Her turlu tavsiye isime yarar
Reklamlar
-
Oncelikler herkese selamlar. Yeni kayit oldum ancak a2 ehliyete basvuru yapmadan once ve yaptiktan sonra bile fazla fazla takip ettim forumu. Gercekten sohbetiniz hoş,agustos ayi gibi ehliyetimi ins aliyorum aksilik olmazsa baslangic motosikletleri icin cok fazla baslik var biliyorum belirtmenize gerek yok ben zaten karar verdim ancak ikilemde kaldim. Oncelikle daha once scooter dahi surmedim ancak bu siteyi cok takip ettim ve ehliyet aldiktan sonra max butcem ekipman+motosiklet 5-6 bin tl civari. Iki motosiklet arasinda kaldim ybr 125 ve apache rtr 150 en guzel yorumlarinizi bekliyorum. 2. El alicam ogrenme motorum oldugu icin sifira kiyamam ya duserse vb olur diye.
Reklamlar
-
Bence sifir bir mondial 150 al. Vulture veya roadracer fln. 4000 sularinda bu motorlar. Motosiklete rodaj yapacaksin kullanma kilavuzu cok dusuk devir ve hizlari soyluyor. Rodaj esnasinda motorundaki degisimi farkedeceksin. Hem rodaj yapmayi hemde motorunun dilini ogreneceksin. Dussende kalksanda parcasi ucuz servisi bol ve kullanani cok. Rtr150 veya ybr125 kesinlikle guzel motorlar. Ama ben motora yeni baslayan birinin 2.el motor almasina pek sicak bakmiyorum. Cunku motosiklet kullanmakla, sahibi olmak farkli seyler.
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:44 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:41 ----------
Evet cin mali evet sikinti cikaracak, ama bunlari kendin coze coze ogreneceksin. Konforsuz olacak belki veya cok titreyecek ama zaten gecici bir surec oldugunun farkinda olacaksin. Daha sonra motordan anlayinca daha kaliteli ister sifir ister ikinci el motosiklet alirsin butcene gore.
-
Hmm aslinda guzel diyorsunuz ancak cogu kisi cinli markalari tavsiye etmiyor mondial cinliydi yanlis hatirlamiyorsam yeni yeni alisiyorum marka model islerine
-
Trafik sigortasını da söyle ki motora başlamadan motordan soğusun.
-
-
Bide o var. Motorun satin alinmasi disinda, ehliyet masraflarin, plaka ruhsat sigorta masraflarin ekipmanlarinin masraflari. O 6binin en az 2.5u bunlara gidecek. Bajaj boxer alirsin kalanla
-
Ehliyet parasi ayri suan direk olarak ekipman +motor 5 bin tl civari var
-
Tabi şehre ve yaşa göre değişmekle birlikte İstanbul'da sigorta+plaka için en az 1000 TL ayırmanız gerekli. 2. el alacağım diyorsanız plakadan yırtarsınız sadece. Sigortası 750 ile 1500 Tl arası değişiyor. Tabi yaşınız 35 altı ve ilk motosikletiniz ise fiyatlar biraz daha vahimleşebilir.
-
Yaş 20 ogrenciyim universitede baya vahim duruyor her sene degil demi trafik sigortasi
-
Keşke konuyu ağustos ayında açsaydın.
-
-
Tabiki de her sene, ben 4000 liralık motorumu 4,5 senede sigorta şirketlerine hediye ediyorum.
-
Sigorta senelik oluyor bildiğim kadarıyla, bende aynı durumdayım seninle bütçem neredeyse seninki gibi geçenlerde 2.el motorlar bakıyordum fakat 0 almak daha manyıklı geldi banada Sakarya'da babamın üstüne yapıcağım için sigortadan çok korkmuyorum söylenenlerin aksine, fakat planım elimdeki paranın üstüne yazın çalışıp üstüne katarak Bajaj Pulsar 200ns almak sanada bu tarz birşey önerebilirim tabi ybr125de güzel motor fakat en azından daha rahat olur kanımca
edit: sigorta fiyatlarında bi düzenleme olucak bildiğim kadarıyla yakın zamanda inşallah dediğin zamanlara düşerde ikimizde mutlu oluruz
-
Ybr 125 in bana baslangic icin yeterli olucagi kanaatindeyim ancak disariya giden para hayli fazlaymis
-
Evet ne yazikki. Motor sahibi olmak ne yazikki motorun ne olursa olsun pahali. Paran motoru almayi ekipmani sigortasini vs hepsini yapmaya yetse de isletim masraflarin da olacak. Yakitiydi bakimiydi vs. Bahsettigim binici ile sahip olmak arasindaki farklar bunlar. Yanlis hesap bagdattan doner. Agustosa kadar vaktin bol. Iyice arastir olc bic. Sonra kararini verirken bizim fikrimize ihtiyacin olmayacak. Ben araliktan beri arastiriyorum. Daha motorumu da ehliyetimi de almadim diger hersey tamam. Mayisin ilk haftasi pulsarimi alacagim. Pulsara 8300 verecegim ama toplam masrafim 11 12bin arasi oldu. Ikinci el satis sitelerinde yeni almis ama maddi durumu yetmemis diye motorunu satan bi dunya kisi var. Onlardan olma diye bastan boyle korkutucu gelen sozlerimizi okuyorsun. Amacimiz seni korkutmak degil. Kendin icin en dogru karari vermeni saglamak.
-
Eğer mümkünse babanin ustune yap motoru. Sigorta cok daha az cikacaktir. Ben Denizli'de yaşıyorum 256 lira sigorta çıktı bajaj pulsar 200 ns e 1000 lira sigorta teklif edende olmustu. Babamin ustunde suan motor yaş ve kazasizliktan ucuza yaptırdık.
-
Motoru boşver hocam, trafik sigortası al. Hem satarken sorun yaşamazsın aydan aya 200-300 lira değerleniyor..
-
O zaman bende dedemin ustune yaptiriyim
-
Yav hocam neden anlamak istemiyorsunuz adamların şeyi (evrakları yani) ellerinde hazır bekliyorlar diyorum.
Dedenin üstüne yapsan ne fayda illa ki tadına baktıracaklar bir lokma da olsa! Israrcı ev sahibi gibi!
http://www.motosiklet.net/forum/sikc...ml#post3893818
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)