Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Sürüşüm için bir sorum olucak

REKLAM ALANI

Merhaba arkadaşlar.. motorumla yaklaşık 3000 km yaptım 125cc bir motorum var. Sorum ise şu:

Motorla caddeye çıkarken çok oyalanıyorum bir sağa bir sola bakıyorum yetmiyor birdaha birdaha yolun ortasına geçiyorum birdaha bakıyorum paronayak mıyım acaba?

Şöyle anlatayım: Caddeye cıkıcam tali yoldayım gidiş-geliş olsun caddemiz ve ben sola dönücem yani bir şeridi geçmem lazım ne yapmalıyım ilk nereye bakmalıyım ? Elbette ki sola fakat sol tarafta park halindeki araçlar olunca bu iş zorlaşıyor.. Kısacası bana nasıl caddeye çıkılır anlatır mısınız ? Ve gerçekten paronayak mıyım ?

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    shruikan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    turuncu
    yayayken nasıl yapıyosan aynen öyle: önce sola sonra sağa sonra tekrar sola ve boşsa geç.

Motosikleti
    nc750x
    Hocam benim en beğendiğim sürüş bilgilerinden biri Keith Code nin kitabında da anlattığı bir yere değil bakışları geliştirip ileri bakarken bakış alanı içindeki herşeyi görmek için bakmak. Çok işe yarıyor kesinlikle tavsiye ederim. Siz neredeye bakıyorsunuz? Arabalar geliyor mu diye o istikamete değil mi? İşte bu sistemde merkezi bakış derinliği aynı ana odağınız olacak ama tüm açıları göreceksiniz.

50 kere bak bir kere çık konusunda paranoyak değilsin doğruyu yapıyorsun ama altındaki 2 teker olunca alışırken kendini bazdn deli sanabiliyorsun. Bende de oluyor aynısı. Hatta dar yerlerde yol boşalana kadar acele etmeden bekliyorum. Acelem yok nasılsa ben trafikte aralardan hepsini geçicem neden yola atlalım ki?

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:20 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:03 ----------

Bakış konusunda bir örnek vermek gerekirse bir noktaya sabit bakarak görüş alanında bulunan diğer nesneleri görmeye çalışmak değil de televizyonda maç izler gibi. Bir serbest vuruşu izliyorsunuz ama kim nerede pozisyon almış kaleci hakem ne yapıyor aynı anda hepsini görebiliyorsunuz işte motosiklette ön ve arka tüm bakışlar böyle olmalı diyor Keith Code. Çok faydası olduğu kanaatindeyim.
    Mustaphalanx bunu beğendi.

Motosikleti
    gt250r
    Dikkat dağınıklığı olabilir bu yüzden beyin tatmin olmaz tekrar bakmak istersin bunun motosikletle bir alakasida olmayabilir mesela gusül abdesti alirken agiza 3kere su verince bile 2mi oldu diye şüphelenme durumu olabilir yada az önce mesaj attigin birine kontrol amaçli yolladimmi gittimi acaba diye düşünüp kontrol edebilirsin veya kapiyi kitlemene rağmen kontrol,ocağı acikmi unuttum düşüncesi gibi gibi.. Panik atak belirtisi olabilir telaş yapma akisina birak,fazla tedirgin bir kişiysen tedirginliğin hiç bir artısı olmayacagini bilmelisin.Endişeler sorunlardan daha can sıkıcıdır,yönün sağ taraf mı olacak o zaman soluna 1 kere bak müsaitse devam.

something123 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MT 07
    Ben caddeye cikarken, ayna kör noktaya geldiginden ciktigimiz caddeyi goremeyiz,caddeye genel bir bakis atip, kalkis yaptığım 3 4 saniye akabinde bir shoulder check yani omuz ustunden kisa bais atip son gelen varmi die saniyelik kontrol yaparım caddeye ciktigimda da aynamla kontrol ederim..
    OğuzÖztürk bunu beğendi.

Fuzuli derki; " İtimat eyidir, emme kontrol daha eyidir hojdur "

Paranoyaklık eyidir vesselam, bakma yazılanlara aynen devam, hele bu devirde..
    OğuzÖztürk bunu beğendi.

Motosikleti
    Derbi ETX
    Yok öyle bir dünya, yasak o iş kardeşim kavşaktan U dönüşü yapacaksın.
    İlle de geçmek istiyorsan yavaş gelen aracın önüne atla karşı şerit müsait değilse, yolunu kestiğin araç seni ezecek değil sonuçta bekleyecek, veya şeritleri ortalayacaksın, diğer şerit müsait olunca gireceksin.
    Bir kaç tane daha örnek verirdim de sen en iyisi kavşaktan U dönüşü yap.

Mengu16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj 200NS, Mondial 210MX
    Sağı solu fazla fazla kontrol etmen iyidir ama bunu sürüşünün akıcılığını bozmadan ve tedirgin olmadan yapman gerek.
    OğuzÖztürk bunu beğendi.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Bajaj Boxer BM 150 2015 Model
    BEN deli gibi araç sürülen yolda dikiz aynaları bakmaktan yola bakamıyorum kavşaklarda beklerim yavaş geçerim kazaların çoğu kavşaklarda olur

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)