SPY5000M Alarm Almayı Düşünüyorum Uzaktan Çalıştırma Hakkında Sorum Var
Reklamlar
-
Merhaba arkadaşlar, Pulsar200NS için SPY5000M alarm alacağım. Uzaktan çalıştırma fonksiyonunuda kullanmak istiyorum. Kafama takılan hususlar şöyle;
Motosikleti uzaktan çalıştırma işlemi nasıl gerçekleşiyor? Motor enjeksionlu, önce kontağı açıp ardından hemen marşa mı basıyor? Kontak açma ve marşa basma işlemleri için ayrı emirler mi veriyorum?
Marşa kaç saniye basıyor? Kendi standart ayarı mı var, yoksa benim kumandadan düğmeye bastığım sürece marş dönüyor mu?
Nasıl olduğunu bilmeden, keşke şöyle olsaydı diyeceğim çalışma şekli şu olabilirdi.
Kumandadan bir tuşa uzun basıp diğer tuşa basınca kontak açılsa, kontak açıkken başka bir tuşa basarak motoru çalıştırsam. (Yarım saniye yeterli, Zira motorumun sabah soğukta bile sözümü ikilettiğine şahit olmadım günübirlik kullanımda)
Kontağı açtığım zaman motoru çalıştırmak şart olmasın, kontağı istersem kapatabileyim. Gerçekte nasıl bu işler?
Reklamlar
-
Spy5000m ile alakalı konu var forumda. Ordan bilgi alabilirsiniz.
http://www.motosiklet.net/forum/mt-a...et-alarmi.html
-
birakin bu sacma isleri , niye uzakdan calistirmak istiyorsun???
mantikli aciklama cevabini cok merak ediyorum...
motosikletin elektronigini kurcalamakdan baska bir ise yaramaz, bos isler bunlar
-
Ben odada üstümü başımı giyip hazırlanırken motorumda aşağıda ısınıp hazırlansın istiyorum. Zira herşeyi hazırlayıp motora bindiğimde anında gitmek istiyorum. O 1-2 dakika beklemek bana zulüm geliyor Motorun beynini baştan kodlamıyoruz, en fazla kontağı açıp bir ekleme yapılacak.
-
Baba, Pulsarin varsa motosikletin enjeksiyonlu ve immobilizerli demektir. Esittir Spy 5000 ile uzaktan calistiramazsin
Bitti.
-
Sj's adlı üyeden alıntı
Baba, Pulsarin varsa motosikletin enjeksiyonlu ve immobilizerli demektir. Esittir Spy 5000 ile uzaktan calistiramazsin
Bitti.
Enjeksiyon var, immo yok. Bu SPY, kontak açma ile marşa basma işini aynı anda mı yapıyor?
-
serkan_emp adlı üyeden alıntı
Enjeksiyon var, immo yok. Bu SPY, kontak açma ile marşa basma işini aynı anda mı yapıyor?
Kisaca soyle soyleyeyim baba: Uzaktan calistirma ve durdurmaya ihtiyacin yok Spy 5000 ile
-
350 metreden bahs edilmiş incelediğim bir açıklamada, açık alan olduğuda eklenmiş, peki apartmanın ters bloğunda ve yüksekte yaşayan biri için bu özelliklerinin, ve uyarı sisteminin çalışmama olasılığı nedir?
-
Sj's adlı üyeden alıntı
Kisaca soyle soyleyeyim baba: Uzaktan calistirma ve durdurmaya ihtiyacin yok Spy 5000 ile
İhtiyacınız yok derken ne demek istediniz anlamadım. Ben bu özelliğin olmasını istiyorum ancak kontak açılınca hemenardından (enjeksiyonu beklemeden) marşa mı basıyor yoksa ikinci bir emri mi bekliyor, bunu merak ediyorum.
-
İhtiyacınız yok derken ne demek istediniz anlamadım. Ben bu özelliğin olmasını istiyorum ancak kontak açılınca hemenardından (enjeksiyonu beklemeden) marşa mı basıyor yoksa ikinci bir emri mi bekliyor, bunu merak ediyorum.
Abi immobilizer olmayan motosiklette mars direktifi veriyor (mars dinamosuna/elektrigine bagliyorsunuz kahverengi kabloyu). Ama saglikli degil.
Getiren distributor firma Linkatek bile gerek yok girmeyin o ise der. Yani Allahaskina neden bu israr coluk cocugu mu eglendiriceksiniz :p
-
Sj's adlı üyeden alıntı
Abi immobilizer olmayan motosiklette mars direktifi veriyor (mars dinamosuna/elektrigine bagliyorsunuz kahverengi kabloyu). Ama saglikli degil.
Getiren distributor firma Linkatek bile gerek yok girmeyin o ise der. Yani Allahaskina neden bu israr coluk cocugu mu eglendiriceksiniz :p
Bakın hala asıl soruma cevap verebilecek kadar bilgiye sahip olduğunuzu düşünüyorum ama üzerinize vazife olmayan hususlara takılıp kaldınız. Benim ilk mesajda da sorduğum, daha sonra tekrar sorduğum ve şimdide tekrar sorduğum soru: Bu cihaz çalıştırma işini Önce kontağı açıp ardından ben istersem mi yapıyor. Yokse kontak açar açmaz marşa mı basıyor?
Bunun dışında pek söze gerek yok ancak yinede yazayım. Evet çoluk çocuğu eğlendireceğim, ne takıldınız yaa
-
Bakın hala asıl soruma cevap verebilecek kadar bilgiye sahip olduğunuzu düşünüyorum ama üzerinize vazife olmayan hususlara takılıp kaldınız. Benim ilk mesajda da sorduğum, daha sonra tekrar sorduğum ve şimdide tekrar sorduğum soru: Bu cihaz çalıştırma işini Önce kontağı açıp ardından ben istersem mi yapıyor. Yokse kontak açar açmaz marşa mı basıyor?
Bunun dışında pek söze gerek yok ancak yinede yazayım. Evet çoluk çocuğu eğlendireceğim, ne takıldınız yaa
Motorunuz immobilizerli degilse ve baglantilari dogru yaptiysaniz kumandadaki en arka tusa basili tuttugunuz gibi mars aliyor. Oldu mu?
-
Arkadaşım sorun herhalde sen kontağı çevirdikten sonra motosikletin ibresindeki dönme haraketleri vesaireler gerçekleşirken ki makine dairesinde beyinde falan olan hazırlıklar için yeteri kadar bekleme yapıyormu. bunu merak ediyorsun. evet yukarıda bir arkadaşımızın verdiği konu linkindede bulabileceğin gibi alarm iki sinyal gönderiyor çalıştırmak istediğin zaman ve bunlar arasında biraz süre var ne kadar olduğu sanırım o konuda belirtilmişti. gönül rahatlığıyla bağlayıp çoluk çocuğu eğlendirebilirsin. sıkıntı yok. ama sakın üzerini giyinirken ısınadursun deme. gözünün önündeyken çalıştırmaya gayret et. mazallah o çocuklar eğlenirken kurcalayıp bi sakatlık çıkmasın. e tabi birde boş anını kollayanlar olabilir. gittide gitti şarkısını söyleme.
-
Merhaba bu ürünü Xmax 250 ye taksak garanti sorun çıkarırmi .
-
Carbondioxid adlı üyeden alıntı
350 metreden bahs edilmiş incelediğim bir açıklamada, açık alan olduğuda eklenmiş, peki apartmanın ters bloğunda ve yüksekte yaşayan biri için bu özelliklerinin, ve uyarı sisteminin çalışmama olasılığı nedir?
ebesinin nikahından çekiyor. benim bloğun arka tarafında motor, bina 70 küsür daireli bir blok, sinyal kesintisi yaşamadım.
-
-
Motosikleti uzaktan çalıştırma işlemi nasıl gerçekleşiyor? Motor enjeksionlu, önce kontağı açıp ardından hemen marşa mı basıyor? Kontak açma ve marşa basma işlemleri için ayrı emirler mi veriyorum?
uzaktan calistirma tusuna bastiginda önce kontagi acar (aynen anahtari cevirmissin gibi farlar, gösterge, benzin pompasi filan acilir)
Marşa kaç saniye basıyor? Kendi standart ayarı mı var, yoksa benim kumandadan düğmeye bastığım sürece marş dönüyor mu?
uzaktan calistirma tusuna ikinci kez bastiginda 0,7 saniyeligine atesleme yapar. bu süre standarttir, ayari yoktur ve tusa basma süresi ile alakali degildir.
Kontağı açtığım zaman motoru çalıştırmak şart olmasın, kontağı istersem kapatabileyim. Gerçekte nasıl bu işler?
kontak acik olsun olmasin, yeter ki acil stop tusu acik olsun, motor viteste olmasin, uzaktan calistirma tusu ile calistirabilirsin (immobilizer devresi yok ise ve kablolamayi dogru yaptiysan tabii ki).
bu arada; kendim bu alarmi 690 enduro'a uyguladim, uzaktan ta calistiriyorum, yakindan da
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:21 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:11 ----------
Sj's adlı üyeden alıntı
nasil?? spy 5000m'in baglantilarindan bahsediyorsun dimi?
öyle ise kahve rengi kabloyu mars dinamosu/elektrigine filan baglamiyorsun naptin sen :D
kahverengi kablo kontagin acik olup olmadigini kontrol eder (alarmi tetiklemek icin) veya uzaktan calistirmak istediginde anahtarin kontagi acma görevini üstlenir.
uzaktan calistirma özelligi ise kesinlikle mars dinamosuna baglanmiyor, mars rölesinine giden mars tusu cikisina baglaniyor.
motordan motora fark eder, fakat kendi motorumda elektronige müdahale etmesi söz konusu degil. motor üzerindeki standart anahtarlar ile yapabileceklerimin disinda alarm farkli bir müdahelede bulunmuyor.
● hız sınırlarına uy / trafiğin akışkanlığını takip et / hızını görüş ve duruş mesafene göre ayarla ● sürüş şekli ile kimseyi hataya zorlama, tehlike yaratma ● diğerlerin öküzlüklerini telafi edebilmek için pay bırak
-
Vmaxxx, alarmın yaptığı sizin manuel yaptığınız devre tamamlama işini elektronik olarak yapmak, motorun elektroniğiyle alakalı altı üstü kablo bağlamak dışında birşey yapmıyorsunuz.
Sj's, verdiğiniz bilgiler bukadar mı yanlış olur arkadaş, pulsara immo mu eklememişsiniz, alarmın tuşuna basılı tutmakla marş mı bastırmamışsınız... Bilmiyorsanız niye yorum yapma gereği duyuyorsunuz, insanları da yanlış bilgilendiriyorsunuz, anlamak güç.
Serkan_emp, ilk mesajımda verdiğim linkte sürekli sorduğunuz sorunun ve dahasının cevabı var, orayı neden baştan sona bir okumuyorsunuz?
forzaBJK, söyleyecebileğim tek şey var;teşekkürler.
-
maktama adlı üyeden alıntı
Vmaxxx, alarmın yaptığı sizin manuel yaptığınız devre tamamlama işini elektronik olarak yapmak, motorun elektroniğiyle alakalı altı üstü kablo bağlamak dışında birşey yapmıyorsunuz.
Sj's, verdiğiniz bilgiler bukadar mı yanlış olur arkadaş, pulsara immo mu eklememişsiniz, alarmın tuşuna basılı tutmakla marş mı bastırmamışsınız... Bilmiyorsanız niye yorum yapma gereği duyuyorsunuz, insanları da yanlış bilgilendiriyorsunuz, anlamak güç.
Serkan_emp, ilk mesajımda verdiğim linkte sürekli sorduğunuz sorunun ve dahasının cevabı var, orayı neden baştan sona bir okumuyorsunuz?
forzaBJK, söyleyecebileğim tek şey var;teşekkürler.
Okudum, inanın hepsini okudum. Gözümden mi kaçtı bilmiyorum ama aklımda soru işareti hala var. Spy5000m ile motorumu çalıştırmak istiyorum. Kumandadan kontağı açma ve marşa basma eylemleri ayrı ayrı emirler ile mi yapılıyor.
Yani kontağı açıp 2-3 saniye enjeksiyonu vs. Bekleyip marşa basmak istiyorum. Bunu kumandadan yapabilecek miyim?
-
Nasıl gözünden kaçtı anlamadım. Adam burada çok net bahsetmiş.
forzaBJK adlı üyeden alıntı
uzaktan calistirma tusuna bastiginda önce kontagi acar (aynen anahtari cevirmissin gibi farlar, gösterge, benzin pompasi filan acilir)
uzaktan calistirma tusuna ikinci kez bastiginda 0,7 saniyeligine atesleme yapar. bu süre standarttir, ayari yoktur ve tusa basma süresi ile alakali degildir.
Hatta yine sorun çıkarsa şöyle toparlayayım. Adam diyor ki çalıştırma tuşuna bir kere basınca kontak 1 kademe çevrilmiş gibi davranıyor motor. Yani enjeksiyonu devreye soktu saat çalıştı vs. sonra bas ateşlesin diyor. Yani senin istediğini yapıyor.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)