Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

uzun aradan sonra absyi devreye soktuk :)

REKLAM ALANI
    gokberk6426 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KTM DUKE 390 (2017)
    Alıntı ardacik adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Alin
    Binin
    Sizde
    Hergun yavas yavas tecrube kazanican bizde hergun geciyoruz o yollardan iyi frenleme yaptigin zaman abs devreye girmedigi icin unutursun bile varligini...
    Gecmis olsun ayrica motoru dusurmemissin.
    hayır dusmedık daha ufak bi arabaya freni sürttürmem var onun dısında yeri görmedik daha şükür :D

Alıntı Levent Gocmen adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bu tip konularina gecmisi unutmamak adina 3-5 yil sonra tekrar goz at ve allah omur verirse o zaman uzerine konusalim
    okuldan mezun olarak konusursak daha iyi olur abi onuda ekle lutfen )

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    freewill - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki Burgman 400 Youtube: Sucuk Ekmek MotoVlog
    tişikkirlir abs
    gokberk6426 bunu beğendi.

something123 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MT 07
    Cano abs sart aynen.. allah beterinden saklasin
    Tekerin duz bassin

Murat Ceylan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BAJAJ PULSAR 200 NS
    Tamam bazı arkadaşlar abs'yi abartmayın diyorlarda insan ne kadar tecrübeli olursa olsun bazen umulmadık bir yerden olaylar aniden gelişiyor.
    Böyle bir konu açılmış bende bir anımı anlatayım.Yaklaşık 30.000 km yamaha ybr tecrübem var.Şehir dışı ve şehir içi karışık.Allah'a şükür bugüne kadar kazam olmadı.Ybr'yi sattım yamaha nmax aldım.Bugüne kadar hiç absli motor kullanmadım.Ama geçen hafta ortalama 30 km ile önüme bir yaya çıktı ve refleks olarak ön arka frenleri kökledim.Gerçekten o zaman abs olayının ne demek olduğunu anladım.

CxAnKACx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KTM Duke 200 (2014)
    Gecmis olsun ucuz atlatmissiniz tekrari olmaz umarim,
    Ben de yeni baslamis birisiyim sozumun bi degeri yoktur buradaki abilerimin ablalarimin yaninda ama kusura bakmazsaniz videoyu izlerken istemsiz olarak burda mi abs devreye girmis dedim kendi kendime. Abs cok buyuk nimet bi sonraki motorumu imkanlar el verirse ben de absli almak isterim ama bence biraz frenlemeyi de bilmek lazim. Orda abs sizi kurtardiysa eger ya abs asiri erken devreye giriyo ya da absye bel baglamaktan fren calismamissiniz ki abs devreye sokucak kadar sert fren yapmissiniz. Bence bos bir alanda frenleme calismasi yapmak gerekiyor...
    Tekrar belirtiyim size lafim yok videoyu izledikten sonraki yorumum bu yonde, tekeriniz duz bassin.

Motosikleti
    Yeşil Kubazaki CR1
    ABS'yi sadece yüksek hızlar için düşünmeyin. Otomobilde, yağmurlu günde, ışıklara sıkışık trafikte dur kalkla yaklaşırken anlık dalgınlıkla frenlere geç asıldığımı fark edip ne varsa abandığımda ABS olmasa öndekine girmiştim; ki tekerler de yeni, kışlık falan...

Motosiklette ABS'ye bakalım ne zaman geçeceğiz ...

Hadi biz bu bütçelerde ABS aramayalım, tamam, da, yüksek model motosiklet alanlar ABS'li olmayan modelleri tercih etmezlerse distribütörler de ona göre satamayacakları ABS'siz modelleri, burası Türkiye, ne versek gider diyerekten getirmeye kalkmazlar.

Ha, önünüze konanı yerseniz, o menü değişmez.

kadango - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Fazer 8 - MT-07
    Geleneksel abs tartışmalarına hoş geldiniz... Faydalıdır abs, hız fark etmez. Abs özellikle düşük hızlarda faydalıdır. Aklınızdan çıkarmayın bunu, özellikle ülkemin harita topraklı yollarında. 10km/h ile bile yapisirsiniz yeri geldiğinde abssiz motorda...

Motosikleti
    sibief 150 sisi
    benim kıçı kırık boxer bile 30la giderken lak diye duruyo madem hazır kamerada var 140 la giderken şunu bir denede görek biz fakirlerde öğrenelim nasıl bişeymiş
    weirdo1 ve gokberk6426 bunu beğendiler.

-ZERO- - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    aslında olay ABS'nin hayatı kurtarmasından ziyade günlük kullanımda tekeri kitleyip düşmekten doğan ciddi orandaki grenaj masrafı. üç gram plastiğe yüzlerce lira vermeyi eminim kimse istemez.
    2014 Salcano Wolf 125 > 2017 Bajaj Pulsar 200NS ABS > 2020 YAMAHA YZF-R25

kuzan14 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBR 600RR
    Alıntı bbatuhann adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    benim kıçı kırık boxer bile 30la giderken lak diye duruyo madem hazır kamerada var 140 la giderken şunu bir denede görek biz fakirlerde öğrenelim nasıl bişeymiş
    O kıçı kırık boxer yol şartları kötüyken de lak diye durabilir mi ki?
    bbatuhann ve Mengu16 bunu beğendiler.

Motosikleti
    sibief 150 sisi
    Alıntı kuzan14 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    O kıçı kırık boxer yol şartları kötüyken de lak diye durabilir mi ki?
    ne durması freni patlamış kamyon gibi gider valla durmak namına hic bir hareket göremessin ki :D
    mondial 150 zc - yuki yıldız 100 -honda spacy 110 - honda cbf - bajaj boxer > sattım yine cbf aldım

Mengu16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj 200NS, Mondial 210MX
    Öyle bi yaya çıksa yoluma, fren bile kullanmadan olayı atlatırdım. Sen diyosun ABS. Yayanın bakışlara dikkat edersen ne yapıyosun beceriksiz der gibi bi hâli var. Üzgünüm ama olay böyle

GB79 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda NC750X
    Dostum, ileri bakmamışsın, yayaların yolun kenarında olduğu yerde biraz fazla hızlanmışsın, bunları yaparsan ABS'ye gerek kalmaz.

Nikkfurie - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW , Piaggio , Sym
    geçmiş olsun kardeşim...yazılanlara bakma abs yeni başlayana da sana ders veren hocaya da faydalıdır...İstanbul da feribotu kullananlar bilir...ilk defa binenler ıslak demirin üzerinde 15-20 km ile bile düşerler tabi abs sistemi varsa ayakta durursun yoksa büyük ihtimal ambulansla feribottan çıkarsın...yine çok dik bir yokustan abs devrede tıkır tıkır dümdüz inersin abs yoksa kilitli tekerlerle yan yatarsin

Erdost - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ZONTES 350 T2
    Abs kesinlikle faydalıdır.Olması tercihi edilir.Ama sık sık fren çalışmak lazım.Benim dikkatimi bir durum çekti.Bu durumda çok kötü birşey.Aslında orada fren yapmadan rahat bir şekilde kurtarabilirsin.Ama o hızda bile hedefe kitleniyorsun, ve bu çok tehlikeli bir durum.Eğer hedefe kitlenip baktığın yere gidersen Abs pek ise yaramaz.Orada senin alman gereken ders Absnin devreye girmesi değil, senin manevra yapmak yerine hedefe kitlenmen.Bu konu çok çok önemli umarım gerekli çalışmaları hem fiziksel hem mental hemde teorik olarak yaparsın.Fren anında rahat olmalısın.Mutlaka ani fren yapman gereken durumlar ile karşılaşacaksın, bazılarında fren kurtarmayacak manevra da gerekecek.Aman kardeşim dikkatli ol, sağlıcakla..
    Mengu16, shruikan ve gokberk6426 bunu beğendiler.

telike - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KTM 450 EXC-F
    Hadi ama geç kalmışsınız abs cileeeer, anti-abs ciler hadi kemik sesi duymak istiyorum

Bu arada geçmiş olsun dostum.
    yeniii ve gokberk6426 bunu beğendiler.

yeniii - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    grand dink 250i - pulsar 200ns - ktm duke 390
    Hadi geçmiş olsun nerde ABS gerek yokçular geldiler bile Bu konu uzarrr gider

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:11 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:06 ----------

Alıntı telike adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hadi ama geç kalmışsınız abs cileeeer, anti-abs ciler hadi kemik sesi duymak istiyorum

Bu arada geçmiş olsun dostum.
    ABS konusu açıldı mı bende aynı kokuyu alıyorum hemen
    telike ve gokberk6426 bunu beğendiler.

hasmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SD 1290R
    Alıntı Draconian adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    O kadar düşük hızlarda abs olmasa da düşmezdin. Dururdu bir şekilde. Veya manevra yapıp geçerdin, kornayla uyarırdın.

Yerler ıslak olsa dediğin doğru ama
    Yirmiyle gidiyorken düştüm. Daha bir yaşını bile doldurmamış CB1000R ile. Şok oldum. Kuru zemin, güneşli havada. Baktım yerde mıcır veya kum var mı diye, bulamadım. Dizim slider'a çarptı, üç ay ağrıdı. Hâlâ da eskisi gibi değil.

telike - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KTM 450 EXC-F
    Alıntı yeniii adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hadi geçmiş olsun nerde ABS gerek yokçular geldiler bile Bu konu uzarrr gider

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:11 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:06 ----------

ABS konusu açıldı mı bende aynı kokuyu alıyorum hemen
    Hadi taşlar sopalar hadiiii kamooon
    Toprağı hatmeden asfalta hükmeder
    Twitter/instagram @ywitcan
    Yiğit Can

AurorAbeam - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kalmadı :(
    Demek ki neymiş; 0 tecrübeyle bu seviyede bir motor alınmamalıymış. Ybr cbf falan yetermiş

2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)