İlk motosikletimi aldım. Neden daha önce almamışım!
Reklamlar
-
Reklamlar
-
Neden başka yerlerden teklif almadınız 1249tl :O
-
Yaş kaç ki ailenden saklıyorsun? Reşitsen direkt söyle bence birşey olmaz alışırlar
-
Örümcek ip al düzgünce sıkıca bağla topcase de alabilirsin
-
valizi kargo yap. gidince kargodan al. uğraşma...
arkada aşırı yük varken acemi bir sürücü daha kolay sakata gelebilir.
saygılar.
-
Mustaphalanx adlı üyeden alıntı
Merhaba arkadaşlar. Dün itibariyle honda cbf 150 motosikletimi aldım. Motosikletim 2011 model 19000de. Servis ekspertizi yaptırdım çok temiz kaçırma dediler ben de içime sinerek aldım.
Dün ilk tecrübemi kadıköy kartal arasında yoğun trafikte gerçekleştirdim. Daha önce hiç vitesli motosiklet kullanmadım çok az skuter kullanmışlığım var vitesli motosiklet daha bi keyifli geldi bana
Cbf gerçekten de sarsıntısız ve çok konforlu bence. 183 boy ve 77 kilomla oldukça hakim bir oturuş pozisyonum var ve motor bedenime göre ne büyük ne de küçük. Ekipmanlarıma (kevlar kot pantolon+yazlık mont + monta monteli sırt koruması + deri eldiven + Bell fullface kask + zincir kilit) toplam 1700e yakın para harcadım. Nasipse 1 ay sonra ilk uzun yolumu İstanbuldan İzmire yapmayı planlıyorum
Ama birkaç sorun var...
Ailemin hiçbirşeyden haberi yok. Anam duysa südünü helal etmez o derece...
Bu yüzden izmire motosikletle gittiğimi ailem anlamamalı. Yani elbiselerimi valizde taşıyacağım, varıca motosikletimi arkadaşıma bırakçam ve valizimi çeke çeke eve gidicem ama nasıl? O valiz o motora bağlanır mı? Nasıl yapabilirim? Valiz orta boy çok büyük değil ama çok da küçük değil. 20 gün orada olacağım sırt çantası vs asla ihtiyacımı karşılamaz. Yardımcı olursanız sevinirim.
Not: Sigortam 1249 tl çıktı malesef yaptırdım!
1249 mu Sanırım ilk girdiğin sigortacı da yaptırdın sigortayı . Keşke biraz fiyat araştırması yapsaydınız mutlaka daha aşağısına bulurdunuz ...
-
Hayırlı olsun ☺
Sigorta yaptırmışsın olmuş bitmiş ama bu fiyatlar gerçekten üzüyo adamı.
İzmire gitme konusunda ise kendine sormalısın. Ben uzun yol yapıcak tecrübeye sahipmiyim diye. Bazı arkadaşlar ist izm uzun yol değil der belki ama bence 200-300 km üstü uzun yoldur.
Valiz veya bavul işi motorda sakat. Ya sosis çanta yada en güzeli bi sırt çantası tavsiye ederim ben.
-
Ailenden habersiz uzun yola çıkma. Bir de yeni başlamışsın başına bir şey gelse haberleri olmaz. Heyecan iyi güzel ama azıcık mantıklı düşünmek lazım.
-
Bende ilk motosikletimi alıcagımda 1249TL'm yok sigorta için. :D. Hayırlı uğurlu kazasın belasız kullanın.
-
Mertcan00 adlı üyeden alıntı
Neden başka yerlerden teklif almadınız 1249tl :O
Tam 30 firmaya sordular en uygunu buydu. Benim Sigortam nedense hep yüksek çıkıyor. İnanmadım bundan hariç 2 yere daha sordum en ucuzu 1840tl idi...
-
Git sigortani iptal ettir başka yerden tekrar yaptır...
-
Hayirli ugurlu olsun,kazasiz belasiz surusler dilerim. Ama banada pek mantikli gelmedi bu uzun yol isi. Yukarda kargoya verin denmis,cok iyi bi fikir deneyin derim.
-
Romedon adlı üyeden alıntı
Yaş kaç ki ailenden saklıyorsun? Reşitsen direkt söyle bence birşey olmaz alışırlar
Yaşım 26 7 senelik B sınıfı Ehliyetim var ve 7 senedir aktif araç kullanıyorum. Geçen hafta izmire arabamla tek başıma geldiğimde bile bir evham bir evham 40 kere merak ettiler. Çok kıymetliyim gözlerinde. Bir de motosiklete aşırı karşılar. Yaşları da yerinde laf anlatamıyorum ne yazık ki...
-
Hayırlı olsun fakat aileden habersiz uzun yola çıkılma fikrine bende katılmıyorum ne zaman gizli bir iş çevrilse insanın başına üzücü olaylar geliyor(Allah göstermesin) güle güle kullanın cbf güzel motordur
-
AhmetCan1903 adlı üyeden alıntı
Örümcek ip al düzgünce sıkıca bağla topcase de alabilirsin
Ötümcek ip güzel fikir teşekkür ederim
-
Tecrube egitim yoksa uzun yolda yok kardes, motor isini hafife alma, uzun yol hata affetmez. Daha once motor kullandinmi tecruben nedir?
-
erreguay adlı üyeden alıntı
Hayırlı olsun ☺
Sigorta yaptırmışsın olmuş bitmiş ama bu fiyatlar gerçekten üzüyo adamı.
İzmire gitme konusunda ise kendine sormalısın. Ben uzun yol yapıcak tecrübeye sahipmiyim diye. Bazı arkadaşlar ist izm uzun yol değil der belki ama bence 200-300 km üstü uzun yoldur.
Valiz veya bavul işi motorda sakat. Ya sosis çanta yada en güzeli bi sırt çantası tavsiye ederim ben.
Kargolama fikrine sıcak bakıyorum. Zaten valizim maksimum 15 kg tutar. Belki örümcek ağıyla bağlanabilir bu da bir seçim ama dechatlona gidip çanta bakmayı planlıyorum aynı zamanda. Ayrıca motorumda 3 tane çanta var. Önceki sahibi sağolsun taktırmış demirleriyle
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:52 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:48 ----------
kursaa adlı üyeden alıntı
Hayırlı olsun fakat aileden habersiz uzun yola çıkılma fikrine bende katılmıyorum ne zaman gizli bir iş çevrilse insanın başına üzücü olaylar geliyor(Allah göstermesin) güle güle kullanın cbf güzel motordur
Cbf gerçekten çok güzel motosiklet. Evet ben de saklamama taraftarıyım fakat malesef bunu yapmazsam motosikleti satmak zorunda kalacağım biliyorum.. İzmirde bir araca çok ihtiyacım olacak o yüzden bu yolculuğu yapacağım.
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:52 ----------
Darkcity2000 adlı üyeden alıntı
Tecrube egitim yoksa uzun yolda yok kardes, motor isini hafife alma, uzun yol hata affetmez. Daha once motor kullandinmi tecruben nedir?
Küstahlık etmeyeceğim yalan da yok tecrübem yok denilebilir. İlk kullanışımda pek zorlanmadım denilebilir. Çabuk kavradım mantığını. Bu yolculuğu 2 ye bölmek niyetindeyim. 7 senedir aktif araba kullanıyorum ve yaklaşık 70-80 bin km geçmişim vardır. Evet fark ettim motosiklet çok aytı bir dünya hatta bindim baya bi salaklaştım motorun üstünde ama izmirde 20 gün boyunca bir araca ihtiyacım olacak. Araba kiralayamam o kadar para bende ne gezer :D Bu yüzden ben de yolu 2 güne böldüm. Bursaya kadar 1 günde gideceğim 2. Gün de erken çıkıp dinlene dinlene gitmeyi planlıyorum. Tabi uyuz uyuz 60la korkak hidon sımsıkı da gitmeyeceğim ama motorun sınırlarını zorlamanın hiçbir anlamı yok. 90 km sabit hız...
-
Yuh sigortaya bak xd insanlsri yavas yavas alistirdilad birden olsaydi bu isyan eylem falan cikardi, millet o paraya motor aliyor klisesinide yapmadan gitmiyeyim
-
dostum ben 15 günlük ehliyetli ve hayatında hiç motor kullanmamış biri olarak türkiyemi gezdim eğitim falan hikaye ne eğitimliler var çoğu bi ton kaza geçirmiş sana acemi ve ülke turuna çıkan biri olarak
Uzun yola Çıkmadan önce
1) Kasko yaptırt : 500 TL dağın başında yolda kalırsın servise çektirirsin
2) Topcase ağzına kadar aburcubur doldur yolda aç kalma
3) Yola çıkmadan önce motorun yağını değiştir zincirini ayarlat
-
Hayirli olsun hocam aile mevzusunu anliyorum benimde oyle sikinti yok bira tecrubelen soylersin uzun yoldada top case degilde simdilik kargola topcase acemi ici sikinti biraz
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)