CG Motora Yağ Soğutma Yapacağız
Reklamlar
-
merhaba,
cafe racer haline getirdiğim CG motoru güçlendirmiştim. şimdilik rodaj döneminde olmasına rağmen 135 km gibi hızlara çıkabiliyorum (gps ölçümü). şimdi ise olayı abartıp motora yağ soğutma sistemi kurmaya niyetlendik.
malzememiz şu;
http://www.banggood.com/Oil-Cooler-C...p-1002268.html
ölçüler kağıt üzerinde aynı. tabi gelmeden tam emin olamayacağız. siparişi verdik kargolanmasını bekliyoruz. burdan takip edenlere bilgi veririm
Reklamlar
-
seviyorum böyle konuları takipteyiz
-
Ben de yağ soğutma takmayı düşünüyorum ama külbüratör kapağı kalın olunca şaseye sürtüyo benim motorda. Bunda sorun çıkar mı bakmak lazım.
-
ilanı olan üründe su soğutmadaki gibi termostat (belli bir sıcaklıkta açılıyor ve suyun blok ile radyatör arasında dolaşıp soğumasına yarıyor ) ve devir daim sistemi var mı çok anlayamadım
www.youtube.com/c/biyeybaraküs "Motora binmeye karar verecek kadar cesur ve aptal, üzerinde ölmeyecek kadar korkak ve akıllı olacaksın" alıntıdır AttilaXtreme den
-
biyeybaraküs adlı üyeden alıntı
ilanı olan üründe su soğutmadaki gibi termostat (belli bir sıcaklıkta açılıyor ve suyun blok ile radyatör arasında dolaşıp soğumasına yarıyor ) ve devir daim sistemi var mı çok anlayamadım
Termostat filan yok. Normal yağın basıncıyla radyatörun içine yağı basıyor. Ordan soguyup tekrar motora dönüyor.
-
Zaten su soğutmalı sistemlerde de su devirdaimi sürekli olmakla beraber termostat sadece radyatörün önünde/arkasındaki fanın çalışmasını kontrol ediyor diye biliyorum.
-
hocam motorunuza yaptığınız işlemleri paylaşır mısınız ?
-
incimage adlı üyeden alıntı
hocam motorunuza yaptığınız işlemleri paylaşır mısınız ?
şanzumanından balatasına, krankından psitonuna silindirinden egzantriğine hepsi değişti elden geçti.
-
Çorum İl Temsilcisi
Oooh güzel duruyor abi. Şu cg'yi de merak etmiyor değilim. tam olarak neler yaptınız abi canavara?
-
07 Ağustos 2016, 19:33
Yağ soğutma montajının bir videosunu buldum 125-135-150 CC motorlarda üst kapak değiştirilip motaj yapılıyor
-
07 Ağustos 2016, 19:47
videodaki motosiklet cub ve bende meraktan yurt dışından cub uyumlu yağ soğutma kiti getirttim (videodakinin aynısı fakay siyah) fakat takmaya fırsat olmadan motorumu değiştirdim yağ soğutma kiti elimde kaldı boşta duruyor
-
07 Ağustos 2016, 19:58
yüksek süratlerde borulardan yağ fışkırmasın? çok eğreti duruyor.
-
07 Ağustos 2016, 20:13
bindiregandi adlı üyeden alıntı
yüksek süratlerde borulardan yağ fışkırmasın? çok eğreti duruyor.
çelik tel sargılı borular yüksek basınçlara dayanıklı ve çok kaliteli kelepçeleri var
-
08 Ağustos 2016, 00:06
Güzel fikir bence bu işe girişmeden motoru söküp antepdeki adanadaki ustalara gönder onlar bi silindir üst kapak ayarı yapsın
Yağ soğutmalı yap
Cg şaseni al fırlat gitsin bi hurdalığa gidip yeni şase bul tak tamamen illegal olur ama başarılı proje çıkar
-
08 Ağustos 2016, 00:16
Arkadaşlar,
evet yağ soğutma iyidir,
FAKAT,,,
O eski yağ pompası ile daha büyük sorunlar ile karşılaşabilirsiniz,
çünki,
yağın basıncı düşecek,
yaglanması gereken yerlere eskısınden daha az ve dusuk basınclı yağ basılacak,
hatta RADYATORE BASINC OLAMAYACAK denebilir,,
Dikkatlı olun,
daha kötüsü olmasın,,,
ve YAGINI OLDUGUNDAN DAHA FAZLA KOYMAYI UNUTMAYIN ,
MALUM RADYATORE YAG DOLACAK VE YAGINIZ EKSILMESIN,,,
-
08 Ağustos 2016, 00:28
Cub ta yağlama yapıp ısınan ve geri dönen yağ radyatörden gecip soğuyarak kartele giriyor yağ pompasına herhangi bir yük binmiyor
-
08 Ağustos 2016, 00:32
Dostum yuk degıl zaten,
POMPA YAGI RADYATORE BASAMAYACAK demek istedim,
Şöyle düşün,
SOKAK BAŞINDA KANALİZASYON BORUSU KADAR YANGIN SÖNDÜRME SUYU VANASI VAR???
Neden SADECE BİR MUSLUK YOK ???
Öyle düşün,
Tazyik'li olmalı yağ,
yoksa radyatöre giriş yapamayacak,
oraya giren yağ orada kalacak,,,
Tabii Bu KİŞİSEL FİKRİM,,,
BMW F650,,,KTM EXC 400,,,CRF 250X.....msx 125
''Gürcan Moto Garaj''
0 535 939 20 86
-
08 Ağustos 2016, 00:40
yağ silindirin içini ve kranki yagladiktan sonra kartere dökülür herhangi bir yerden artık çıkış olmaz...ancak pompa cikisindan debisi yükselen yağı motora girmeden önce radyatore yonlendirebilirsin...standart yağ pompası ise yeterli gelmeyebilir yukarda Serkan ustanın ikaz ettiği gibi uygulama sonrasi yağ basıncini doğru ölçüp devam etmelisiniz.
-
08 Ağustos 2016, 00:49
bencede gereksiz olur yağ pompası yetersiz gelebilir zaten bir cg yi şu an 72 mm ye kadar rahatlıkla çıkartabiliyoruz ancak yağ soğutmasına o halde bile ihtiyaç duymuyor bence böyle bir işlem yağ pompasını yoracaktır pek tavsiye etmiyorum
-
08 Ağustos 2016, 00:53
Şöyle bişiy var,
EĞER KANUNİ TİGER 250,
KANUNİ DEER 152 yağ pompası uydurulabilirse,
O zaman MOTOR ÖLÜMSÜZ OLUR,,,
Yağ pompaları bu ikisinin çok güçlüdür,,,
Zaten Yağ popası yeteri kadar şiddetli pompalasa daha hızlı devirdaim olacağından dolayı yağ daha azla yağlamış olur,,,
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)