Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

virajda savrulmak

REKLAM ALANI
    Yolcu0 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ybr 125 esd
    Arkadaşlar virajda yerin kasis oluşturmasından ve bunu fark ettiğimde ise çoktan viraj dışına savrulmaya başlamak üzereydim. Yerlerde toprak olmasından dolayıda tekerlekler biraz kaydı. Karşı yönden araç gelmemesi ise büyük bir şanstı.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    ssates - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    V strom
    Sadaka ver. Ucuz atlatmışsın
    Yolcu0 bunu beğendi.

Darkcity2000 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HONDA NC 750X
    Yoldaki olumsuzlugu farkettiginde istemsiz kollarin kasilmis olabilir
    Yolcu0 bunu beğendi.

Motosikleti
    ybr 125 esd
    Alıntı Darkcity2000 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yoldaki olumsuzlugu farkettiginde istemsiz kollarin kasilmis olabilir
    hatırladıklarım şöyle dönerken yer birden kasisli hale geldi. amortisörü gördüm aşağı yukarı oynuyor. orda bi ay demişim fakat hatırlamıyorum. arka freni sıktım savruldum yoldan iyice çıkcağımı fark ettim ön freni sıktım ön teker topraktan hafif kaydı orda bir daha ay demişim onu hatırlıyorum (ön tekerin kaymasın beni cidden korkutur) önün kaydığını hissettiğim an bıraktım nasıl topladım bilmiyorum araba gelseydi kaza kaçınılmaz olabilirdi..

---------- Mesajlar birleştirildi - 06:23 ---------- bir önceki mesaj zamanı 06:21 ----------

Alıntı ssates adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sadaka ver. Ucuz atlatmışsın
    hocam vericemde durumları biraz toplamam gerek. bu ay ekonomik kriz yedim...

Darkcity2000 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HONDA NC 750X
    Eger viraj ici kaygan degilse toprak micir yag yoksa engebe seni dusurmez genelde, boyle savruldugunu hissettigin durumda gidona uyguladigin baskiyi azalt ceneni iyice dikiz aynasina dolayisi ile viraj cikisina cevir frenleme ile ugrasma keza motoru diklestirirsin, karsidan bir arac gelseydi daha cok disa savrulabilirdin adrenalin seni hayatta tutmak icin motoru diklestirmeye calisacak ve tehlikeye dogru bakmani saglayacakti..insanin savunma ic gudusu yere saglam bas (dik dur) tehlikeyi tam karsina al... bu motor uzerinde olumcul sonuclar verir..

Motosikleti
    nc700x
    virajdan çıkma sebebin bana daha çok frenlemen gibi geldi. Viraja girdigin hızda virajdan çıkman virajdayken virajın çıkış noktasına bakman ve ve kontra senin enüyük dostun olacaktır. Geçmiş olsun.

Motosikleti
    F850 Gs
    Büyük geçmiş olsun icim titredi resmen...
    Yolcu0 bunu beğendi.

Motosikleti
    tıger s 250
    https://www.youtube.com/watch?v=_EEfke1eyng
    bu linkteki video yu kesın ızle butun korkularının cevabı burda. ben izldem cok seyi yanlış yaptıgımı farketttım.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    xmax_250 ABS 2015 + Sepetli 52 litre
    dostlar esp varmı bu araça esp bu savrulmayı engelliyormu ?

caglar48 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW S1000R
    Alıntı istanbu_gezg adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    dostlar esp varmı bu araça esp bu savrulmayı engelliyormu ?
    Dalga geciyosun dimi
    something123 bunu beğendi.

something123 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MT 07
    Alıntı caglar48 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Dalga geciyosun dimi
    Caglar o arkadaş gecenleree 660 tenere ile cbf 150 arasında kalan arkadas sanirim uyandirim )
    Ne yaparsan yap... AŞK ile yap..

Motosikleti
    nc750x
    Alıntı Yolcu0 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ...ön freni sıktım ön teker topraktan hafif kaydı..önün kaydığını hissettiğim an bıraktım nasıl topladım bilmiyorum araba gelseydi kaza kaçınılmaz olabilirdi...
    Öncelikle geçmiş olsun. Ama ön freni sıkmak bile tek başına savrulma nedenidir(özellikle de virajlarda). Kaymasanız bile ön fren sıkıldığında motor dikleşmek ve yoldan çizgiyi açmak isteyecektir.

Benzer bir durumu ben otoyolda yaşadım. Yolun ortasında eriyen asvalt kamyonların ağırlıklarıyla sanırım 4-5 parmak kadar dikleşmiş ve belli olmuyordu. Allah'a şükür üzerinden dik olduğum için yanal olarak geçmeme müsade edecek kadar müsade etti. Ama geçiş sırasında sağa kontraya rağmen motor sola gidiyordu. Eğer düşsem hızla akan trafiğin ortasında kalmış olacaktım.

Tekrar geçmiş olsun.
    Yolcu0 bunu beğendi.

Motosikleti
    ybr 125 esd
    Alıntı gofri adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    virajdan çıkma sebebin bana daha çok frenlemen gibi geldi. Viraja girdigin hızda virajdan çıkman virajdayken virajın çıkış noktasına bakman ve ve kontra senin enüyük dostun olacaktır. Geçmiş olsun.
    yer bozulunca amortisörlerin yukarı aşağı gittiğini gördüğümde tırstım bu yüzden fren yaptım. çok güzel bir virajdı tatlı tatlı çok güzel dönülürdü aslında

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:32 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:30 ----------

Alıntı oluroyle adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Büyük geçmiş olsun icim titredi resmen...
    sağolun teşekkür ederim...

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:38 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:32 ----------

Alıntı OğuzÖztürk adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Öncelikle geçmiş olsun. Ama ön freni sıkmak bile tek başına savrulma nedenidir(özellikle de virajlarda). Kaymasanız bile ön fren sıkıldığında motor dikleşmek ve yoldan çizgiyi açmak isteyecektir.

Benzer bir durumu ben otoyolda yaşadım. Yolun ortasında eriyen asvalt kamyonların ağırlıklarıyla sanırım 4-5 parmak kadar dikleşmiş ve belli olmuyordu. Allah'a şükür üzerinden dik olduğum için yanal olarak geçmeme müsade edecek kadar müsade etti. Ama geçiş sırasında sağa kontraya rağmen motor sola gidiyordu. Eğer düşsem hızla akan trafiğin ortasında kalmış olacaktım.

Tekrar geçmiş olsun.
    yol bozulmasa ve bn orada korkmasam hiç bir şekilde fren yapmazdım. teorik eğitim, dd nin sürüş teorisi ve motosiklet sürüş teknikleri kitaplarını defalarca okudum. fakat hiç bir yerde viraj içinde yolun bozulması durumunda napılacağı hakkında bilgi yoktu hatırladığım kadarıyla viraj çıkışına bakıp kontra vererek dönmekten bahsediliyordu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)