu video ile emniyete gitmiş olsa arkadan çarpmasa ve şeriye girdiğinde araba yandan vursa dahi haksızdır.
Önde ki araç zaten sinyal vermiş sadece 1 kez flaş yapan sinyal sonrası motosiklet aracın yanından geçecek kadar hızlı tüm problem motosiklet sürücüsünün kendini bilmezliği.
Barkının bu davranışından sonra araç sürücülerinin motosiklete davranışlarının düzgün olmasını beklemiyorum, düzgün davranıyorlarsa onların büyüklüğü dür, hoşgörüleridir.
BARKIN SIÇMIŞ YETMEMİŞ PROGRAMINDA SIVAMIŞ.
-
Video kaldırılmış
Yorumlara bakılacak olursa AEA hatalı
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)