Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Motosiklet beygir gücünü değiştirip ruhsata işlemek

Motovento
    REKLAM ALANI

Arkadaşlar öncelikle merhaba, aranıza katıldığım için çok mutluyum. Benim motosiklet hayalim 2-3 yaşıma kadar dayanır ancak ailevi nedenlerden dolayı A2 ehliyetimi daha yeni alabildim. Tek isteğim custom yapabileceğim bir Harley Davidson Iron 883 sportster.

Yeni A2 ehliyet yasasına göre 35kw yani 46-47 beygir civarı limit. Heryerde bütün türk yabancı kaynakları araştırdım. Iron 883 yaklaşık 50 beygir ve bunu 46 beygire düşürmek mümkün ancak sorum şu: Düşürdüm diyelim(mümkün) ruhsata nasıl işletebilirim bu işlemi? Ruhsata işletmek ve A2 ile kullanmam mümkün olur mu? Benim için çok önemli bir mevzu cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim..

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    sagat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    tvs rtr 150 apache
    Ruhsata nasıl işletilir bilmiyorum fakat çoğu araç ruhsatta yazan beygir değerine zaten ulaşamıyor. Yani hiç bir işlem yapmasanız da aracınız muhtemelen 50 beygir altındadır.

Bu kadar hızlı cevap için teşekkür ederim zaten dynoda bile göstereceği maksimum güç 50nin altında ancak ruhsata ve ehliyetin şartlarına bakınca 2-3 beyir gibi rakamlardan ceza yemek çok olası ve üzücü olur benim için.

biyeybaraküs - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2017 HONDA CBR 1000 RR SP
    sıfır araç aldığınızda aracın faturası ile beraber tip onay belgisi verilir bu belgede aracın bir çok özelliği (bg gücü ,ağırlık güç oranı ,yolcu taşıma kapasitesi ,ağırlığı ,maksimum hızı ,motor hacmi ,üetüm yeri ,motor şase no vs ) yazar bu bilgelere göre ruhsat çıkar , yüzden gücü düşürseniz bile ruhsat işleteceğinizi çok sanmıyorum ,trafik şubelere veya mail yoluyla egm ye sor istersen
    MERT01 bunu beğendi.
    www.youtube.com/c/biyeybaraküs "Motora binmeye karar verecek kadar cesur ve aptal, üzerinde ölmeyecek kadar korkak ve akıllı olacaksın" alıntıdır AttilaXtreme den

draggy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Dragstar 650
    Avrupa da limitörler takılıyorlar motorlara ve düşük beygirle kullanabiliyorsun ama Türkiye'de olacağını sanmıyorum..

Cevplarınız için teşekkür ederim, bende avrupadan getirticektim limitörü aynı ehliyet kurallarından dolayı şuanda orada herkes kullanıyor bu tür şeyleri. Trafik şubeye soracağım ve ikinci el alacağım için ruhsatı baştan çıkartma şansım olabilir tekrar denetimden geçerse beygir gücünüde ona göre işltebilirmiim onuda soracağım bakalaım..

ZümeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Me Te Doquz
    E o zaman bende 700 cc 650 yapayım ruhsat üzerinde boşuna vergi ödemeyeyim..
    Nasıl olacak bu iş ?
    mephamd bunu beğendi.
    Derin olan kuyu değil, kısa olan ip'tir.

Motosiklet Eğitmeni COQ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda
    Dünyanın her yerinde yapılıyor. Türkiye'de yapılamaması saçma olur. Belki bürokratik işlemler eziyetli olur ama neticede olur.
    MERT01 bunu beğendi.

Hacim olayı değil ki bu sadece gücünü kısıtlamak ile alakalı.

mephamd - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CRF1000 AfricaTwin
    Bunla ilgili tip onayı alınmamışsa işletemezsiniz.
    Firmanın yani HD nin 35 kw lik versiyon onayı alması lazım. Yamaha yabancı ülkelerde mt07 için bunu yapıyor. Belki buraya da gelecektir bu versiyonu.
    MERT01 bunu beğendi.

Avrupada kendi sistelerinde ksııtlamalı olarak kullanılabileceği yazıyor ancak istanbul ve izmire sorduğumda ilk defa duyduklarını mümkün olmadığını söylediler bilmeden

Memory42 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ninja 300 , CBR 650F, Rc 390
    Alıntı ZümeR adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    E o zaman bende 700 cc 650 yapayım ruhsat üzerinde boşuna vergi ödemeyeyim..
    Nasıl olacak bu iş ?
    Ozman bende 300cc yi 250 yapayım
    mephamd bunu beğendi.

MeNGuC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KYMCO SÜPER 8 Kara Şimşek :)
    Bende bu tip sıkıntılarla uğraşmamak adına A ehliyetine yazıldım kafam rahat olsun birdaha uğraşmamak için A ehliyetine veren yerlerde malesef kısıtlı her kurs şartları yerine getiremediği için veremiyor

Herkese teşekkür ederim bu aşk sönmez. Ben her türlü alıcam artık

REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)