Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Tecrübe Sahibi Abilerimin Ablalarımın Görüşlerine İhtiyacım Var

REKLAM ALANI

Öncelikle Merhaba Forumda çok yeniyim ve kafamı kurcalayan bir kaç soru için bu başlığı açma ihtiyacı duydum. Eminim bir cok konu acilmistir buna benzer ben coğunu inceledim velakin tekrar güncel görüş ve yorumlarınıza ihtiyac duydum.

Ben 22 yasında 1.78 - 80 boyunda 75-80 kilo orta halli bir adamım. Daha once çok motor almak istiyordum fakat maddi durumlardan dolayı her zaman erteledim. Kendimi bu yilin sonuna dogru maddi olarak toplayacagim yaklasik 10-15 bin gibi kendim bir bütce cikaracam tabi ailem ne kadar cikar hic bilmiyorum. Neyse ben sorularımı sormaya baslamadan once nasil birşey istedigimi anlatayim.

Seyahati oldukca seven biriyim ve cogunlukla seyahatlerim olağan üstü bir durum olmadikca tek başıma gecmez muhakkak en yakın erkek arkadasim veya kız arkadasımla gecer. Cogu seyahatim en az 260- 950km arasinda oluyor duruma gore artabiliyor tabiki benim aklımdan gecende arttırmak ve once türkiyenin heryerini daha sonra dünyayı gezmek istiyorum. Yaz kış farketmeksizin.

Sorularım şunlar sevgili abilerim ablalarım.

-İlk motorsikletim olacagi icin yüksek cc li pek tercihim degil dikkat ve kararlilik konusunda sıkıntım yok extrem işlere kalkısmam fakat yinede düsük cc ilk tercihim. kafamı kurcalayan ise uzun yollarda 125cc mi yoksa 250cc mi tercih etmeliyim.

-Bu motoru aldigim zaman 3-6 yil icinde baska bir motor alamam o yüzden secimimi cok iyi ve nokta atısı seklinde yapmaliyim.

-Seyahatlerde yanımda mutlaka esya tasiyabilecegim eksiksiz ekipmanla cikabilecegim ve bunu kaldirabilecek bir motor tercihim.

-Seyahatlerim genelde kız arkadasımla olacagi icin 2. kisilik rahat olacak motorlardan onerilerinizi istiyorum.

-Totalde 15-20 bin gibi butcemin en az 5000 lirasini ekipmanıma ayiracagim ve tam ekipman tavsiyelerinize ihtiyacim var.

- Sıfır mı yoksa 2. el motorsikletmi tercih etmeliyim.

- Alacagim motorda kesinlikle abs tercihimdir.

- Lastik konusunda bir cok sey deniyor . rosso meltzer bilmem ne. hangisini tercih etmeliyim.

-Alacagım motor kesinlikle saglam ve güven veren bir motor olmasi lazim.

-Motorun üstünde gidecek yük minimum 2 kişi ve eşyalar dahil 130-140 kilo civarinda olacak.

- seyahat haricinde günlük olarakta kullanılacaktır kısa mesafelerde 15-20 km.

- yaz kış sorunsuz kullanım sunmalı sadece sezonluk istemiyorum.

daha yüzlerce soru geciyor aklimdan fakat en onemlileri bunlar sanırım aklıma gelen oldukca yazacagim.

Değerli yorumlarınız eksik etmeyin.
    İlginiz icin simdiden tesekkürler.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    MD.Murat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    yok
    inazuma
    inazuma
    hepsi için
    inazuma
    godfather, mandarake ve yüksel66 bunu beğendiler.

Motosikleti
    Mondial Drift
    Uzun yol saglamlik kalite sorunsuzluk konfor canta aranan kan İnazuma scooter derseniz xmax250 sym felanda olurda yamaha abs felan daha iyi yanliz egitim alirsiniz umarim butcede var

Motosikleti
    Hyosung GV650
    yamaha xmax250 gibi duruyorsun. özellikle maxiscooter'lar hem sele altı bagajı + arkaya takacağın bir çantayla sana geniş hacim sağlar hemde kız arkadaşın arkada daha rahat oturur.

ZümeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Me Te Doquz
    Suzuki Inazuma..
    Derin olan kuyu değil, kısa olan ip'tir.

something123 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MT 07
    scooter mı ? vitesli mi? bir önceliğin var mı?

kesinlikle vitesli

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:30 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:28 ----------

Alıntı ZümeR adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Suzuki Inazuma..

İnazuma nedense ağırlıgı ile beni biraz ürkütüyor

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:32 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:30 ----------

Alıntı nines adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    yamaha xmax250 gibi duruyorsun. özellikle maxiscooter'lar hem sele altı bagajı + arkaya takacağın bir çantayla sana geniş hacim sağlar hemde kız arkadaşın arkada daha rahat oturur.
    maxi düşünmedim hic ama rahatligi ve verecegi konfor ilede aklımı karıştıran bir yapısı var rahatlık üst seviyelerde olur gercekten.

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:34 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:32 ----------

Alıntı AhmetCan1903 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Uzun yol saglamlik kalite sorunsuzluk konfor canta aranan kan İnazuma scooter derseniz xmax250 sym felanda olurda yamaha abs felan daha iyi yanliz egitim alirsiniz umarim butcede var
    Eğitimi kesinlikle alacağım ve belli bir km yapana kadar tek kullanacagım sadece kısa mesafelerde belki 2 kisi oluruz.

Motosikleti
    Mondial Drift
    Agirligi problem etmeyin alisirsiniz ama bi deneme surusu felan yapin ustune binin problem olucagini sanmiyorum hayirlisi olsun

Hondolog - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Ah yeni başlayanlar, çıkın artık mağaralarınızdan, önce eğitim alın çünkü almazsanız zevkini çıkaramazsınız. Aklından eğitimin "e" si geçmiyor. İç güdülerinle öğrenebileceğin birşey değil bu. Çocuk yapmak, doğurmak, yemek yemek gibi değil. Dikkat, zor demiyorum ama kendi kendine öğrenemezsin. Zevki boşver, emniyet şeridinden gelmekte olan bana, arkana bakmadan çıkıp çarparsan hiç iyi şeyler olmaz. Eğitim al, sonra "kask mont bot pantolon eldiven" alacaksın, hangisini almazsan o uzvundan vazgeçtiğini gösterirsin ve bu cümlemi okuduysan botun olmadığı için korkup daha çok hata yapacaksın. En sonunda da kızıltoprak, Hasanpaşa, Şirinevler'i gezin bir bakın etrafa motosikletlerin üzerine otur hangisini sevdiysen, eğitmenin hangisini dediyse onu al.
    Edit: ehliyeti unuttuk bak

Erdost - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ZONTES 350 T2
    -Bu saydığınız özelliklerde o bütçede vitesli bir motor benim aklıma gelmedi.
    -Xmax250 tam size göre.
    -Yakıtı az yakması önemli
    -Uzun yol diyorsanız en az 250cc olursa iyi olur.İki kişi bindiğiniz zaman daha küçük Cc zorlar.
    -Kesinlikle sıfır motor alın.

Bu taleplerinizi 250 lik Absli bir scooter karşılar.Yamaha, Honda, Sym, Kmyco, gibi markaların Maxilerini bir dolaşın derim.

Alıntı Hondolog adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ah yeni başlayanlar, çıkın artık mağaralarınızdan, önce eğitim alın çünkü almazsanız zevkini çıkaramazsınız. Aklından eğitimin "e" si geçmiyor. İç güdülerinle öğrenebileceğin birşey değil bu. Çocuk yapmak, doğurmak, yemek yemek gibi değil. Dikkat, zor demiyorum ama kendi kendine öğrenemezsin. Zevki boşver, emniyet şeridinden gelmekte olan bana, arkana bakmadan çıkıp çarparsan hiç iyi şeyler olmaz. Eğitim al, sonra "kask mont bot pantolon eldiven" alacaksın, hangisini almazsan o uzvundan vazgeçtiğini gösterirsin ve bu cümlemi okuduysan botun olmadığı için korkup daha çok hata yapacaksın. En sonunda da kızıltoprak, Hasanpaşa, Şirinevler'i gezin bir bakın etrafa motosikletlerin üzerine otur hangisini sevdiysen, eğitmenin hangisini dediyse onu al.
    Edit: ehliyeti unuttuk bak

Niye boyle bir şey yazdınız anlamış değilim. Merak ettiklerimi gayet net ve anlaşılır şekilde yazdığımı düşünüyorum. Ehliyetimi alalı 4 yıl oldu zaten aktif olarak motor kullanan biriyim hacim olarak düşük olsada ama 2 si cok farkli seyler bir ihtiyac olunca kullanmak var birde bunu yaşam tarzı haline getirmek var. O yüzden yazdıgınız yorumun genellemeden baska birsey olmadigini kendinizde anlamıssınızdır. Eğitimin e si gecmiyor demissiniz. Yorumları okusaydiniz anlardınız eğitimi. Ekipman demişsiniz sahiden konuyu okudunuzmu ondan bile şüpheliyim

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:10 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:04 ----------

Alıntı Erdost adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    -Bu saydığınız özelliklerde o bütçede vitesli bir motor benim aklıma gelmedi.
    -Xmax250 tam size göre.
    -Yakıtı az yakması önemli
    -Uzun yol diyorsanız en az 250cc olursa iyi olur.İki kişi bindiğiniz zaman daha küçük Cc zorlar.
    -Kesinlikle sıfır motor alın.

Bu taleplerinizi 250 lik Absli bir scooter karşılar.Yamaha, Honda, Sym, Kmyco, gibi markaların Maxilerini bir dolaşın derim.
    Honda ve Yamaha'yı deneme şansım oldu gerçekten inanılmaz konforları var. fakat olurda ileride motor büyütürsem touringe enduroya gecersem diye vites olayi benim aklımı kurcaliyor. sonucta yillarca scooter kullanmakla yillarca vitesli motor kullanmak arasinda mutlak bir fark olacagini düşünüyorum.

Pcxbear - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Pcx 125
    Dostum tüm anlattıkların xmax250 ye çıkıyor. Kesinlikle vitesli olmalı düşünceni biraz törpüle.

Motosikleti
    BMW F 750 GS
    Inazuma al, eğitim al, emniyet şeridine çıkma.

BatuhanK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    300 km artçı olacak olsam skutır isterdim, inazuma da güzel fakat xmax çok daha rahat ettirir. Belki cbr250 de olabilir bu durumda gerek yakıtı, gerek çok yormayan oturuşu ile ama artçı için durum ne olur bilmiyorum.
    Bir de artçıya takılma , bugün varlar yarın yok. İstediğin motosikleti al geç.

Motosikleti
    Honda Activa 100 (2004)
    İsteğinize en doğru cevap nazuma gibi duruyor

Moderatör Levent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Searching.
    Doğru cevap x Ma x 2*5*0 abese

Motosikleti
    KTM Duke 250
    Inazuma'ya sıcak bakmıyorsan o bütçeyle tek opsiyonun maxi scooter.

Race_Blue - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha-YZF-R25
    Tabii ki tartışmasız ; YAMAHA X-MAX 250 / ABS.
    http://www.yamaha-motor.eu/tr/produc...turestechspecs

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)