O ipin üretilis amacı nedir bilen var mı?
o ip yerine belinden tutmak daha mantıklı değilmi ip kopmaz belki ama ani bi kalkışda dengesi kaybolur taklaya gelir artçı
ipin üretim amacı artçının torktan uçmaması :D
Ben artçı olarak kimi aldıysam hep belimden tutturdum. Bineceksen tutacaksın bel den başka şansın yok.
Yaniliyorsam duzeltin ama artci icin oturus pozisyonu soyledir:
Artci sol eliyle surucunun belinden tutar, diger eliyle motosikletin tutamaclarindan. Kafasi surucunun omuz hizasindan yola bakar.
Honda guvenli surus kitabinda okumustum.
Oradan tutunulur mu Allah aşkına ani frende ani gaz acışta filan napıyor bu adam? Öyle bineceğine hiç binmesin hem kendini hem seni tehlikeye atiyor.
Her canlı birgün ölümü tadıcaktır
Bi eliyle ipten tutup diger eliyle dua edicek ipin amaci o
Motosiklete göre farklılık gösterdiği doğrudur. Bir ekleme yapayım, o ipten iki elimle ben de tutuyor olsaydım ben de korkardım. Artçınızın dengesini ayarlayabilmesi için ellerinin birbirine yakın olMAması gerekiyor. Artçının poposu ve elleri motosikletin ileri doğrultusunda aynı hizada olursa sağa-sola hareketlerde direnç gösteremez. Belin iki yanından geniş tutuş, sağ ve sol artçı tutamaçlarından tutuş vs... bu yüzden iki elin birleştirilerek o ipten tutuşundan daha güvenlidir. Matadorların at üstünde tek elleriyle eğeri sıkıca tutarken diğer elleriyle dengelerini sağlamaya çalışmaları buna örnektir. Matadorun iki eliyle aynı noktadan eğeri tuttuğu alternatifi düşünün, sağa ya da sola savrulmada reaksiyon gösteremez, keza yukarı-aşağı ilk harekette de takla atıp düşmesi kaçınılmazdır. Elbette arenaya çıkan bir at hırçınlığında artçıyı atmak için motosiklet kullanmıyorsanız denge elini sallayarak motorun üstünde kalmaya çalışmasına gerek olmayacaktır
Yalnız motor alemine gireli 2 ay oldu onu MT 7 lerde filan görüyordum hep diyordum ne acayip süs lan bu. Meğer tutma yeriymiş şimdi öğrenmiş oldum. Ama bana çok ters geldi. Naked bir motor sürerken artçı için en iyi konum sürücü ile bir olduğu konum bence. Arada öyle bir ip olmaz yani. Sana yapışacak naked motorda artçı ki motor sağlam durabilsin, dengesini kaybetmesin.
İyi niyeti suistimal, bunu tasarlayan hangi kafa ile yaptı merak etmiyorum
bence gayet kullanışlı eğer kopmuyorsa tabii :D bu arada motor virago 535
adam olsa sıkıntı yok, kızlar duramıyor :D sissy barın görüntüsünü hiç sevmiyorum
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)