Skoda ????
Road never ends but life does. Ride to live, live to ride.
Ergen kara tahtasımı bu forum.Amaçsız amaçsız hergün onlarca konu .Bir bitin artık kardeşim .Ortaokula döndü forum iyice
Bu Resimde Güzel Çizimlerdendir;
Ben bunu poster olarak bile kullanasım var.
Motosiklet ve otomobil çizimleri görmek isterseniz berkayazc'ya bir bakın derim.
ön disk kızamık geçiriyor galiba :d
Fotoğrafın üstüne kağıt konup çizilmiş gibi itiraf et :D Eğer öyle değilse helal olsun jantlar arka kuyruk çok düzgün ama geneline bakıldığında ufak kaydırmalar var gibi gözüküyor.
Sektörün içinde birisi olarak (mühendislik 3. sınıf öğrencisiyim ve tasarım konusunda uzmanlaşmaya çalışıyorum) şunu söyleyebilirim ki bu yorumunuzun hiçbir mantığı yoktur.
Arkadaşın motosiklet tutkunu olduğu ortada. Ve eğer gerçekten hiçbir eğitim almadan bunu yaptıysa ciddi manada şunu söylebilirim ki gelecek vaadediyor. Çizim açısından kabul etmeyecek olanlar olsa da en azından fikir açısından ve hobi açısından
Yorum yaparken yapıcı yapmaya çalışmanızı tavsiye ederim. Bu şekilde ilerleyip teknik çizim kurallarını basit şekilde öğrendikten sonra belkide kendi tasarımlarını yapacak bu arkadaşımız. Öyle olmasa bile belki bir tutkuyla başlayıp CAD/CAM üzerine yoğunlaşıp 10 sene sonra sizin bineceğiniz bir motosiklete yada araca katkısı olacak.
Çizim işini gerçekten bir ergen işi olarak görüyorsanız dh konu dışı tavsiye ederim.
Belki art niyetle yapmadınız ama tamamen hevesini kırabilirsiniz.
Çizim konusuna gelirsek ben başarılı buldum dostum eğer gerçekten hevesin varsa hobi olarakta olsa mesleki olarakta olsa bir teknik resim kitabı almanı öneririm. Ölçülü şekilde çizim kurallarını öğrendikten sonra karakalem yada taslaklarını daha güzel hale getirebilirsin. Eğer çok inandığın bir tasarımın olursa bana mesaj at. Boş zamanlarımda 3 boyutlu hale çeviririm (bu iki ayı es geçiyorum) tasarımının canlı halini görmüş olursun
Ek olarak: Senin gibi başlamış birisi şu anda yaklaşık 500 adet otomobil tasarımı yapmış durumda taslak olarak. Ve parça başı para vererek bunları yakın bir arkadaşıma tasarlatıyor ve sektörün içine girdi bile mükemmel bir şekilde başlama noktası tamamen sıfır ve hiçbir eğitim almadan. Yurt dışı yarışmalara gönderdiği tasarımları dahi var
Eğer ilgin varsa bu konuda elimden geldiğinde yardımcı olmaya çalışırım yol haritası açısından
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)