Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Rodajdaki motosiklet uzun yol(350 km) yapar mı?

REKLAM ALANI

Motosikleti
    Ybr 125 Esd-Pulsar 200 NS(<3)
    Rodajdaki Ybr em 75-80 km/saat arası 6000-7000 devir yapıyor.Kitapçıkta 7500 devri aşmayın diyo. 80 sabit gitsem sıkıntı olur mu rampalarda devir aşırı artar mı?

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Mengu16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj 200NS, Mondial 210MX
    İlk 500km bittiyse sürekli tam gaz gitmemek şartıyla uzun yola çıkabilirsin.

brooklynnn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    yeşil fıstık 300
    Sıkıntı olmaz

Motosikleti
    Ybr 125 Esd-Pulsar 200 NS(<3)
    Alıntı Mengu16 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    300 de 2 haftaya 500 olur o zaman düşünüyorum.

sabit devirde gitme. hatta arada yavaşla hızlan. motorla ve yolla oyna, oynaş. rodaja birde o gözle bak

Motosikleti
    F850 Gs
    Alıntı Mengu16 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Merhaba Mengu ,

Kimi de der ki, rodaj zaten uzun yolla yapılır. Tek seferde rodaj tamamlanır. Ben mesela, böyle söyledikleri için ve konu hakkında teknik bir bilgiye sahip olmadığım için, bu söylemi hiç araştırmadan kabullenmiştim. Bu böyle oluyordur demiştim Kitapcığa baktığımda da, devir olarak şu devri geçmeyin yazdığı için sadece, herhalde, tek seferde rodajın tamamlanması tamamlanmaması önemli değil heralde, sadece sürekli aynı devirde de gitse de belirli devri geçmemek yeter diye bir düşünceye kapılmıştım.

Netice de rodaj, sistemin alışması aşınmanın gerçekleşmesi,oturması gibi ifadeleri temsil ediyor benim kafamda.Ondan şeettim sanırım

Ne dersin?

Kazasız belasız
    Kadim odur ki evvelini bilir kimse olmaya

Mengu16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj 200NS, Mondial 210MX
    Alıntı oluroyle adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Merhaba Mengu ,

Kimi de der ki, rodaj zaten uzun yolla yapılır. Tek seferde rodaj tamamlanır. Ben mesela, böyle söyledikleri için ve konu hakkında teknik bir bilgiye sahip olmadığım için, bu söylemi hiç araştırmadan kabullenmiştim. Bu böyle oluyordur demiştim Kitapcığa baktığımda da, devir olarak şu devri geçmeyin yazdığı için sadece, herhalde, tek seferde rodajın tamamlanması tamamlanmaması önemli değil heralde, sadece sürekli aynı devirde de gitse de belirli devri geçmemek yeter diye bir düşünceye kapılmıştım.

Netice de rodaj, sistemin alışması aşınmanın gerçekleşmesi,oturması gibi ifadeleri temsil ediyor benim kafamda.Ondan şeettim sanırım

Ne dersin?

Kazasız belasız
    Rodajdaki motorun sürekli aynı hızda gitmesi iyi değil. Hızlanıp yavaşlamalı ve farklı vitesleri kullanmalı. Sabit hızda gidersen piston sekmanları ve silindir doğru şekilde alışmaz. Tek seferde rodajın tamamlanması veya 100 kerede tamamlanması farkı, motor her çalıştıktan sonra yeteri kadar ısındıktan sonra yola çıkılırsa önemli değil.
    oluroyle ve yigitap bunu beğendiler.

DKN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    yapmaz. trafiğin olmadığı saatlerde şehir içinde kullan. sabit hızda gidilmeyecek. yüksek hıza çıkılmayacak. sürekli değişken devirlerde seyredilecek .hız yokuşlarda düşürülüp rampaya gelirken 3-5 km arttırılacak. artçı alınmayacak. çalışma sıcaklığına gelene kadar yola çıkılmayacak

caglar48 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW S1000R
    75 80 ile 350 km dıyorsunuz kı buda sehırler arası yol oluyor bence çok riski minimum seyir hızının en az 95 100 olmalı

ZümeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Me Te Doquz
    Öyle yada böyle bu motora binilecek ve km yapılacak değil mi ?
    Rodaj olayını kafanıza takmayın derim.
    Zaten yüklensende motor gitmez, hararet yükselince yada motor kesilince mecbur yavaşlarsın..

Bu bir oyun değil ki motor rodajı tamamlayınca karşına başarı oranın çıksın yada motor seni tebrik etsin.
    Başarıyla tamamladınız süreci kutlarız..
    İyi yada kötü yüklenmeden bineceksin piston yatağına alışacak olay bu.

320 bin ver audi al sonra abi rodaj..
    Duydunuz mu hiç ?

Yada bir motorun rodajı beceremedin diye isyan ettiğini..

Rodaj olmadı diye yanan bir motor..

Bırakın bu kadar üzerine düşmeyin.
    Aldığımdan beri binerim MT-7 ye ne rodaj ne bişey.
    Rodaj olmadan Gitmiyor açılmıyor diyenlere de 240 ı görmüş ibreyi gösteriyorum.
    MT7 daha ne gitsin..
    MeehMT bunu beğendi.
    Derin olan kuyu değil, kısa olan ip'tir.

Motosikleti
    F850 Gs
    Alıntı ZümeR adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Öyle yada böyle bu motora binilecek ve km yapılacak değil mi ?
    Rodaj olayını kafanıza takmayın derim.
    Zaten yüklensende motor gitmez, hararet yükselince yada motor kesilince mecbur yavaşlarsın..

Bu bir oyun değil ki motor rodajı tamamlayınca karşına başarı oranın çıksın yada motor seni tebrik etsin.
    İyi yada kötü yüklenmeden bineceksin piston yatağına alışacak olay bu.

320 bin ver audi al sonra abi rodaj..
    Duydunuz mu hiç ?

Yada bir motorun rodajı beceremedin diye isyan ettiğini..

Rodaj olmadı diye yanan bir motor..

Bırakın bu kadar üzerine düşmeyin.
    Aldığımdan beri binerim MT-7 ye ne rodaj ne bişey.
    Rodaj olmadan Gitmiyor açılmıyor diyenlere de 240 ı görmüş ibreyi gösteriyorum.
    MT7 daha ne gitsin..
    bu konu çok tartışıldı, bu forumdan biri , yurtdışında okuduğu forumdan örneklemeler yapmıştı. Hatta satılan motorların üzerinde kullanıcıyı bilgilendirme maksadında, rodaj konusunda uyarı bilgisinin yapıştırıldığına dair bir söylemi yazmıştı.
    Artık üçüncü ağız oluyorum ben ama Ben sıfır aldığım bir motorda dikkat ettim, ederim de..

Güzel dediniz " Bu bir oyun değil ki motor rodajı tamamlayınca karşına başarı oranın çıksın yada motor seni tebrik etsin.
    İyi yada kötü yüklenmeden bineceksin piston yatağına alışacak olay bu. "

"Zaten yüklensende motor gitmez, hararet yükselince yada motor kesilince mecbur yavaşlarsın.." sadece bu süreçte motora zarar verme,düşüncesinden ötürü, ben sıfır aldığım motorda dikkat ettim, yine rodaj diye bir olayın varlığını kabul edip,dikkat edeceğim de diyorum.

Haklısınız aslında, çok takıyoruz. Bin abi işte, motoru zorlamadan , bazı hususlara dikkat ederek değil mi

Kazasız belasız ZümeR
    Kadim odur ki evvelini bilir kimse olmaya

yeniii - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    grand dink 250i - pulsar 200ns - ktm duke 390
    Rodaj'da 7000 deviri geçmemeye farklı vites aralıklarında kullanmak gerek, bu da kitapçıkta yazandır.

ramcixx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cbf150 - cbr250 - cbf1000 - f650gs - cbf600
    1.000 km yapana kadar orta ayarda yol yapabilirsin. Rodajın bir an önce biter işte daha ne hatta bi 650 daha gidersen çok iyi olur...

Motosikleti
    Honda CBR 650F
    Rodaj konusu karışık bir konu..Benim fikrim uzun yolda rodaj yapılmaz.Aynı devirde uzun süre sürülmez aynı viteste uzun süre kullanılmaz.Fakat bu şekilde 1600 km rodaj yapmak gerçekten çok zor..Bunun kolayı uzun yol rodajıdır ancak ne kadar sağlıklı?

Günümüzde üretilen motorlar fabrika rodajıyla geliyor diye bir süylenti var.Bu doğruysa uzun yol rodajı problem yaratmaz ama değilse zarar verir..
    Sıfır motor alsam rahatsız birisi olduğum için 1600 km zor yoldan rodaj yaparım(Daha önce 1 kez yaptım)
    2. el düşük km alıyorum rodajıda göz görmüyor gönül sallamıyor ..

Motosikleti
    Yeşil Kubazaki CR1
    Rodajı uzun yolda yaparsan o yol bitmez. Antalya - Isparta arasını 4-5 saatte falan geldiydim; 120 km yolu, bayiden sıfır alıp atlayıp gelirken, piyano resitali gibi vitesleri inip çıkıp, hızlanıp yavaşlayıp...

Rodajın güzel tarafı, pistonlar yatağa alışırken siz de motora alışıyorsunuz. 70-80'lere çıkıp tam kaptırıp gidecekken 30-40'lara düşürüyorsunuz hızınızı; sonra yeni baştan...
    Sisifos gibi ...

Tanrım, ne yolculuktu ...

Alıntı yeniii adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Rodaj'da 7000 deviri geçmemeye farklı vites aralıklarında kullanmak gerek, bu da kitapçıkta yazandır.
    İlk 1000km 5bin devirin üzerinde
    1.000-1.600 km arası 6 bin devirin üzerinde uzun sure kullanılmamasını oneriyor kitapçık. 1.600 den sonra normal kullanılabilir diyor ama motorcu arkadaşlar rodaj tam anlamıyla 3bin km de tamamlanır diyor.

chet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kawasaki Ninja 250R 2013
    ne kadar doğrudur bilmiyorum ama antalyadan 0 aldığımız r25'i eve getirirken(tekirdağ) rodajını tamamladık tüm viteslerde tüm devirleri çevirerek 800 km flan 100-200-300 km'de bir üst devire geçerek.. bir sıkıtımız yok yani motordan yana ..

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)