2 farklı kapalı alan eğitimi 1 adet teorik eğitim aldım. Yıllar içinde uzun km ler yapan kişilerle uzun saatler sohbetlerimizde oldu.
Kelime deyip geçmeyin. Kelimeler çok ama çok güçlüdür. Kelimelerin gücünü anlamadan insanı anlamakta imkansızdır. 1 kelimeyi değiştirerek çok şey değiştirilebiliyor. Bu apayrı bir bilim dalı. Semantik yani Anlam Bilimi oldukça eski bir bilimdir ve sadece bu etkilerle ilgilenir ve yapay zeka çalışmalarınında temelini meydana getirir. Detaylı bilgi için;
https://tr.wikipedia.org/wiki/Anlam_bilimi
Kelimenin sahip olduğu anlama ait olmasını inceler. Ama sizin aldığınız eğitimlerde de konunun önde gelenleride Panik yani acil durum freninin gerçek anlamını zaten aktarmışlar sizde bizlere aktardınız.
Teorik bilgi sürüşe katkıda bulunuyor. Ben mesela okuduğum kitaplarda anlatılan test edilmiş güvenilir bilgileri yola aktarma gayretindeyim. Virajda kaçınma, gazın dengeli kullanımı ve etkileri, virajda arka fren kullanımı (farklı hız çizgi ve yatış açılarında), doğru fren kullanımı gibi teorik çalışmaları aktardığım yol sürüşümde kısa zamanda ilerleme kaydettiğimi düşünüyorum.
Tüm bilgilerle birlikte her km de yol tecrübeme katkıda bulunuyor bunlar. Bu konuyu geyik olsun diye açmadım. Şartlı refleks sistemi panik frene odaklandırılırsa iyi olmayacağını düşünmekle birlikte acil durum frenlemesi kelimesini çok doğru ve yerinde buluyorum. Sadece bu konuyu açarak elde ettiğim bilgiler frenleme yeteneğimi bir üst seviyeye (boş alanda boş boş çalışmaktan öte) taşıyacaktır. Bu arada zaman buldukça boş alanlarda daha çok düşük hızlarda manevra, dar 8 çizme çalışması, hızlanıp düz çizgide frenleme gibi çalışmaları yapıyorum.
Günlük kullanımda trafiğin elverdiği ölçüde yolda da faydalı çalışmalar yapıyorum. Canlı yol eğitimi gibisi de yok.
Benim şöyle bir mantığım var; bir şeyi öğrenmeden önce veya öğrenirken o şeyi hızlı, kaliteli ve doğru öğrenmenin yollarını öğrenerek başlıyorum. Bu yaşıma kadar bu otokontrol ve öğrenim şeklinin çok sayıda faydasını gördüm. Kısa veya uzun her sürüşü bir eğitim olarak ele alıyorum.
Yeni başlayan ve kendini geliştirmek isteyen herkesede öneririm.
Paylaşımlarınız içinde tekrar teşekkür ediyorum.