kullanılır
dainese ürünlerindeki etiketlere iyi bakarsanız ( özellikle motosiklette koymuyorlar fiyat aldatması var çünkü ) bu belliklerde kayak bisiklet ve motosiklet amblemleri bulunur 3ünde de aynı ekipman kullanılabiliyor
dainese'nin sırtı beyaz olan var bende kayak ürünü diye satılıyordu markafonide çok eskiden 1 kere denk geldim aldım 120 130tlye denk geldi bana kargo dahil
almadan önce mototaşı aradığımda aldığım fiyat ise sadece en kısa bellik 120€'dan başlıyor fiyat olarak
kayak ve motosiklet ürünlerinde koruma olarak bir fark yok ama fiyat olarak yazdığım gibi
Hayat çok küçük bir olasılık ile gerçektir...
Bunu size kanıtlayabilirim !
Forumda sirtlik takmayip sirt ustundusup sakat kalan arkadasimiz var, montun sunger korumasina guvenmis cikmis yola..
Dainese marka bu ürününü kullanıyorum, takmaya başladığım günden beri bir kez olsun takmadan motora bindiğimi hatırlamam ama dik oturuşlu scooter tarz motorlarda biraz garip olabiliyor.
¡Por la sonrisa de mis padres que vale un millón!
Bellik takıyorum diye korse takanlar var Bellik değil sırtlık takın, omurilik iyileşmiyor.
Ne bel ne sırt hiç biri yok bende..
Mont ta sırt koruması var lafta
Derin olan kuyu değil, kısa olan ip'tir.
Peki bellik olarak 4riders, prohel gibi markalar yeterli midir? Yoksa zandona, dainese almaya gerek var mi?
Kiymetli bilginizi sundugunuz için teşekkürler.
koruma en en 1621 2 standarlarina uygunmuş.
http://www.motosiklet.net/forum/moto...uz-koruma.html
Belligin olayi sudur dostlar:
40 derece sicakta dahi motorunuzla 200 kmden uzun yol yaptiktan sonra circir oluyorsaniz belliginiz yok demektir cunku bobrekleriniz ruzgara maruz kalmistir.
Hava ne kadar sicak ya da soguk olursa olsun, motosikleti sikca kullanan biriyseniz belliksiz gezmek uzun vadede sizi prostat, bobrek tasi ve idrar yollari enfeksiyonuyla bulusturur.
Bir tanesi basima geldi ordan biliyorum.
Doğrudur. İngilizce'de de "kidney belt" olarak geçiyor. Var ama hiç popüler değil Amerika'da. Sebebini bilmiyorum.
Wikipedia'dan:
A kidney belt is a wide elastic band that is placed around the lower torso that is intended to protect a person's internal organs from damage either from strain or shock.
Kidney belts are often worn by weightlifters, and, sometimes, by manual laborers and medical patients. They are also used by motorcyclists, especially older riders, to support the lower back and guard against wind chill.
Mantık olarak komple sırt koruyucu iyidir.
Olası bir kaza durumunda sırtındaki derinin yola paspas olmasını engeller diye düşünüyorum darbe emici özelliği olduğunu düşünüyorum kullanmadım fakat motorumu alınca sırtlığı alacağım helede teker yapıyorsan vücudun en önemli kemiği omurgayı koruduğu için bence önemli avantajlarıda soğuktan koruma olur sıcak tutar bence almak gerekir
Azrail'in ilgi alanı motosikletinizin kaç cc olduğu değildir. Think good, drive Safe!..
Foruma üye olmak için tıklayın!..
Facebook sayfamızı takip etmek için tıklayın!..
Instagram hesabımızı takip etmek için tıklayın!..
Forum kurallarını buradan okuyabilirsiniz!..
''Kan akacağına, ter aksın mantığını güdüyorum''
10 numara yorum!
Euzü billahi mine'ş-Şeytani'r-racîm Bismillahirrahmanirrahim
Barkın güzel bir laf söylemişti:
Kask yaşatır, bellik yürütür..
Az ve öz bence
Belliğim budur (135 cm) 365 gün kar yağmur çamur ve soğukta motor kullandığım için her sene yenilerim. Bir bütün gazeteyi kuru temizleyiciden aldığım elbise naylonu ve şeffaf ambalaj bantı ile muhafazaya alırım.
Motorcu için en önemli şey önce böbrekler sonra beldir. Motorcunun düşmanlarından birisi de havadaki nemdir. Belli bir sürat sonrasında o nem soğu iliklerine kadar işleten bir buz haline dönüşür ve tatlı tatlı vücudunun her yerine işlemeye başlar. Üşütmeyeceksin. Üşüttün mü önce belinle uğraşırsın sonra böbreklerini eline alırsın. Beline böyle bişey sarıp göğsüne de bir gazete koyup ayağına mesh giydin mi korkma. Motorcu zırhına büründün demektir Piyasada satılanlar palavra aksesuarlar bence. Pistte yarışanlar için icad edilmiş. Pratikte bizim gibilere faydası sıfır.
Daha hafif havalarda çay bahçelerinde hanımefendilere dağıtılan bedava şallardan edinip beline çengelli iğne ile sarmakta idare eder.
-61- Önce ADAMLIK Sonra HAYAT -61-
Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)