motoru uzun yolda hangi devirde kullanmalı?
-
herkese iyi akşamlar arkadaşlar...motorum bajaj pulsar..e yaz geldi otobanda yolculuklar arttı acaba motoru hangi devirde sabit kullanırsak yakıt hız oranını en iyi şekilde yakalarız??..lütfen ben sesinden anlarım ,ben tekerin dönüşüne bakarım flan demeyin...devir değeri soruyorum çünkü dişli ile oynanarak hız değişebilir...mesela 7000 iyimidir yoksa çokmudur...sorum bu...arabada nasıl 2-2.5 ise motorda kaç bu?..herkese şimdiden teşekkürler...
Reklamlar
-
6000 deviri geçirirsen çok yakıyo Pulsar. 90km'ye karşılık geliyo 6000.
-
Ben ybr ile 7000 devirde seyir ediyorum. 80 90 gibi gbir hızla ilerliyorum
-
daha bir saat önce eve geldim..100 ile gittim ortalama 1 lt ile 40 km flan gitti...175 km de 21 lira ama hep otoban...7000 devir flan
-
Hızınız ve devriniz yol/trafik/hava şartlarına göre değişiklik gösterir. Her şeyin normal olduğunu varsayarak, hem motorunuzu çok fazla yormama/sıkıştırmamam, hem de fazla benzin yaktırmamak adına son viteste devir saatinizin yarısı veya yarısından biraz fazla bir devirde kullanmak iyidir.
Her motorun devir sayısı farklı olduğundan dolayı bunu şu şekilde hesaplayabiliriz.
Örnek olarak; kırmızı çizgiye kadar olan devir sayısı 12.000 bin ise 6-8 bin arası devir ideal hız ve yakıt tasarrufu sağlar. Motor çok bağırmaz, zorlanmaz. Çekişi gayet iyidir.
Kırmızı çizgiye yakın seyredilen her devir fazla yakıt demektir. Hem de motorunuzu sürekli zorladığınız anlamına gelir.
-
6 bin devirde uzun yol gideceğini sanmıyorum genelde dip gaz gidersin
-
Mengu16 adlı üyeden alıntı
6000 deviri geçirirsen çok yakıyo Pulsar. 90km'ye karşılık geliyo 6000.
Tam 6000 devirde 90 mı yapıyor?
Forumdan bir arkadaş 5000 devirde 70 yapıyor demişti
-
7000 devirde yüzle gidiyorum fakat ön dişliyi büyütürsem bu 6000 devire düşebilir..buda ekonomi demek yada en azından aynı devirle 120 ile giderim...yol rampa olmadığı için kasacağını sanmıyorum..
-
matrix506xx adlı üyeden alıntı
Tam 6000 devirde 90 mı yapıyor?
Forumdan bir arkadaş 5000 devirde 70 yapıyor demişti
87-88km'ye falan denk geliyo 6000 devir tam olarak. 5000 devirde 73 yapıyo
burak.findik adlı üyeden alıntı
7000 devirde yüzle gidiyorum fakat ön dişliyi büyütürsem bu 6000 devire düşebilir..buda ekonomi demek yada en azından aynı devirle 120 ile giderim...yol rampa olmadığı için kasacağını sanmıyorum..
Motor orjinal dişlilerle bile 6. viteste yokuş çıkamıyor
-
yok be hocam 6 da bile inanılmaz güç var...145 e kadar kesilmeden çıkıyo benimki...
-
burak.findik adlı üyeden alıntı
yok be hocam 6 da bile inanılmaz güç var...145 e kadar kesilmeden çıkıyo benimki...
Güç var da tork yok. Yokuşlarda 130km hızda tutamayacağın için de devir düşüyo ve motor çekmiyo
-
hocam adam naapsın be...200 cc cik ile hem o hızlara çıksın hem az yaksın..bide 0-60 o atiklik...laf edeni allah çarpar valla ben 130 kilo adamım 192 boy var gık demiyo hayvan :D
-
Kardeşim 6 bin devire sabitle yarım saat arayla bir ufak mola burdan çin'e kadar yolun var=)
-
bu sürat olarak motosikletine göre değişir arkadaşlar tabii ki düz yolda en tasarruflu vitesi son dişli yani 5 vites ise 5.vites 6 vites ise 6. vitestir. Ancak şu var ki en tasarruflu devir hangisi diye sorarsanız motosikletinizden alacağınız maksimum torkun değeridir. hatta 500 devir üstünde gitmek biraz daha eftaldir. Zira karşılaşacağınız rampalarda devir tutturmak durumunda kalırsanız bu 500 devir fark hem size devir tutturur. Hemde motosikletinizin en tasarruflu hızını bulursunuz. O yüzden motosikletinize ait devir-tork-güç eğrisinden oluşan grafiği mutlak suretle bulun. Sonra hangi devirde tasarruf edeceğinizi görürsünüz.
-
Bu sorunu bende yaşıyorum.
Benim fz6 da uzun yolda 120 km hızda 5. Vites mi yoksa 6.viteste mi gideyim
İki vitestede motor devri çok düşük acaba 4 te mi gitsem
Benim aydınlatmak isteyen arkadaşlar yorumlara açığım
-
Erkan344 adlı üyeden alıntı
Bu sorunu bende yaşıyorum.
Benim fz6 da uzun yolda 120 km hızda 5. Vites mi yoksa 6.viteste mi gideyim
İki vitestede motor devri çok düşük acaba 4 te mi gitsem
Benim aydınlatmak isteyen arkadaşlar yorumlara açığım
2.viteste git sen
Bir başkadır Balkanlar'da Türk olmak!
-
ayna639 adlı üyeden alıntı
bu sürat olarak motosikletine göre değişir arkadaşlar tabii ki düz yolda en tasarruflu vitesi son dişli yani 5 vites ise 5.vites 6 vites ise 6. vitestir. Ancak şu var ki en tasarruflu devir hangisi diye sorarsanız motosikletinizden alacağınız maksimum torkun değeridir. hatta 500 devir üstünde gitmek biraz daha eftaldir. Zira karşılaşacağınız rampalarda devir tutturmak durumunda kalırsanız bu 500 devir fark hem size devir tutturur. Hemde motosikletinizin en tasarruflu hızını bulursunuz. O yüzden motosikletinize ait devir-tork-güç eğrisinden oluşan grafiği mutlak suretle bulun. Sonra hangi devirde tasarruf edeceğinizi görürsünüz.
aynen böyle
illa tork eğrisi bulmana gerek yok , pulsar maximum torkunu 8000 de veriyor. altı da üstü de yakıt artışı olarak döner.
-
MD.Murat adlı üyeden alıntı
aynen böyle
illa tork eğrisi bulmana gerek yok , pulsar maximum torkunu 8000 de veriyor. altı da üstü de yakıt artışı olarak döner.
5000-5500 de 70-75 gitmek, 8000bin devir (maksimum tork devrinde) gitmekten çok mu yakıyor? Kulağa inandırıcı gelmesede denemek lazım.
-
MD.Murat adlı üyeden alıntı
aynen böyle
Pulsar 8000 devirde maksimum torkunu verebilir ama 8000'de az yaktığı söylenemez. Ortalama 4 litre yakar sürekli 8000 devir gidersen.
-
valla ben de inanmazdım ama , geçen araba aldık expertizle. 2014 berlingo. izmirden alıp adapazarına götürdüm evdekilere aldık.
dyno da çıkan max. tork devrinde sürdüm , 4.2lt yaktı. izmirden adapazarına 75 tl lik mazot yaktı sadece. (depo fullenerek çıkılıp fullenerek ölçüm.)
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)