Sıfır motosiklet alacağım motor yağını değiştirmeme gerek varmıdır ? Bir yıl bayide hiç çalıştırılmamış öyle durmuş. Ben değiştirilmesi taraftarıyım. Sizce ?
Sıfır motosiklet alacağım motor yağını değiştirmeme gerek varmıdır ? Bir yıl bayide hiç çalıştırılmamış öyle durmuş. Ben değiştirilmesi taraftarıyım. Sizce ?
Zaten sıfır motorlarda rodajın sağlıklı geçmesi için farklı bir yağ kullanılır. 500 veya 1000 km sonra bu yağ komple değiştirilip normal yağ konulur.
İçinin rahat etmesini istiyorsan ellerinde o yağdan kesin vardır , değiştirilmesini rica edebilirsin ama sonuçta bir çok yağ ve sıvı daha var motorun üzerinde şuan 1 senedir duran. Ama dediğim gibi hiç bir şey olmaz.
500km şuan ki yağ ile kullan 500km bakımında zaten değiştireceksin
@Berkcigdem güzel yazmış. Sakın değiştirmeyin. İçinde özel aşındırıcı katkılar var o ilk yağın. Zaten kısa süre sonra değiştireceksiniz.
Rodaj yağı diye bişey yoktur. Yağın içine aşındırıcı maddeler katılmaz. Sadece yeni motorlara mineral yağ konur fazla yağlayıcı olup da sekman-silindir alışmasını geciktirmesin diye, sentetik yağlar gibi.
hocam eğer 1 yıldır içinde duruyorsa oksijenle temas ettiğinde 5-6 aydan snra özelliğini yitirir (benim bildiğim )
10-30 lira birşey zaten tasa edene kadar değiştir ;)
Hiçbir şey olmaz. Alıp kullanıp rodaj sonundaki bakıma götürmek yeterli.
Güzel soru içindeki yağ farklı bir yağ olduğundan biraz binip değişecek zaten ondan gerek yok...
Benim motor da 1 sene durdu bayide de sıfır olarak aldım, ben şuan 900 küsür km yaptım sıkıntı olmadı dert yapma yani
Rodaj yağı tabii ki vardır. Piyasada bile satılıyor:
https://www.amsoil.com/shop/by-produ...-oil-(sae-30)/
Aşındırıcı kısmında haklısınız, tam aksini yazmam gerekirdi. Zaten motor kendi kendini yeterince aşındırıyor ilk zamanda.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)