Sorunu çözdüm, haberiniz olsun
Aslında ortada bir problem bile yokmuş, sorun benden kaynaklanıyormuş
Berk biliyorum küfür edeceksin ama sağlık olsun..
Şimdi sislerin üzerinde angel ledler var. Normal şartlarda bu angellar sis yandığı anda devreye giriyor ve sürekli yanıyorlar, fakat ben her daim sisleri yakmayacağım için, angel farları sislerden hariç yakabilmek için, devre üzerinden angelin + kablosunu ayırdım ve 3 modlu bir düğme üzerinde topladım.
Düğme Sifir konumunda iken herşey kapalı, düğme üst konumda sadece angel farlara enerji gidiyor, ve düğme sıfır konumunun altında -1 'de ise, hem sis farları hem de angellar tetikleniyor, düğmeyi 0 konumuna getirip tekrar -1 'e aldığımda sisin modları aktif oluyor. Buraya kadar herhangi bir problem yok, taki angel farları tek başına yakmak istediğim zaman.
Angel farı yakıp, sonra sisleri yakmak istediğimde devre atlaması oluyor ve sislerin modları senkronu kaçırıyor, buna da devre üzerindeki angel'a verdiğim voltaj sebep oluyor.
Eğer ki, angel'i tek başına çalıştırmaz düğmeyi sadece 0 ve -1 modlarında kullanırsam asla devre atlaması olmuyor. Yani işin özü, ben angellari gündüz farı gibi kullanmak icin sistemi kurdum ama böyle bir delay'in mod atlatacağını hesap edemedim. Eğer devreleri şaşırttıysam düzelmesi biraz zaman alıyor. 1 Saat kapalı kaldıktan sonra (Devre üzerindeki bütün enerji açığa çıktıktan sonra) tekrar senkron bir şekilde çalışabiliyor.
1-2 çözüm düşünüyorum ama şuanda problemi tespit etmiş olduğum için, artık çok da önemsemiyorum, gerekirse düğmeyi on-off olarak tek modlu yapıp ayırdığım angel'i iptal edeceğim ve konu kapanacak.. Emek verip yazan arkadaşlara teşekkürler.
Sorun benim motosikletimdeydi fakat, Berk sağolsun vakit bulup konuyu açtı, ve üstüne onca zaman ayırdı, ayrıca çok teşekkür ediyorum kendisine.. ( Bi kahve sözüm olsun )
Herkese tekrar teşekkürler
Dipnot: Sislerin elektriğini direk aküden aldım, ve koltuk altına ana enerjiyi kapatıp açan bir de buton koydum ki istediğimde gidon üzerindeki düğmeyi devre dışı bırakabilmek adına. (Motosikletin elektrik sistemine hiç dahil etmedim)
Dün yağmura yakalandım, motosikleti temizleyince bir iki fotoğraf ekleyip sislerin durumunu buraya koyacağım