Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

A1 ehliyet yardımcı olurmusunuz ?

REKLAM ALANI

Öncelikle merhabalar,abilerim ablalarım kardeşlerim bi sorum olacaktı.

Ben şuan A1 ehliyet için sürücü kursuna başvurup gerekli belgeleri halledeip ders almaya başladım fakat sürücü kursundanmıdır bilmem ama derslerde hiç motosiklet ile ilgili bi konu açılmıyor bildiğimiz araba ehliyeti alacaklarla aynı derse giriyorum.Benim için bir sorun teşkil edermi ?
    Ve 07.02.1999 doğumluyum A1 ehliyet alıcam şansıma ben geçtiğimiz şubatta 17 yaşıma girdiğim zaman A2 ehliyeti için geç kalmış oldum o yüzden yeni yasaya denk geldim ve A1 ehliyete yazılmak zorunda kaldım. ehliyetsiz 12.000 13.000 arası motosiklet tecrübem var o yüzden direk Bajaj Pulsar 200NS almayı planlıyorum ama A1 ehliyetim buna engel teşvik ediyor. A1 ehliyeti ile 125cc motosiklet sürmem gerekirken 200cc sürsem ne gibi sıkıntılarım olur ? Polis amcalar bi sıkıntı yaparmı ? Ehliyetsiz sürerken fazla bi sıkıntım olmadı genellikle ruhsata bakıyorlardı muayene felan varsa yolluyolardı tabiki motoru ekipmanlıda kullanıyodum ondan dolayı bakmıyor olabilirlerde.

Polis amcalar beni A1 ehliyetimle 200cc motor kullanırken yakalarsa bi sıkıntı olurmu olursa nasıl bi sıkıntı olur ? Yardımcı olursanız sevinirim.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Bartas3010 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Activa, 98 zx6r
    Avcı belgesiyle insan avlamak yasak olduğu gibi a1 ehliyetle de 125 üstü yasak dostum. Riske değer mi sence

Motosikleti
    Kawasaki EL-250 ,Mondial Z-ONE 150
    ehliyetsiz +12.000 km yapmış çocuğa risk sorulur mu yahu..Ehliyetsiz adamı trafikte salan polis ne YAHU muz cumhuriyeti yemin ediyorum

SalihAktas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YAMAHA XMAX 250 2015+TVS RTR150 APACHE 2014
    Git Mt 125 veya KTM DUKE 125 al ;)

Alıntı Bartas3010 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Avcı belgesiyle insan avlamak yasak olduğu gibi a1 ehliyetle de 125 üstü yasak dostum. Riske değer mi sence
    doğrudur değmez teşekkürler

Ali Bircan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    motor mu, ne motoru ? motor ne arar la ögrencide
    Paran varsa yzf R125 alabilirsin şekile önem veriyorsan

Alıntı SenC_an adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ehliyetsiz +12.000 km yapmış çocuğa risk sorulur mu yahu..Ehliyetsiz adamı trafikte salan polis ne YAHU muz cumhuriyeti yemin ediyorum
    5.000 - 6.000 KM elektrikli bisiklet sürdüm bisiklet gibi küçük değil yuki nin cup motoruna benziyen bişey sürdüm ayriyeten 12.000 km boyunca kafamdan bir kere kaskı çıkarmadım tam ekipman gezdim sonuçta ehliyet yaşı 17 diyorlar fakat insanlar motosiklet sürmeye 14 15 yaşında başlıyorlar çok mantıksız 17 yaşında ehliyet almak hem bi öğrenci kendi imkanlarıyla bile ehliyeti çok zor alıyor şuan benim durumum böyle sağdan soldan biriktiridğim parayla ehliyete yazıldım. kısaca özetlemek gerekirse motosikleti ehliyet sürmüyor haklısınız ehliyet şart ama yaşımız geldi artık bizde yazıldık kimsenin canını riske atmadık.tabi yaşınız büyük siz bu konulara biraz uzaksınız normaldir. yinede cevabınız için teşekkürler

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:45 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:42 ----------

şrkile pek önem vermiyorum fakat bajaj pulsar ın 3 buji olması ve yakıt yakma oranındaki azlığı için almak istiyorum.Para olayım biraz sıkıntı o yüzden bajaj pulsar hem ucuz hemde benim gibi öğrenciye yetecek bir motosiklet yzf r125 biraz daha pahalı oluyor :(

Bartas3010 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Activa, 98 zx6r
    Dostum seni çok iyi anlıyorum. Lise ikiden beri motosiklet istiyodum daha yeni bir tane motosikletim oldu. Bu zamana kadar hep okudum araştırdım olmadı bisikletin üstünde denedim hatta bi ara denerken babamın motorunu kaçırıp kaza yaptım :D Bu yüzden ay bu külüstüre mi biniyosun diyenlere hiçbir zaman aldırmadım çünkü onlar motora motor olduğu için değil güzel gözüktüğü için biniyolar. A2 ehliyet yaşına kadar ikinci el ybr de alabilirsin yaşına daha uygun olur bence ama ehliyet alınca satıp pulsar da alabilirsin. Veya pulsar alacak kadar biriktirdiysen ehliyet yaşına kadar da biriktir ehliyet ve daha iyi ekipman alırsın. İnsanın saçma salak bir kağıda 1000lira vermesi koyuyor doğru küçük yaşta para kazanmak daha zor. Ehliyet kursundan verecekleri teorik bilgiden fazlasını biliyoruz belki ama ne yapalım böyle.

Alıntı Bartas3010 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Dostum seni çok iyi anlıyorum. Lise ikiden beri motosiklet istiyodum daha yeni bir tane motosikletim oldu. Bu zamana kadar hep okudum araştırdım olmadı bisikletin üstünde denedim hatta bi ara denerken babamın motorunu kaçırıp kaza yaptım :D Bu yüzden ay bu külüstüre mi biniyosun diyenlere hiçbir zaman aldırmadım çünkü onlar motora motor olduğu için değil güzel gözüktüğü için biniyolar. A2 ehliyet yaşına kadar ikinci el ybr de alabilirsin yaşına daha uygun olur bence ama ehliyet alınca satıp pulsar da alabilirsin. Veya pulsar alacak kadar biriktirdiysen ehliyet yaşına kadar da biriktir ehliyet ve daha iyi ekipman alırsın. İnsanın saçma salak bir kağıda 1000lira vermesi koyuyor doğru küçük yaşta para kazanmak daha zor. Ehliyet kursundan verecekleri teorik bilgiden fazlasını biliyoruz belki ama ne yapalım böyle.
    cevabınız için çok çok teşekkür ediyorum tavsiyenizi uygulayacağım bende biraz üstüne düşündümde az yakan güzel bir öğrenciye uygun motosiklet almam daha doğru olur kalan parayıda yeni daha iyi ekipman alarak kullanabilirim sağolun

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)