Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

125cc ömrü ne kadardır?

REKLAM ALANI

Motosikleti
    -
    Merhaba arkadaslar,ılk motor olarak 125lık scooter bakıorum,fakat 2.elde yası genc olsada km haylı yuksek modellere denk gelıyorum.

daha 3 yasında olmayan fakat 15.000 hatta 20.000km de yamaha delıgth suzukı adress fıddle 2 v.b goruyorum,bu motorlar ıcın neler soylersınız alınırmı? Illa almıs olsak daha ne kadar sure bınebılırız? Servıs bakımları tamsa alınırmı dersınız ? uzak durmu dersınız ?

tesekkurler..

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Tefoo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kymco People S200
    Alıntı stevejones adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Merhaba arkadaslar,ılk motor olarak 125lık scooter bakıorum,fakat 2.elde yası genc olsada km haylı yuksek modellere denk gelıyorum.

daha 3 yasında olmayan fakat 15.000 hatta 20.000km de yamaha delıgth suzukı adress fıddle 2 v.b goruyorum,bu motorlar ıcın neler soylersınız alınırmı? Illa almıs olsak daha ne kadar sure bınebılırız? Servıs bakımları tamsa alınırmı dersınız ? uzak durmu dersınız ?

tesekkurler..
    merhaba,

motorun ne kadar temiz kullanıldığına ve bakımlı olduğuna bağlıdır. temiz kullanılmış bir scooter 100 bin km ye kadar gidebilmektedir tabi bahsettiğim çin motorları değil ikinci el de iş biraz zor genelde paketçi motorları var piyasada, onları almak mantıklı değil. özellikle yeni alıpta satmak isteyenlerden denk getirmek gerekiyor (bir sorunu olmadığından emin olmak lazım tabi). eğer ben riske giremem derseniz de sıfır almak lazım ki ben sıfır almıştım. bununda tek sıkıntısı bir sürü daha masraf çıkması (ruhsat, sigorta çanta vs vs)

MD.Murat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    yok
    Alıntı Tefoo adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    merhaba,

motorun ne kadar temiz kullanıldığına ve bakımlı olduğuna bağlıdır. temiz kullanılmış bir scooter 100 bin km ye kadar gidebilmektedir tabi bahsettiğim çin motorları değil ikinci el de iş biraz zor genelde paketçi motorları var piyasada, onları almak mantıklı değil. özellikle yeni alıpta satmak isteyenlerden denk getirmek gerekiyor (bir sorunu olmadığından emin olmak lazım tabi). eğer ben riske giremem derseniz de sıfır almak lazım ki ben sıfır almıştım. bununda tek sıkıntısı bir sürü daha masraf çıkması (ruhsat, sigorta çanta vs vs)
    rıhsat sigorta vs derken?

Motosikleti
    Kymco People S200
    Alıntı MD.Murat adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    rıhsat sigorta vs derken?
    motoru sıfır alınca ruhsat plaka çıkarıyoruz, trafik sigortası yaptırmak gerekiyor ve buna benzer giderler oluyor. 2. el olunca bunlar daha az miktarda oluyor. onu kastetmiştim
    MD.Murat bunu beğendi.

aonal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YBR125 esd idi
    Valla kardeşim kışın binmezdim ona rağmen 3,5 senede 12000km yol yapmışım motosikletin km si değil rodajı yağı vs. temiz bakılması önemlidir nasıl

kullanıldığı önemlidir alabiliyorsan sıfır al en güzeli budur.

RiDeR_2 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MCX RoadraceR
    3 yaşından küçükte olsa 15-20bin km mi hayli çok?

ramcixx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cbf150 - cbr250 - cbf1000 - f650gs - cbf600
    abi 15 20 bin km hiçbişe yaa... 80 bine kadar yolu var ne zaman krank kırdı hah o zaman cartayı çekersin
    mgdk bunu beğendi.

weirdo1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda pcx125
    Benim pcx 2014 çıkışlı şu an 39.000km de. Ciddi bir arızası olmadı şimdiye kadar. Bakımını eksik etmem. Yağını en iyisinden 2000'de bir değişirim.
    80.000i problemsiz görmezse yazıklar olsun Honda'ya.

İnsanlardaki algı şu, bir motor 20 bine geldiği zaman o motor yüksek km li olarak algılanıyor uzak duruluyor. Aslında böyle değil. sadece 20.000e geldiği zaman aşağı yukarı bütün motorlar zincir,kayış,debriyaj balatası, fren balataları gibi sarf malzemesi sayılabilecek parçaların değişimi gerekiyor.
    IRau bunu beğendi.

DKN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    125 cc az yakar kullanmasıda zevklidir adam gece gündüz gezer tabi. normal 1-2 yaşında 20.000 km ye gelmesi. temiz kullanan birini bulursan alabilirsin

Motorun kalitesine markasina modeline gore degisir mesela mondial max kitapciginda 100km yaziyordu hyosung 250 cometi 350 diye biliyorumki bunlar omur olarak cok az 4 silindir bir racingle yabanci biri 2000.000 den fazla km yapmis bir video vardi youtube da yni bas gaza isini gor sans isi insan omru kac yil

Draconian - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj Boxer
    125 cc motor sorun çıkarsa ne olacak ki. 500-600'e sıfırdan toplanan motorlar var.

Motosikleti
    Mh Drift 125>Rx3i Evo Abs
    benim mondial drift 53 binde

Motosikleti
    yok
    motoru sıfır alınca ruhsat plaka çıkarıyoruz, trafik sigortası yaptırmak gerekiyor ve buna benzer giderler oluyor. 2. el olunca bunlar daha az miktarda oluyor. onu kastetmiştim
    ne kadar az mesela örnek verebilir misiniz?

Bthndmrl - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    PCX150
    Ayda 1000 km yapsa yılda 12bin 3 yılda 36 bin km eder. Km si düşürülmüş motorlar yerine iyice baktırılıp en bakımlı en temiz olan alınır. Çok bi km değil 30 40 bin.

Motosikleti
    Kymco People S200
    Alıntı MD.Murat adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ne kadar az mesela örnek verebilir misiniz?
    bildiğim kadarıyla ruhsat ucretsiz değişiyor, ee plaka vs de var zaten, bunlara da tekrardan para verilmeyecek. bir tek sigortayı tekrardan yaptırmak gerekiyormuş sanırım. ayrıca motor satılırken motora özgü aksesuarları (öncam, topcase) da almış olursunuz. sıfır motorda olmayıp da ikinci elde olan ekstra ise noter ücretidir.

Motosikleti
    yok
    bildiğim kadarıyla ruhsat ucretsiz değişiyor, ee plaka vs de var zaten, bunlara da tekrardan para verilmeyecek. bir tek sigortayı tekrardan yaptırmak gerekiyormuş sanırım. ayrıca motor satılırken motora özgü aksesuarları (öncam, topcase) da almış olursunuz. sıfır motorda olmayıp da ikinci elde olan ekstra ise noter ücretidir.
    Motosikleti 0 almakla 2.el almak arasında 100tl fark var. O yüz TL de plaka değişirse ona gidiyor. Yani aynı sayılır.

Sigorta, ruhsat yazıyorsunuz bunlar zaten bugün 1000tl tutuyor.
    Siz neden vatandaşa masraf olmaz (sigorta ruhsat vs.) yazarak algısını hatalı taraflara çekiyorsunuz onu anlamadım.
    Eğer kendiniz de emin değilseniz yorum yapmayıverirsiniz olur biter.

IRau - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Xmax
    xmax 250 2015 model momo geçen sene haziranda aldık kullanıyorum şuanda 22.000 km de

yağ değişimi 3000 km de bir oluyor bildiğiniz ben 3000 km beklemeden 2950 lerde götürüyorum

motoruma akrapoviç egzos,bmc hava filtresi, j costa varyatör,polini debriyaj ve yay seti ayrıca malossi kevlar kayış aldım

yıkamasında motul motor temizleme spreyi kullanıyorum

benzin olarak en iyisi shell v power nitro alıyorum

uzun lafın kısası ben motoruma kendimden daha iyi bakıyorum onunla konuşup seviyorum

eğer beni üzerse üstad tek teker arifin dediği gibi yamaha benim için bitmiştir :D

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    xmax_250 ABS 2015 + Sepetli 52 litre
    yağ sız susuz bırakma maxi scooter sert kullanmazsan 70 bin anahtar vurmadan gider(motora)

Jawa350TS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Jawa 350 ts / Yuki yk-250-4
    Motorun ömrü bakımı kadardır

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)