Merhabalar ,
Bizim bu led sis farları ile alakalı bir sorunumuz var.
Şimdi biz bu resimde gördüğünüz sis farlarından 2 tane aldık. Resim temsilidir ama aynı ürün. motorada bağladık. Bağlantılarında bir sorun yok. Resimde gördüğünüz gibi farın içerisinde bir kırmızılık var , o kırmızılığı yapan aslında ufacık bir led biz onu devre dışıda bıraktık sorun yok.
gelelim asıl sorunumuza. Bu farları bağladığımızda tek tek kontrol ettik ve yaktığımızda bütün istediğimiz görevleri gerçekleştiriyor. Bunlar 1 düğmeden kontrol ediliyor. 3 kablo mevcut sarı , kırmızı i siyah. Siyah zaten şase kırmızı ise çakar , güçlü güçsüz mod , sarı ise angel far.
Sadece angel görünümlü dış led
Gündüz modu
Güçlü mod
Çakar mod
Biz doğal olarak bu iki lambayıda tek bir kumandaya bağladık. İkisi aynı anda bağlayınca çakar modda bir sorun yaşıyoruz. Diğer modlarda bir sorun yok. Sis farları kafasına göre bazen 2 si birden çakıyor , bazen sadece 1 tanesi çakıyor. Sağ veya sol artık o anda hangisinin canı isterse yani...
Not : Bu lambaların içerisinde kendi çakar , güçlü , angel , güçsüz devreleri mevcut. ( tek bir devre üzerinde toplanmış hepsi )
Şimdi bu sorunu nasıl halledebiliriz onu zaten bilmiyorum fakat benim aklıma şöyle bir çözüm geldi işe yarar mı ama onu bilemiyorum.
Bir çakar modulu alsak ve bunu sislere bağlasak. Yani enerji o modul üzerinden gelse ve bu modulde 3 modu aktif etse olmaz mı ? çakar , güçlü ve angel. Kafama takılan tek şey bu sislerin içerisinde kendi modulu var bu yüzden çakar modda sorun yaşarız diye düşünmekteyiz. Çünkü enerji gelince bu devrede aktif olacak . hem modulden hemde kendi çakar modu aktif olacak yani.
Aslında güçlü moda ve angela elektriği ayrı ayrı verebilsek modulu taktığımız anda sorun kalmayacak fakat bu imkansız yada devreden çakar modu iptal etmemiz lazım ki biz bunu yapamayız.
Sorunumuzuda bilen birileri cevaplarsa çok sevinirim.
http://i.hizliresim.com/rMagZm.png