Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

KTM Duke 125 sorunlar

REKLAM ALANI

Merhabalar,

Yeni motosiklet kullanıcısıyım sadece 3 kez motorumu kullanma şansım oldu, fakat bazı sorunlarla karşılaştım. Sorunların neden olabileceğini netten de araştırdım ancak net fikirlere ulaşamadım.

Motor 2013 model Duke 125. 2. sahibinden 9500 Km'deyken aldım. Sorunlara gelecek olursak:

1- Göstergedeki "Low Battery" hatası. Şu ana kadar sorun yaşatmadı ama hata çıkmaya devam ediyor. Aküden ziyade sensör hatası olabilir mi?
    2- Göstergedeki motor hatası. Motorda da sorun çıkmadı şu ana kadar.
    3- Hareket halindeyken gelen metal sürtünme sesi. Gıy gıy ses geliyor ve sinir bozuyor. Zaman zaman gidiyor sonra yine oluyor. Bununla ilgili zincir çok gergin olduğu için olabilir deniyor forumlarda fakat aşırı gergin gibi durmuyor.

Bu sorunlar için servise götürmek en doğru yanıt aslında ama benzer sorunları yaşayan Duke kullanıcısı olabilir diyerek öncelikle burada sormak istedim.

Yanıtlar için şimdiden teşekkürler.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Zincirin bir resmini at istersen birde göstergenin

Yok mu bu sorunlarla karşılaşan kimse?

yns_cbn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HONDA CBR 250R, Lifan PONY
    Honda Yamaha alsaydin şu an fikir deryasi yaşıyor olurdun ama malum türkiyede ktm 125 duke kullanıcısı pek yok anlaşılan. Kullanmadığımız bir şey hakkında ise fikir beyan etmek yanıltıcı olabilir

gokberk6426 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KTM DUKE 390 (2017)
    ben yardıcı oluyim . motor işareti ya motor blogundakı sorundan yada yağından veriyor yağı en son ne zaman değişti ? . low battery akü kendini yeterince sarj etmiyorsa olabılır . son soru ise zincir gerginliğini yağını ve temizliğini kontrol et mutlaka . bir ktm bayısıne gidip kontrollerini yaptırman gerekiyor

Alıntı gokberk6426 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ben yardıcı oluyim . motor işareti ya motor blogundakı sorundan yada yağından veriyor yağı en son ne zaman değişti ? . low battery akü kendini yeterince sarj etmiyorsa olabılır . son soru ise zincir gerginliğini yağını ve temizliğini kontrol et mutlaka . bir ktm bayısıne gidip kontrollerini yaptırman gerekiyor
    Yağı en son 3500 Km önce değişti sanırım önceki sahibi tarafından. Akü için 2 yılda sorun çıkarması normal midir? Garantisi 15 gün kadar daha devam ediyor ama garanti kapsamında değiştirmezler sanırım. Sesin ön tekerlekten geldiğini düşünüyorum aslında. Aşağıdaki linkteki videodaki ses ile hemen hemen aynı ses geliyor.

https://www.youtube.com/watch?v=1rN35a9XGo4

Kararsız kaldım bakın :( bende ktm duke 125 ile yamaha yzf r125 arasında kalmıstım küçükten off road yaparım diye ktm ye karar vetmistim bir enduro motor alana kadar biraz beni idare etsin diye ama siz sorunları yazınca çelişkide kaldım

Motosikleti
    Forza 250
    Alıntı Mertcan00 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kararsız kaldım bakın :( bende ktm duke 125 ile yamaha yzf r125 arasında kalmıstım küçükten off road yaparım diye ktm ye karar vetmistim bir enduro motor alana kadar biraz beni idare etsin diye ama siz sorunları yazınca çelişkide kaldım
    aman ha duke ile ufaktan off road yapılmaz, ön amortisör keçelerini patlatırsın. duke bir ktm doğru ama yol motorudur. off road için alacağın makina wr125 olmalı.
    Mertcan00 bunu beğendi.

Alıntı MimTolga adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    aman ha duke ile ufaktan off road yapılmaz, ön amortisör keçelerini patlatırsın. duke bir ktm doğru ama yol motorudur. off road için alacağın makina wr125 olmalı.
    Ama oylede bir motor almak istemedim benim küçük ofrroad dan kastim ormana girdim mi toprakta falan boyle kullanabilecegim aylama tiplama olmadan

---------- Mesajlar birleştirildi - 17:15 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:36 ----------

Bu iki video beni biraz duke modeline çekti :/
    http://youtu.be/N5vhHI00SuI
    http://youtu.be/IGPFWzi2n6A

kursaa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    R125-Mt-09-CBR650R
    Alıntı Mertcan00 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ama oylede bir motor almak istemedim benim küçük ofrroad dan kastim ormana girdim mi toprakta falan boyle kullanabilecegim aylama tiplama olmadan

---------- Mesajlar birleştirildi - 17:15 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:36 ----------

Bu iki video beni biraz duke modeline çekti :/
    http://youtu.be/N5vhHI00SuI
    http://youtu.be/IGPFWzi2n6A
    Dostum dukenin bu şekilde hunharca normal olmayan arazi şartlarında kullanılmasının motora takımlarına zarar vericegini düşünüyorum ki senin burada binbir emekle aldıgın motorları adamlar yurtdışında 1 haftada çekiyor altına bu yüzden böyle videolara fazla aldanmamak lazım umarım dedigimi anlamışsındır
    Mertcan00 bunu beğendi.

MD.Murat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    yok
    arıza ışığı yanıyor , motordan ses geliyor. sen de motor bişey çıkarmadı henüz diyorsun. yanmaya başlaması mı lazım?
    yağı en son sanırım 3500km önce motorun önceki sahibi değişti diyorsun. yani 2. el motor aldın ve yağını değişmeden kullanıyorsun? ülkemiz şartlarında önceki sahibinin sözlerine güveniyorsun??
    zor bence.
    dyavol-77 bunu beğendi.

RiDeR_2 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MCX RoadraceR
    Garanti devam ediyorsa hiç durma hemen git 15 günün kalmış

Alıntı kursaa adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Dostum dukenin bu şekilde hunharca normal olmayan arazi şartlarında kullanılmasının motora takımlarına zarar vericegini düşünüyorum ki senin burada binbir emekle aldıgın motorları adamlar yurtdışında 1 haftada çekiyor altına bu yüzden böyle videolara fazla aldanmamak lazım umarım dedigimi anlamışsındır
    Teşekkürler öneriniz için siz motorunuzdan memnun musunuz bende mat gri r125 düşünüyorum ya da ktm

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)