Çalınan Motorumu ispat Edemiyorum. yardım lütfen
Reklamlar
-
Herkese Merhaba.
Çalınan motorumu uzun zaman sonra buldum. şase ve motor numarası değiştirilmiş. farklı bir plaka mevcut. sistemde bir problem gözükmüyor ama kasa farkı mevcut ' change ' edilmiş motorumun elimde fotoğrafları olmasına rağmen üniversiteye incelemeye gitti. 10 yakın hasar yerlerinin bir bir fotoğrafalrla örtüşüyor. İnceleme raporunda ise Şase ve parçaların uyuşmadığı ama bana ait olmadığı söyleniyor. Siyaha boyanan parçaların kazındığında beyaz renk görüldüğü de söylenip polise havale edildim. Polise fotoğrafları sorduğumda onlarında bir işe yaramayacağı söyledi ve sen unut o motoru dedi .
Bunun üzerine yapabileceğim bir şey var mı ? yoksa gerçekten unutmalı mıyım ?
Reklamlar
-
Zor bir durum ALLAH yardımcın olsun
-
Dava acabilirsin elinde 10 yerden hasari tutan kayit var.. bir avukatla gorussen sana konu hakkinda fikir verebilir..
-
Aklıma şöyle birşey geldi.
Şase numarası değiştirilmişse. Fabrikada şaseye çakma ile yazılan numara önce silinip sonra yeni numara çakılmıştır.
Dolayısıyla Şasenin olduğu boyunda incelme vardır. Bilirkişi ile orjinal bir motorun boğaz kalınlığı ve çalınan motorun boğaz kalınlığına bakılsa aradaki farktan şase numarsının silinip tekrar çakıldığı anlaşılabilir.
Orası kaynakla doldurulup yazılsıysa da oradaki boyadan ve boya varsa sökülüp altına bakıldığında kaynak izleri anlaşılır.
-
Bu ülkede yaşanmaz artık, mevzuya bak adam çalıntı motorunu ispatlıyo, polisler o motoru unut diyo.
Bunun üzerine yapabileceğin tek şey çalanın üzerinde olur, geçmiş olsun.
-
Avukat ve deva. Başka türlü zor kardeşim.
-
Motoru çalıp şase numarasını değiştir. Bırak bu sefer o uğraşsın.
-
Draconian adlı üyeden alıntı
Motoru çalıp şase numarasını değiştir. Bırak bu sefer o uğraşsın.
Hahahaha, dinsizin hakkından imansız gelir :D :D
-
Adam haklı eğer becerebilirsen orjinal şase numarasını bastır motoru çal tak orjinal numarayı siddi sene bişey yapamazlar
-
burakragaa adlı üyeden alıntı
Herkese Merhaba.
Çalınan motorumu uzun zaman sonra buldum. şase ve motor numarası değiştirilmiş. farklı bir plaka mevcut. sistemde bir problem gözükmüyor ama kasa farkı mevcut ' change ' edilmiş motorumun elimde fotoğrafları olmasına rağmen üniversiteye incelemeye gitti. 10 yakın hasar yerlerinin bir bir fotoğrafalrla örtüşüyor. İnceleme raporunda ise Şase ve parçaların uyuşmadığı ama bana ait olmadığı söyleniyor. Siyaha boyanan parçaların kazındığında beyaz renk görüldüğü de söylenip polise havale edildim. Polise fotoğrafları sorduğumda onlarında bir işe yaramayacağı söyledi ve sen unut o motoru dedi .
Bunun üzerine yapabileceğim bir şey var mı ? yoksa gerçekten unutmalı mıyım ?
Hasar yerlerinin fotograflarını buraya atar mısın?
-
Merhaba
Her parçanın kod numarası oluyor diye biliyorum. Varsa eğer böyle birşey dikkate alinabilir belki.
Çok üzüldüm... geçmiş olsun
-
Öncelikle geçmiş olsun zor bir durum umarım kısa zamanda motoruna kavuşursun.
Raporu yanlış değerlendirmiş olabilirmisin ? Yani sana ait olmadığı raporda yazmaması gerekli. Şase ve kasanın uyuşmadığı tespit edilmiş. Bundan sonra izleyeceğin yol mahkeme olacaktır. Yeniden tespite gönderip numaraların değiştirildiğini tespit ettirmelisin. Aynı renk aynı model başka çalınan motor olup olmadığı ve şu an üzerindeki numaralara ait başka bir motor olup olmadığı da sistemden araştırılarak mahkemeye sunulmalı. Bu bilgilere ulaşmak günümüzde çok kolay. Savcının bir yazısına bakar. Bu işin peşini bırakmamanı tavsiye ederim. Örnek bir dava olacaktır. Ve hırsızların hareket alanını da azaltacaktır.
-
Baba bi akşam kaskını tak
"Benim malım başkasına yar olamaz arkadaş" diyerek
benzin döküp motoru kundakla.
En azından ciğerin soğur..
Adalet hırsızın yanında.. Bi beklentin olmasın
-
Motor kesin seninse sen de çal aynısını yap avukat dava uğrasacagına :D
-
polis lafina ne bakion sen polismi adalete karar veriyor alti ustu emirleri uygulayan insanlar. karar makamimi takiosun gelmis burdada amacsizca yaziosun. senin gercekden zararin var ise hakkini forumda dehil mahkemelerde avukatlarla araman gerekir o araca tedbir karari aldirip baglatman gerekir..
-
okoca adlı üyeden alıntı
polis lafina ne bakion sen polismi adalete karar veriyor alti ustu emirleri uygulayan insanlar. karar makamimi takiosun gelmis burdada amacsizca yaziosun. senin gercekden zararin var ise hakkini forumda dehil mahkemelerde avukatlarla araman gerekir o araca tedbir karari aldirip baglatman gerekir..
Adam zaten burda gidilebilecek yolları sormuş amaçsızca yazmaktan kastın ne anlamadım.
-
Bir önceki yoruma katılıyorum, karar yeri mahkemedir, polis yüzlerce örnekte gördüğümüz gibi işi üzerinden atmayı kanıksamış.Yeter ki ona iş çıkmasın uğraştırmasınlar.Başka bir bilirkişi ile ikinci bir inceleme isteyip varsa mahkeme kararına itiraz edebilirsiniz.
-
Motorun senin oldugu kesinse birakma pesini ben buraya bizzat basimdan gecen olaylar ve polisin verdigi tepkileri yazmaya kalksam kitap olur kitap bu ulkede en cok nefret ettigim mesleklerden biridir polislik sebebiyse mevcut polisler. Ne dersen de cevap klasik bisey cikmaz ondan. Gecelim o isi mahkeme yolunu tut ve saglam bir avukatla bu ise basla motoruda kapinda bil. Adalet sistemi hirsizin yaninda olsada disini gosteren magdur hakkini her turlu alir canini sikma polisin lafiyla uzme tatli canini Allah yardimcin olsun
-
Ben olsam adam motoru verene kadar döverim
-
zümer hislerime tercüman oldun dostum
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)