Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
3. sayfa BirinciBirinci 123

Yamaha Türkiye'nin Yamablue Koydurma Israrı ve Garanti Dışı Bıraktırma Tehtidi...

REKLAM ALANI
    Motosiklet Eğitmeni COQ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda
    Kimse size zorla kağıt imzalatamaz. En fazla servis benim isteğim doğrultusunda şu marka yağı kullanmıştır diye bir evrak imzalamanızı isteyebilirler ve o yağ kullanım kılavuzunda tavsiye edilen standartlara uyuyorsa garantiye bir etkisi olmaz.
    Neticede servis yağ değişimini kendilerinin yaptığına dairbakım karnesini imzalayıp kaşelemek ve fatura vermek zorunda.
    Yani mahkemelik bir durum olursa size imzalattıkları kağıdın hiç bir geçerliliği olmaz.

Motosikletinizin kullanma kılavuzunda sadece yamaha ürünleri kullanılabilir aksi halde olası arızalardan yamaha sorumlu tutulamaz yazmadığı sürece servis imzaladığınız kağıtlarla motosikletiniz garanti dışıdır gibi bir karar veremez.
    Burada dikkat etmeniz gereken şey motosiklet için üretilmiş yağ kullanmanız.
    İtirazınızı yapın ve tamir-bakım sözleşmesi dışında hiç bir evrakı imzalamak zorunda olmadığınızı ısrarla söyleyin.
    Zaten kullanılan yağın garantiden çıkarma gibi bir durumu varsa fatura detayı servis için yeterli olur. En fazla müşterinin talebi üzerine şu marka, şu Nolu yağ kullanılmıştır diye not düşülür.
    Küçük hırsız el feneri, büyük hırsız deniz feneri kullanır.
    Ancak her ikisininde çalışması için ampul gerekir.(Cosinus)

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    BMW F 750 GS
    İşte bunlar hep devletin boşlamasından kaynaklanan sorunlar. Basit bir şekilde tüketici yasasına "marka dayatılamaz" diye bir madde koyacaklar olacak bitecek. Cezayı da geçmişe dönük mağdurlar varsa basacaklar Yamaha'ya katmerli olarak tamamdır.

Motosikleti
    MT07ABS / FZ09
    ne yagi, ne markasi yawww!!!
    yamaha kitapcigina gore yagin illaki yetkili servisce degistirilmesi bile zorunlu degil ki!!!
    kitapciklardaki periyodik bakim sayfalarindaki yaninda (*)yildiz olan/olmayan kalemlere bir bakin ister...

MT-07 icin;
    bkz. sf 6-6 / periyodik bakimlar tablosu
    no:24’un yaninda “*” isareti yok.

hee bunu servise anlatabilir misiniz? anlatip da kitapcigi kaseletebilir misiniz?
    zannetmiyorum

Bthndmrl - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    PCX150
    Alıntı jimi_hendrix adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    abi bu honda memleketine göre mi koyuyor ne yapıyor. antalyadakiler castrol 10w-40 koyuyor (ataberk honda). sevis kitapçığı 10-30 diyor.
    Şimdi bu zamanlarda bile trafik sıkışabiliyor. 10 30, biraz daha yüksek kesimler için 30 32 dereceyi geçmeyen iller için. Antalyada yazın 15 50 en iyisi. Ekim ayında 10 30 koymuşlardı ipone. Mevsimlik yani.

RiDeR_2 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MCX RoadraceR
    MotoGP de yamalube kullanılmadığını nereden biliyorsunuz? Lorenzo ve Rossinin (Yamaha Fabrika takımı pilotları) motorlarına bakarsanız ikisinde de yamalube yazısını görürsünüz. Marquezin de yamalube kullanacak hali yok heralde

acemi60 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha X-City 250
    Türkiye genelinde mi, yoksa münferit yamaha servislerinin uygulaması mı? Ben ikinci seçenek olduğunu tahmin ediyorum. Muadili yağlara onay vermeleri gerekir. Aksi takdirde yanlış bir uygulama olmaktan bir adım öteye gitmez.
    Gelelim Yamalube yağ konusuna. Bu yağ konusu ile kafasını fazla meşgul edenlerden değilim. Bence mantıklı bir davranış değil. Motorumun garanti süresi doldu. Motul, İpone yağ almıyorum. Yamalube yağ alıp kendim değiştiriyorum. Motul, İpone alanların benden fazla para harcamak dışında hiç bir özellikleri yok diye düşünüyorum...

akbird - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Z one 180 - MT 07
    Antalya dadaş motoru aradim 10 gun önce. O da bana aynisini dedi. "Yamablue dan baska koyamayiz" . Ne alaka ben istemiyorum onu motul koymanizi istiyorum dedim. Yapamayiz dediler. Bende gelmiyom o zaman ne haliniz varsa gorun dedim . Cok ukalalar cok....

dogukanbalci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha MT-07
    Sorun şuradadır ki... Yamaha kullanma kılavuzunda kullanılabilecek yağların standartlarını belirlemiş ve yamablue tavsiye ediyoruz demiş. Yamaha'nın yamablue yağda diretmesi ne mantıktır çözemiyorum.

Kullanacağım yağ standartları karşılamayacak kadar kötüdür ona eyvallah. Ama belli kalitedeki yağlara da hayır bunu kullanamazsın demeleri yanlış elbette. Eğer böyle bir durum varsa bunu kullanma kılavuzunda açıkça belirtmen lazım...

Sj's - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Enteresan bir bilgi vereyim. Endonezya ve hindistan gibi pazarlar icin kullanilan Yamalube yaglari Motul uretiyor. Yamalube kotu bir yag degil ancak cok daha iyi markalar varken Yamalube dayatmasi kanun disidir.

Yarin bayilerle konusup bu konuda bir kac net bilgi verecegim.

Akhunturk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Otomobillerden sonra satış sonrası öpüş olayına motosikletlerde de başladılar anlaşılan...

Ama "Blok Muhafiyet Yasası" denen bir yasa ile otomobillerde bu öpüşe biraz ayar verildi. Artık TSE 12047 Hizmet yeterlilik belgesi olan her servis otomobillerin periyodik bakımı, yağ değişimini vs. yapabilecek ve markanın yetkili servisi gibi kaşe ile aracın garantisini devem ettirecek. Motosikletleri kapsıyor mu araştırmak lazım...

Örneğin eşime ait Toyota Auris otomobilin orjinal yani fabrika çıkışı olarak tüm fren merkezi aksamı Bosch marka. Sevgili(!) Toyota yetkili servisi geçen gün 30 bin bakım için gittiğimde,sadece iki adet fren balatası değişimine 360 TL. istediği. Yuuhhh deyip çıktım. Bosch Özel Servis gözümün önünde aynı marka aynı birebir aynı balataları 120 tl işçilik dahil değiştirdi. 90 Tl iki fren balatası 30 tl işçilik...

Yamalube mabalube neyse isterse dünyanın en kral yağı, yağın feriştahı olsun bu olay hem etik değil hem de yasal değil.

Bartas3010 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Activa, 98 zx6r
    Hocam bu mantıkla michael schumacher yarıştayken marlboro içiyordu. Ya da takıma sigara desteği sunuyordu marlboro :D O yazılardan milyon dolarlar kazanılıyor sadece reklam o yazılar. Yani rossi agv görünümlü arai kaskı giyip de çıkabilir sadece belli olmasın yeter. Millet bakıp haaa rossi agv nin şu modelini giyiyor 300le düşüyor bişey olmuyor demekki güzel ben de alayım desin. Gerçi orada da koruyan koruyor korumayan kafadan falan çıkıyor vs

arda4 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı TEKNECI adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ne yagi, ne markasi yawww!!!
    yamaha kitapcigina gore yagin illaki yetkili servisce degistirilmesi bile zorunlu degil ki!!!
    kitapciklardaki periyodik bakim sayfalarindaki yaninda (*)yildiz olan/olmayan kalemlere bir bakin ister...

MT-07 icin;
    bkz. sf 6-6 / periyodik bakimlar tablosu
    no:24’un yaninda “*” isareti yok.
    http://i.hizliresim.com/7gJkra.jpg
    http://i.hizliresim.com/E8LY1D.png

hee bunu servise anlatabilir misiniz? anlatip da kitapcigi kaseletebilir misiniz?
    zannetmiyorum
    "Sen daha iyi mi biliyorsun mühendisten?" Yok bu olmadı "sen daha iyi mi biliyorsun haşmetlü yetkilü ve de etkilü servislerden?" diyebilirler

serkani - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Made in Japan!
    Kusura bakmayın da ben de bu mantığı anlamıyorum. Bajaj gibi ilk bakımda 20w50 yağ koyacak olsalar itiraz edin...

Bu konuda ne çok yazılıyor, ne çok kez soruluyor...

Bu sefer yazacağım...

Bir kere çok bilgi eksikliği var...

Birincisi fazladan ester katkılı yağlara kucak dolusu para ödemenize kesinlikle gerek yok...

İkincisi Yamalube şimdi burada adını yazmayacağım, çok iyi diye bilinen yağlara göre gerçekten de çok kaliteli bir yağ markasıdır, hatta en iyi marinciler bilir bu yağın kalitesini, performans motorlu kıçtan teknelerde ve lüks yatlarda seneler evvelinden kullanılır. Lakin Türkiye pazarına geç girdiği için ve hakkında rakipleri tarafından karşıt kampanyalar yapıldığı için bir türlü değeri bilinemedi, kalitesi anlaşılamadı...

Öte yandan kapalı filtrelerde de en iyi marka Yamaha'dır. Ben VFR'de Yamaha orjinal filtresinden başka kullanmıyorum mesela. Bunu da takım tutar gibi marka tutuyormuşcasına yazdığımı sanmayın, çok filirte söktüm, içini inceledim. Farklı filtreler kullanırken motosikletten sıcak ve soğuk yağ örnekleri alıp mikroskop altında saha yakalayıp partikül yoğunluğuna baktım... Yamaha kesinlikle ve kesinlikle diğer hepsinden çok başarılı...

Sonuç:

Yamaha alış olsam da zorla Yamalube doldursalar...
    Honda Today 50 • Honda Beat 100 • Yamaha YBR 125 • Kawasaki ER5 • Yamaha Fazer FZ6 • V-Four Racing 800 ABS

MazhaRR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ybr200 ESD->R25
    @serkani, hocam iyi güzel dedin ama sorun fazladan ester katkılı yağların servisteki yamalube yağ ile aynı para olması.

Bu güne kadar 30 kutu castrol,10 kutu yamalube,en az 20 kutuda motul kullandım.Yok abi yamalube koyunca vitesler geçmiyor.Motor 2 bindeyken de geçmiyordu 15 bin oldu hadi bir daha koyayım dedim gene geçmiyor.60 bindeki ybrye de koydum onda da çat çut sesler geliyor motul koyuyorum ne ses kalıyor ne kemik.O motor şimdi 80 binde yamalube koy gene geçmez.Ne yapalım yani?

aonal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YBR125 esd idi
    Ben sıfır almama rağmen sadece ilk 1000km sonrasında yamalube koydurdum daha sonra hep kendim değiştirdim neyi varsa servis dünyanın parasını istiyor

sanki bişey olsa kullanıcıyla alakalı demeyeceklermi

Motosikleti
    Yamaha R25
    banada yamaha japonyanın hiç haberi yokmuş gibi geldi o yağı satıp prim almak için dürtüyolar online sistem felan hikaye bence ben koysam kullansam bakıma giderken yamaha yağı koysam nerden anlıyacak oldu ulan al bir kazık daha

Motosikleti
    Artık Yok...
    sıfır garantili motor aldıkda ne oldu 3 ay sonra debriyajı yedi motor.. scooter motor kullanıcının yapabiliceği bir şey değil bu. vitesli olsa anlarım.. adam debriyajı yemiş dersin scooterda zaten vitesi makina kendi ayarlıyor.. scooter debriyajı yemiş belliki bir üretim sorunu olmuş defolu mal adamlar kullanıcı hatası dedi çıktı işin içinden.. o gün anladımki motorsiklette garanti maranti hikaye..
    dışarda gittik kendimiz değiştirttik debriyajı..

Egee22 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mondial 100 MG Prince
    Yamahacilar gelir birazdan. YAMAHA YAPTIYSA BİLDİĞİ VARDIR

3. sayfa BirinciBirinci 123

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)