Merhabalar. Aslında sorum rc 390 mı ya da yamaha r25 mi de olabilirdi. CBR dan sonra geçiş motoru olarak RC390 ya da yamaha R25 düşünüyorum. Ama çok kararsızım. Sizin de fikirlerinizi almak istedim. Iyi Forumlar.
Honda CBR 500R
KTM RC 390
Merhabalar. Aslında sorum rc 390 mı ya da yamaha r25 mi de olabilirdi. CBR dan sonra geçiş motoru olarak RC390 ya da yamaha R25 düşünüyorum. Ama çok kararsızım. Sizin de fikirlerinizi almak istedim. Iyi Forumlar.
Rc390 da titreye titreye gidersin
R25 de ise ses se ses şekil mi şekil her daim ben buradayım diyor
İkisininde yakıt tüketimi aynı
R25 6 sn 0-100 civarı son hız 186
Rc390 5 sn 0-100 civarı son hız 179
Rc390 alırken yanına bir adette yeni popo sipariş etmeyi unutma adamlar sele yerine takoz kullanmış.
teşekkürler yorumlar için. fakat 250likten inip 250liliğe binme falan diyorlar da herkes ondan sorayım dedim
cbr dan sonra r25 e geçmek, cbf ten sonra ybr ye geçmek gibi bir şey olur. 390nın ivmelenmesi bir süre tatmin eder cbr dan sonra
Az silindir, çok iş
psikolojiktir o ben de ikisini kullandım, 0-100 süreleri çok yakındı. Üst devirlerinde diğer 250 lere göre daha güçlü olduğunu hissettiriyor ki -bu üst devir bana 10-11 bin devirden sonrasını ifade ediyor- motosikleti devamlı o şekilde kullanırsanız hem benzinden hem kranktan olursunuz.
Bosver bunlari senin cbr500r zamanin gelmis
500R ın fiyatı çok fazla abi. MT 07 den daha pahalı. İlla racing istemiyor olsam mt alırdım. Ama çift silindir bir motora özellikle en fazla 10.500 çeviren bir motora o parayı vermem...
Sele değiştirmekte ne var abicim 😃 . Bu kadar sorun olmamalı. Rc390 pist için dizayn bir alet olduğundan böyle olması doğal. Yerdeki karıncayı dahi hissettirir adama. Cbr250 den sonra rc390 daha iyi olur bence hem bir sürü ekstrası var. Bir test sürüşü ayarlamak en mantıklısı eğer öyle bir imkanın varsa.
Rc 390 arkadaş yukarda yanlış bilgi vermiş rc 390top speed 191 diye biliyorum performans olarak rc 390 hep önde lastikler desen pirelli geliyor frenlerde yine 390 önde kalitede yine rc 390 bencede dedikleri gibi 250 den inip 250ye binme rc390iyidir.
R25 abs yok kafadan elemek mantikli
Cbr500r tam ss degil hakeza ninja300 de
Ama ninja 300 iscilik kalitesi kotu
Ancak hicbiri cbr500 gibi buyuk ve konforlu degil incelemeniz lazim
Ayrica temiz bir cbr500 17-18 e alinir
Tabi zevkler ve butce bisey diyemem nacizane onerimdir.
Merhaba bir sey soracagim. Sizi surekli her marka motor ve model hakkinda atip tutarken goruyorum. Acikcasi cogu ici bos iddia oldugu icin sormak istedim. Mevcut motorunuzun marka ve modeli nedir? Gecmiste kaç adet motosiklet sahibi oldunuz ve bunlar nelerdir? Son olarak kaç km duke/rc 390 surdunuzde, "titreye titreye gidersin" gibi yaniltici konusabiliyorsunuz?
hocam iki motoru da test etmiş biri olarak şunu söyleyebilirim.
teknik anlamda, kalite anlamında her zaman ktm derim, fakat bu iki model arasında r25 i tercih ederim.
rc390 ın oturuş pozisyonu bana çok rahatsız geldi baya bi öne eğilmen gerekiyor, bu da bilek ağrısına, sırt ağrısına sebep olabilir uzun kullanımda. r25 ise gidonu biraz daha yüksek olduğu için daha rahat kullanıma sahip.
tork bakımında rc390 her türlü tokatlar ama kullanım rahatlığı açısından r25 derim.
Gözünüzü seveyim neresi yakın R25'in ve CBR 500'ün? 11 beygir fark var arada. R25 torku 23 nm iken CBR 500 torku 43 nm. CBR 500 büyük geniş bir motor. R25 ufak dar bir motor.
R25 0-100 6.90 saniye
CBR 500 0-100 5.15 saniye
Sıfır R25 yerine, ikinci el CBR500 alınır. R25 sıfır alıp, ruhsat+lastik dersen zaten az çok aynı fiyata geliyorlar.
Hayatı güzelleştiren mekanikler.
ne kadar süreli kullandığın ve kaç kilometre tecrübenin önemli olduğunu peşinen söyleyerekten,
daha yüksek bir hacim hedefliyorsan cbr250 den r25 e geçmek mantıklı durmuyor
işin aslı 250 cc den sonraki basamak 400 cc 50 bg civarı ama öyle bir seçenek yok
gerçi er5, gs500 gibi motorlar var da sen istemezsin
rc390 tork yüksekliği nedeniyle tercih edilebilir
cbr 500 daha mantıklı bir seçenek olmakla birlikte sen istemiyorsun
işin aslı, güçle birlikte büyük ve ağır motor fikrine alışman gerek
ilerde gelecek olan (belirsiz tarih, ancak tanıtımı yapıldı) benelli tornado 302 yi önerebilirim
senin motordan biraz daha güçlü, 600 lük kadar ağır ve aynı şasiye sahip 190 kiloluk tnt 250 kullanıcısı olarak büyük hacimli motor kullanma hissiyatı olduğunu söyleyebilirim
yamaha r25
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)