Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Güneşi engellemek için yeni vizor mü, yoksa güneş gözlüğü mü?

REKLAM ALANI
    atoprak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Piaggio Beverly 350 ST
    Arkadaşlar merhaba,

Zaten hep aklımdaydı lakin dün neredeyse 60km boyunca gözüme giren güneş neticesinde bir aksiyon almalıyım dedim.

Şu anda şeffaf (standart) vizore dahip Shoei Nxr kullanıyorum.
    Soru malum, acaba koyu renk bir vizör alıp mı bu güneşten kurtulmalı ...yoksa kask içine inçe bir güneş gözlüğümü verimli oluyor...

Eğer vizor alacaksam hangi koyulukta olması gerektiğinide yazabilirşniz çok iyi olur ... Simsiah bir vizor istemiyorum.. Geceleride bir nebze kullanabilmeliyim diye düşünüyorum.

Ne dersiniz?

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    Mondial Drift
    Kişiden kişiye değişir. Siyah vizör alıcaksanız gece sürüş çok zor oluyor ışıklar net iyi gözüküyor fakat yoldaki problemler gözükmeyebiliyor. Ben güneş gözlüğü derim,vizör alıcam derseniz şeffafı yanınızda taşımanız gerekir. İyi forumlar

gokberk6426 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KTM DUKE 390 (2017)
    vizor gece sıkıntı yaratır .gözül ise daraltır ve istediğiniz gibi hiçrbir zaman durmaz rahat edemezsiniz. bende shoei gt air var klipsi kaydırınca şak açılıyor . o tarz kasklardan alın veya güneş gözlüğü derim vizor gece gerçekten sıkıntı çünkü

Motosikleti
    Yamaha Xmax
    Koyu vizör hava karardıktan sonra çok sıkıntılı. Bende de nxr var eğer akaşama kalacaksam koyu vizör takmıyorum.

ogzcngdk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kuba Dragon 50 - Hero X Pulse 200 - Puch Maxi S
    sen güneş gözlüğüyle kullanırım, gayet rahatım. ince çerçeveli ve ince saplı olmasına özen gösterin yeterli. tabi bu mesele kişiden kişiye değişir, tercih sizin

MhmtcnKoral - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Hyosung GT250R 2011
    Ben rayban wayfarer kullanarak kullanıyorum. Çok rahat ediyorum. Biraz da kaskınıza bağlı bu olay, güneş. Gözlüğü için uygun oluyorsa ben kesinliklr gözlük derim. Hem de gece görüşü açısından, kaldı ki vizörler de bir gözlük parası. Güneş gözlüğü daha uygun bence.

Motosikleti
    F850 Gs
    Merhaba

Kask içinde yabancı cisim çok tehlikeli. Kaza anında kırılıp zarar verebilir.

Kazasiz belasiz

120 sn bekle diyor. 47 sn kalmış delirecegiiimmmm.....16....3
    Ege Anıl EFE bunu beğendi.

BatuhanK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Gözü bozuk olan kişi mecburen gözlük takıp kullanıyorsa aynı mantıkla kaska uygun güneş gözlüğü de bulunabilir diye düşünüyorum. Eğer camı tuz buz olmayanlardan var ise onlardan almak daha mantıklı.
    Kendinden güneş vizörü olan kasklara da bir türlü alışamadım, güvensiz geliyorlar

EldekiDebryj - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    DUKE 200
    Ekstra vizör kullaniyorum. Aynalı olanlardan. Eğer geceye kalınacaksa çantaya seffafıda atabilirsiniz

Motosikleti
    F850 Gs
    Alıntı BatuhanK adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Gözü bozuk olan kişi mecburen gözlük takıp kullanıyorsa aynı mantıkla kaska uygun güneş gözlüğü de bulunabilir diye düşünüyorum. Eğer camı tuz buz olmayanlardan var ise onlardan almak daha mantıklı.
    Kendinden güneş vizörü olan kasklara da bir türlü alışamadım, güvensiz geliyorlar
    BatukanK bey,

Bir abim ,geçirdiği kazada kask içinde güneş vizorlu kaski parçalandı ve alnına yüzüne battı. Şu an izleri var. Dua ediyor , kör olmadığına...

Ben kask alırken bana da abim aman uzak dur diyerek ogutlemisti beni.

Gözlük camlarının tuzla buz olmayanları var mi bilemiyorum. Ama gözlükle kullanmak dahi tehlikeli geliyor. Gözüne bile batabilir çerçevesi vs.. lens kullanmak daha mantıklı sanki.

Kazasiz belasiz
    BatuhanK ve hakikiteker bunu beğendiler.

atoprak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Piaggio Beverly 350 ST
    gayet ince sağlı, plastik, hafif ve hatta polarize bir RayBan ım var, oradan devam edelim o zaman, vizor bütçensini başka yerde kullanırız
    Tak, çıkar çok pratik olmayabilir lakin scooter biel olsa sürekli yanınmızda o vizorü taşımak lazım.

BatuhanK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı oluroyle adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    BatukanK bey,

Bir abim ,geçirdiği kazada kask içinde güneş vizorlu kaski parçalandı ve alnına yüzüne battı. Şu an izleri var. Dua ediyor , kör olmadığına...

Gözlük camlarının tuzla buz olmayanları var mi bilemiyorum. Ama gözlükle kullanmak dahi tehlikeli geliyor. Gözüne bile batabilir çerçevesi vs.. lens kullanmak daha mantıklı sanki.

Kazasiz belasiz
    Benim de soranlara örnek verebileceğim bir hikayem oldu. Keyifli sürüşler
    hakikiteker bunu beğendi.
    Az silindir, çok iş

kursaa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    R125-Mt-09-CBR650R
    bence güneş gözlügünü kaskınıza göre takıp cıkarmak biraz daha zahmetli olurken güneş vizörüyle daha rahat edebilirsiniz

sonalp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    yamaha tracer
    ben julbo kullanıyorum, gözlük tüm göz hatlarını çevreliyor, sapları düz ve esnek balaklava ile kask arasına sabitliyorum rahatsızlık vermiyor, camları kırılmıyor tavsiye ederim, bakınız avatarım...

https://www.julbo.com/fr/10/products/lunettes-de-soleil/speed/model/stunt_6147.html

Draconian - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj Boxer
    Geçen sene Adana'dan birkaç eleman güneşe ateş etmişti. İmkan varsa böyle bir şey de düşünebilirsin.
    simoncelli, godfather ve oggomoggo bunu beğendiler.

Motosikleti
    HONDA CB 125 E
    bence sari vizor tercih edin buyuk olcude gunesi kesiyor yalniz karanlik havada gorusu dusuruyor.

Motosikleti
    Yamaha Mt-25
    kendime bende agv k3-sv kask aldım kendinden güneş gözlüğü var diye fakat, bir faydasını göremedim, polarize olmadıktan sonra hiç bir yararı yok, sonra polarize vizör oldum kurtuldum gündüz çok keyifli hiç sıkıntı çekmiyorum ama akşamları maalesef kapatamıyorum hiç,geçen gece kadıköy'den pendiğe geldim kapatmadan acayip derecede rahatsız oldum rüzgardan ziyade minik minik taşlar yedim bir sürü, bende muhtemelen ya gözlük takıcam gece yada yüzücü gözlüğü gibi olan motor gözlüklerinden takıcam.

hakikiteker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Corsa 1.3 CDTI :(
    BatukanK bey,

Kazasiz belasiz
    Teşekkürler oluroyle, artık Batu'nun anlatıp başımıza kakabileceği yeni bir anti-güneş vizörü hikayesi daha var
    BatuhanK bunu beğendi.
    Rüzgarın saçlarını yalayıp,saçlarının ahenkle dans etmesi olayına hiç girmiyorum, çünkü kasksız binmiyoruz

Motosikleti
    F850 Gs
    Alıntı hakikiteker adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Teşekkürler oluroyle, artık Batu'nun anlatıp başımıza kakabileceği yeni bir anti-güneş vizörü hikayesi daha var
    😁 bende gunes vizorlu bir model almak istemiştim. Abim öyle bahsedip uyarınca ve yüzündeki yara izini görünce ki gözüne çok yakındı. Dedim dur.
    Olmaz olmaz degil oluroyle

Süper Moderatör Olcay Avşar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda NC 750X
    Güneş vizörlü kask, ya da ince esnek saplı güneş gözlüğü. Siyah vizör gece çok problem oluyor.

Merhaba

Kask içinde yabancı cisim çok tehlikeli. Kaza anında kırılıp zarar verebilir.

Kazasiz belasiz

120 sn bekle diyor. 47 sn kalmış delirecegiiimmmm.....16....3
    Demek ki çok konuşuyorsun
    "normal insanlar bir yerden bir yere gitmek için araba kullanırlar, motorcular ise motosiklet kullanmak için bir yerlere giderler"

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)