Bugün motordan düştüm kafadan darbe aldım. Kaskım ve motosikletim KASKOLU Motorda hiç hasar yokken, kaskımda hasar var nasıl olacak bu durum. Kaskoya nasıl bildireceğim. Kaskın fiyatıda 2500TL.
Bugün motordan düştüm kafadan darbe aldım. Kaskım ve motosikletim KASKOLU Motorda hiç hasar yokken, kaskımda hasar var nasıl olacak bu durum. Kaskoya nasıl bildireceğim. Kaskın fiyatıda 2500TL.
Motorda hiç bir hasar yokken kaskin nasil zarar gördü?Biraz detayli anlatirmisin yoksa kask düşüp yokuştan asagi yuvarlandimi?
Kask'ı 2500 gayme, kızlaaar koşun kızlaaaaar
Nasıl oldu ki aklıma gelen tek şey yanlarda koruma takozu falan vardı motor düştü hasar almadı ama siz kaskla direk yere balıklama girdiniz
Adı üsütnde motor kaskolu aksusar kaskolumu deyil o zaman bi bardak su içicen darbe aldımı bitti işte görevini yapmış 2.500 diye üzülürsen git 300 liraya al dert etmesin
Kask aksesuar sayılmaz.
Ancak kasko poliçende ekipman olarak ayrıca bir kloz satın aldıysan sigortacınla görüşüp hasar dosyası açtırmalısın.
Fiyatı söylememin sebebi kasko aksesuarlarda belli bir fiyata kadar veriyordu sanırım. Onun bilgisini almak için açtım konuyu. Dalga geçiceğinizi bilseydim açmazdım. Yarın öğrenirim kaskodan durumu. Bilmeyenlerde öğrenmiş olur.
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:56 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:54 ----------
Evet ekipman olarak yazılmıştı ama aksesuar olarak geçiyor.
Geçmiş olsun bro.
şair kasko da kaza anındaki ekipmanlarını karşılıyor ve bu poliçede belirtilmiş. sanırım 2500 tl ye kadar olan ekipman hasarını karşılıyordu. poliçene bir bak derim tekrardan.
poliçede genelde aksesuarlar motorla birlikte olan kaza/çalınma durumlarında karşılanır diye belirtilir. Yani motorda hasar yoksa sadece kask için ödeme yapmaktan kaçınırlar yüksek ihtimalle. Poliçeyi kontrol etmenizde fayda var.
Sana çok önemli bir bilgi vereyim. Sigortan şu durumlarda kaskını karşılar,
1. Poliçene kişisel koruyucu ekipmanla ilgili bir kloz koydurttuysan.
2. Kaskını kasko tarihinden 6 ay önce aldıysan,
3. Kaskının faturası elindeyse,
4. Kaza tutanağın varsa,
Kaskını expertizin görmesi için servise bırakırsın. Expert gelir görür , eğer motor dünyasından bir expere rastlarsan o kaskın bir daha kullanılamayacağını bilir ve kaskının fatura tarihinden kaza tarihine kadar olan yıpranmasını hesaplayıp düşer ve parayı öder. Eğer motosiklete fransız bir expere denk gelirsen ki muhtemel exper efendiye kazaya karışan kaskı ben bir daha takmam dersin o da sana ama kaskta bir hasar gözükmüyor der. Sen de ona gözle görülmeyen yapısal hatalar olabilir der. Test yaptırmam lazım kaska der. Sen de ona Hollanda da bir test merkezi var 350 € ya test yapıyor kargo hariç dersin. Hede hödö der ve kaskın parasını ödemez.
kaskı da kasko yapıyolar mıymış?
sonucu merak ediyorum..
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)