uzun aradan sonra absyi devreye soktuk :)
-
merhabalar mt üyeleri daha bugun sevdigim bir abimizden aksıyom kamerası aldım eskisi kırıldı sony as 100 v arkadası bağlara bıraktım donerken trafik tıklım tıklım normalde araba park ettikleri yerleri dubalar koymuşlar bende ordan gidiyim dedim yaya bi anda cıkınca arka ön allah ne verdiyse bastım hızım 30 ya var ya yok ama abs olmasa düşmüştüm büyük ihtimal takır takır devreye girdi videodayken hazır atıyım dedim abs gerçekten onemli
Reklamlar
-
-
O kadar düşük hızlarda abs olmasa da düşmezdin. Dururdu bir şekilde. Veya manevra yapıp geçerdin, kornayla uyarırdın.
Yerler ıslak olsa dediğin doğru ama
-
Draconian adlı üyeden alıntı
O kadar düşük hızlarda abs olmasa da düşmezdin. Dururdu bir şekilde. Veya manevra yapıp geçerdin, kornayla uyarırdın.
Yerler ıslak olsa dediğin doğru ama
oyle ama işte videodaki gibi tam olmuyor yani panikliyor insan trafiktende iyicene bıktım bide artçı olunca kollarım inanilmaz ağrıyor refleksler vizeler yüzünden 4 saatlık uyku ile düşmüş durumda haklı olabılırsınız
-
-
Yok artik,şu durumda bile ABS diyorsanız gerçekten kullanmayin motosikleti.Orada hangi motor olursa olsun gazi biraktigin an durursun neredeyse,ABS yi kötülemiyorum ama abartmayin bu tip şeyler o kadar normal ki buna normal bakamiyorsan ABS ye bağlıyorsan gerçekten dikkatli ol ve gevşe biraz.
-
kahraman1 adlı üyeden alıntı
Yok artik,şu durumda bile ABS diyorsanız gerçekten kullanmayin motosikleti.Orada hangi motor olursa olsun gazi biraktigin an durursun neredeyse,ABS yi kötülemiyorum ama abartmayin bu tip şeyler o kadar normal ki buna normal bakamiyorsan ABS ye bağlıyorsan gerçekten dikkatli ol ve gevşe biraz.
evet diyorum 20 ile 30 ile yanımda düşen 2 tane arkadaşım var abs olsalar düşmezlerdi bu kadar net bu tür şeyler doğal ama videodaki gibi değil işte yaşamayan anlayamaz gerçekten kaydığını hissettim motorun cunku abs devreye girmese büyük ihtimalle düşmüştüm yedek parça fiyatlarına bakıyordum diye tahmin ediyorum
Mamba09 adlı üyeden alıntı
Laa benimkini kirdin mi
200 le giderken kuzenımın kafasından fırlamış iyi oturtramamış sanırım perte çıktı :(
not : sol alttakı gps 2-3 saniye gecikmeli calısıyor yani 30-35 felandı hızım tahmini
-
hey gidi hey
abs olmasa motorcuların yarısı olmazdı
-
motora yeni başlayanlar için ABS bulunmaz bir nimet.
2014 Salcano Wolf 125 > 2017 Bajaj Pulsar 200NS ABS > 2020 YAMAHA YZF-R25
-
Allah başka dert vermesin kardeşim, ucuz atlatmışsın. saatte 18km ile giderken abs olmasa belki şu an aramızda olmayacaktın.
-
weirdo1 adlı üyeden alıntı
Allah başka dert vermesin kardeşim, ucuz atlatmışsın. saatte 18km ile giderken abs olmasa belki şu an aramızda olmayacaktın.
hızım 30-35 idi 1-2 saniye geç geliyor ani ivmelenince yakalayamıyor o alttaki yani stabil giderken doğru not düşmeyi unutmuşum
-ZERO- adlı üyeden alıntı
motora yeni başlayanlar için ABS bulunmaz bir nimet.
kesinlikle 2-3 defa sokmuştum ilk haftada onun haricinde baya uzun zaman oldu iste ama acemi olunca gerçekten baya faydası oluyor
-
gokberk6426 adlı üyeden alıntı
evet diyorum 20 ile 30 ile yanımda düşen 2 tane arkadaşım var abs olsalar düşmezlerdi bu kadar net bu tür şeyler doğal ama videodaki gibi değil işte yaşamayan anlayamaz
gerçekten kaydığını hissettim motorun cunku abs devreye girmese büyük ihtimalle düşmüştüm yedek parça fiyatlarına bakıyordum diye tahmin ediyorum
200 le giderken kuzenımın kafasından fırlamış iyi oturtramamış sanırım perte çıktı :(
not : sol alttakı gps 2-3 saniye gecikmeli calısıyor yani 30-35 felandı hızım tahmini
Ya konusmayim diyorumda böyle durumlarda düşen arkadaşlarinda dikkat etsin o zaman demekki bu iş size göre değil.Abicim böyle durumdan seni ABS kurtarıyor madem otoyolda napacaksin,şu durumda bile ABS diyecek kadar sakin olamiyor olaya hakim olamiyorsan 100km ile giderken 80le önüne atlayan araci sollamak aklina bile gelmeyecek abanacaksin frene.Bu demek degilki önüne her atlayan araci sollamalisin.Burada seni kötülemek içinde konuşmuyorum senin yerinde çok yakin ailemden birisi olsaydi ve bana bu videoyu izletip bak ABS beni kurtardı deseydi her motora bindiğinde tedirgin olurdum,ayni şekilde olmayacak birisi varsa ben birşey demiyorum.
-
Abs elbette iyi hayat kurtarabilir fakat bu durumda sizin absye ihtiyac duymadan yayanin geldigini gorerek hareket etmeniz gerekirdi. Lutfen hem kendiniz hem sizi sevenler icin hemde bizim icin dikkatli olun
-
Icinden gelmis birsey paylasmis. Neyine yukleniyorsunuz?
Abs gerekli ozellikle yeni baslayanlara. Sanki ilk baslayanlar hic dusme tehlikesi gecirmemis direk 'abs'ye ne gerek var ustasi' gibi konusuyorsunuz.
-
seta34 adlı üyeden alıntı
Icinden gelmis birsey paylasmis. Neyine yukleniyorsunuz?
Abs gerekli ozellikle yeni baslayanlara. Sanki ilk baslayanlar hic dusme tehlikesi gecirmemis direk 'abs'ye ne gerek var ustasi' gibi konusuyorsunuz.
desteğin için saol bende oyle düşünüyorum
kahraman1 adlı üyeden alıntı
Ya konusmayim diyorumda böyle durumlarda düşen arkadaşlarinda dikkat etsin o zaman demekki bu iş size göre değil.Abicim böyle durumdan seni ABS kurtarıyor madem otoyolda napacaksin,şu durumda bile ABS diyecek kadar sakin olamiyor olaya hakim olamiyorsan 100km ile giderken 80le önüne atlayan araci sollamak aklina bile gelmeyecek abanacaksin frene.Bu demek degilki önüne her atlayan araci sollamalisin.Burada seni kötülemek içinde konuşmuyorum senin yerinde çok yakin ailemden birisi olsaydi ve bana bu videoyu izletip bak ABS beni kurtardı deseydi her motora bindiğinde tedirgin olurdum,ayni şekilde olmayacak birisi varsa ben birşey demiyorum.
otoyoldada sıkıştıran oluyor ben daha 1300 kmdeyim ve sadece kapalı alan hakımıyet egitimi aldım ışıklarda yokuşta abinin motoru yağa geldi 20 ile motor bırakıverdi kendını oluyor ama bu olayda cidden bana cok fayda sağladı o kadar insandan refleks göstermem bile benim için iyi ama hata yapa yapa öğreniyoruz bu sefer boyle diğer sefer dediğin gibi olur yorumun icin sağpş
-
Moderatör
Bu tip konularina gecmisi unutmamak adina 3-5 yil sonra tekrar goz at ve allah omur verirse o zaman uzerine konusalim
-
iyiki abs hayatımıza girdi keşke snapidede abs olsaydı belkide tavuk hala yaşayabilirdi
-
Fren yapmayı öğrenmek lazım.
-
Gözünüzü seveyim biriniz mercedese 'arkadaş siz bu arabalarınıza esp,abs,asr,bas,çarpışma önleyici sistem falan koyuyorsunuz da gereksiz bunlar kişi araba kullanmasını bilecek' diye mail atabilir mi cevabı merak ediyorum
-
Alin
Binin
Sizde
Hergun yavas yavas tecrube kazanican bizde hergun geciyoruz o yollardan iyi frenleme yaptigin zaman abs devreye girmedigi icin unutursun bile varligini...
Gecmis olsun ayrica motoru dusurmemissin.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)