Zevk ve Yatırım İkisi Bir Arada Olabilir mi?
Reklamlar
-
Merhaba arkadaşlar,
Yaklaşık 2 yıl öncesine kadar 3 yıllık motosiklet kullanıcısıydım. Satmış olduğum motosikletten sonra ise kolay kolay karar veripte bir motosiklet alamadım çünkü eşim de işe gidip gelebilmek için araç istiyordu. Düşündüğümüz fiyatlar ise 18 ile 20 bin civarı otomatik vites bir araçtı. Ancak araç fiyatlarının pahalılığı yüzünden ne yazık ki temiz bir araca denk gelemedik ve faiz oranları yüzünden rafa kaldırdık. Şimdi ise yatırım için en azından kış aylarına kadar 10 bin civarında (+-) bin tl olabilir motosiklet alalım diye düşündük sizce bu düşünce ne kadar doğrudur ve alınması gereken motosiklet marka model ne olmalıdır yardımcı olabilir misiniz? Teşekkürler şimdiden.
Hayatımda En Tatlı Gördüğüm Şey Sadece HAYATIM
Reklamlar
-
üstadım motordan yatırım için uzak dur derim.
-
Şu ana kadar 17 adet ikinci el motosiklet alıp değiştirmiş biri olarak yazıyorum.Daha motosikletten bir kuruş cebime para girmedi.Aksine misli misli çıkmıştır.Çünkü bizler kullanıcıyız,yazın tam motor satılacak zaman motoru satamayız.Motosiklette km biraz artsa herkes burun kıvırır istediğiniz fiyata satamazsınız.Siperlik ve topcase alıp motorun yanında bedava verince zarar kaçınılmaz oluyor.Eğer aksesuar işine girmeyip,motoru da kışın alıp yazın satarsanız ancak o şekilde yatırım yapmış olursunuz.Kilometresini 15000 nin altında tutmanız şartıyla.
-
Motosiklet Eğitmeni
Yatirim dedigin sey para kazandirir.
O sey de kesinlikle motosiklet degil.
Bir motosiklet satin aldiginda ülkedeki aksi iddia edilen enflasyon yüzünden bir yil sonra o motosiklet yaklasik olarak satin aldigin degerdedir.
YAni bu yil 20bin liraya bir motosiklet satin alirsan gelecek yil en fazla 20bin liraya satarsin.
Bu iyi haber .
Ama bunun giderleri var.
Yilda 10bin km yol yparsan ve 100 km de 4 litre yakan bir motosikletin olsa yilda 400 litre benzin yakarsin ki bu yaklasik 2000 lira yapiyor.
2 kez yag degisimi ve bakim masraflarini buna ekle.
Lastik ve zincir degisimi gerekebilir onu da ekle.
DAha kilik kiyafet mevzusunu yazmadim.
YAni sen 20bin lira bütçe ile bir motosiklet alacagim dedigin zaman aslinda en fazla 18bin liralik bir motosiklet aliyorsun.
KAlan 2bin lira kilik kiyafete lazim.
Kisaca toparlamak gerekirse,
Bugün cebinde 20bin lira varken bir motosiklet ve ekipmanlarini satin alir, seneye o motosikleti satarsan elinde en fazla 15bin lira para olur.
20bin lirayi bankaya yatirirsan en azindan 22bin lira olur.
YAni yillik zararin en az 7bin lira.
Buna kasko ve sigortayi da eklersek oturup aglamaya baslayacaginizdan yazmadim.
Küçük hırsız el feneri, büyük hırsız deniz feneri kullanır.
Ancak her ikisininde çalışması için ampul gerekir.(Cosinus)
-
en iyi yatırım koy faize 10000 tl ye ortalama 190 tl gibi aylık faiz veriliyor .
faiz haram dersen 20000 tl lik altın al ( has altın alın ) seneye mutlaka yukselecektir .
-
Peki bilgiler için teşekkürler arkadaşlar. Şöyle düzelterek devam etsem. Araç alamadığım için en azından vasıta olarak kullanabileceğim hemde bana fazlasıyla kayıp olarak geri dönmeyecek bir motosikleti alıp kışın satmış olsam diye düşünmüştüm. Birikim yapamıyoruz malum olunca harcanıyor. Ancak borca girince ise o borcu bir şekilde ödemek istiyoruz. Eşimin 10 bin liralık kredi kartı var en azından motosiklet bayisinden 2 el yada en son çare sıfır bir makine almış olsam. 9 taksitle ödeyebilirim. Ancak 10bin kredi çekmiş olsam zaten 12 binden aşağı faizi tutmayacaktır. İleride dolar kurunun yada fiyat artışlarından da etkilenmiş olursa iyi bir motosiklet fazla bir kaybım olmadan nakit ihtiyacında satıp paraya çevirebileceğim bir makine sahibi olmak cazip gelmişti. Ancak yorumlara baktığımda peşin parayla alacakmışım gibi düşünülmüş sanırım. Dediğim şekilde mantıklı yanları var mı? Teşekkür ederim tekrardan.
Hayatımda En Tatlı Gördüğüm Şey Sadece HAYATIM
-
Bankaya atin paranizi faizini yemezseniz az cok bir para birikir, ama uc bes ay sonra eldeki liraciklarin sakiz almama riski bilr olabilir cok acayip bir hukumetimiz var cunku.
-
Tamamı kredi kartı veya tüketici kredisi ile bu işlere hiç bulaşmayın, satarken ASLA ve ASLA kar edemezsiniz ha minimum zarar ile ancak minimum borçlanma ile olur. Buda hedef olarak piyasada tutulan scooterler gibi görünüyor.
-
BAJAJ ARABASINI ALIN 0 OTOMATİK SAYILIR İLERİ GERİ AMA OTOMATİK 20 BİN TL GÜZEL ARABA DENK GELİR
-
Hocam mutlaka zarar ediceksin zarar ettigin kismi 1 yillik aracsiz kalmama ucreti olarak dusun. Oto vites araba icin honda jazz öneririm ben hanima yeni aldim 2004 model iyiki almisim diorum.
-
Bu piyasa şartlarında kullanıcı olarak kâr etmek çok zor, zararınızı düşünmeden ihtiyacınız neyse sadece onu alın ve keyfini çıkartın.
-
1000 tl sigorta, 500 bakım masrafı ( yıllık) 840 garaj (yıllık) , satarken edecegin 2000 tl zarar kısaca biryilda 4000 zarar.
-
125cc 2-3 bin tl lik, 2. el bir motor alırsan, satacağın zamanda zarar etmeden çıkabilirsin. büyük cc lerden uzakdurmak lazım kaar için.
-
Çok Teşekkürler arkadaşlar. Konuyu burada kapatsak iyidir. Sanırım herşey açığa kavuştu.
-
memer adlı üyeden alıntı
1000 tl sigorta, 500 bakım masrafı ( yıllık) 840 garaj (yıllık) , satarken edecegin 2000 tl zarar kısaca biryilda 4000 zarar.
naaptın hacım sen ya? vur demişler öldürmüşsün.
-1000 tl sigorta demişssin; 28 yaşındayım 34 plaka motorum ve istanbulda ikamet ediyorum. vespa lx150 ye geçen ay sigorta yeniledim 399tl.
-500 tl bakım mastafı demişsin; Kayış varyatör vs. gibi ağır bakımları yapılmış bi motor alırsa sadece yag filtre vs. desek 250 tl anca..
-840 garaj; belki adamın garajı var. veya kapısının önünde uygun yer var motoru bağlayabileceği? veya daha uygun ücretli bi otopark var civarda..
-satarken 2000tl zarar; yahu adam motoru duvara vurup mu satacak yoksa kol çıkarttırıp mı ben anlamadım? kaza bela olmazsa neden 2000tl zarar etsin bi açıklayabilir misin? km artmasından dolayı olacak zarar 10000km kullansa bile max bin tl yi geçmeyecektir. (2.el piyasası yüksek xmax, pcx vs. gibi motorlarda..
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:51 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:48 ----------
hocam sen git temiz ağır bakımları yapılmış ya da ihtiyacı olmayan, 20bin km civarlarında xmax veya pcx gibi 2. el piyasası yüksek bi motor bak. yağını filtresini değiştirir, kaza bela olmazsa 10bin km binsen bile 1000tl altına düşer en fazla değeri..
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)