Inazuma çirkin de olsa çok rahat motor. Artçı konforu üst düzeyde. Ama genel olarak tek bineceksen gerek yok.
Inazuma çirkin de olsa çok rahat motor. Artçı konforu üst düzeyde. Ama genel olarak tek bineceksen gerek yok.
İstedikten sonra binilir aka...
Ben BWS ye bindim eşimle, CBF150, Inazuma (En rahat ve konforlu buydu), XJ6, şimdide MT-7 ye biniyoruz..
Bunlar sadece eşimle bindiğim motorlar.
2 kask, 2 eldiven, 2 ceket çocukları da sattık mı dedeye, anane, babaanne, hala, teyze farketmez..
Tut tutabilirsen bizi.
Şunu da söyleyeyim uzun yola 2 kişiyle 250cc motor seni öldürmez süründürür aklında olsun.
Rampalarda kamyonlar bile kafa tutar sana..
Derin olan kuyu değil, kısa olan ip'tir.
Gel benelli tnt 250 yi deneteyim aradıgın motor oldugunu anlarsın
kereste gibi düz gözüken sele ne kadar yumuşak tahmin bile edemezsin denemeden karar vermemeni öneririm
nc 700x tabikide, acayip motorlar önermişler garip
Daha dün xmaxte 50km yol yaptım. Artçı her kırmızı ışıkta "bilader ne kadar rahat bu motor. Ulan evdeki koltuktan rahat" falan diye sırtını yaslaya yaslaya geldi. Bende epey rahattım. Xmax önerebilirim. Bunda rahat etmeyen kişinin zaten çok az alternatifi kalır diye düşünüyorum.
Arkadakinin rahat etmesini istiyorsan bence chopper/cruiser 'den başka alternatif yok.
Akadaşlarım ve Abilerim;
Hepinizin yorumlarını tek tek okudum ve kafamda şu an değerlendiriyorum.Şayet bir karar veremezsem sanırım sağdan soldan biraz borç bulup 500 yada 600 cc bir klasmana geçeceğim. Şimdi şunu da düşünüyorum. Yazmayı unutmuşum. İşe gelip gidiyorum mevcut motosikletimle. 500 600 lük bir makineyle şehir içinde dur kalk manevra gibi sıkıntılar olacak. O yüzden Yamaha WR125X alayım demiştim. Eşimi de bir şekilde razı edeceğim. Ne yapayım, aklıma çok da birşey gelmiyor açıkcası. Artçı devasa bir problem oldu içimde. Nasıl olacak bilmiyorum...
Bi diyorum al cbf 150 fıtı fıtı bin. Daha önce de kullandım, küçük cc sıkıntı. En aşağı 250 ve üstü olsun diyorum.
Pufff ...
KArdeşim denedim bende farklı alternatifleri..
Eşinle bineceğin en iyi motor maxi Scooter dir. Bagaj konfor iki kişi otomatik vites on numara iki kişi gezersin.. Hem scooter sana çok güven vermediği için gazlamazsında.. Güzel güzel gidersin yeri geldiginde otobanda basarsın uzar 250 cc scooter..
Diğer seçenek Enduro ama enduro uzun soluklu çantalı kullanımda 2 kişi için uygun.. şimdi endurolar 750 cc den falan başlıyor Türkiyede.. O motorla şehir içinde dolaşmak bence kötü bir tercih olur..
İki kişi dolaşmak senin için elzemse Yamaha Xmax250 alıyosun çoook mutlu oluyosun... Diğerleri hep eksik alternatifler...
Hocam bence al ucuz motor, bak keyfine. Neresinden hesaplarsan hesapla çok ekonomik oluyor:
https://motosikletliyasam.wordpress....m-izlenimleri/
En ucuzu olsun dersen:
http://www.huoniao-owners.co.uk/foru...hp?f=11&t=4277 (bizdeki mondial 150kt, sıfırı 3400TL, lastik+kaliteli balata 400TL, ruhsat vs 400TL, 2 kutu sprey boya 60TL )
illa büyük hacimli olsun diyorsan da:
cb500f, cbr500, cbr600f nc750 vs.
https://www.youtube.com/watch?v=loBe1YGeKqs
Aslinda en guzeli sepet alin herhangi bir motosiklete , ozel yaptiranlarda var ural gibi hazir olarak gelenler dr var. Dertsiz tasasiz bin git en guzeli.
Mantıklı olan ikinci el 500-600cc bir motosiklet tercih etmen. 250'likle tek kişi bile uzun yol risk bazı durumlarda, özellikle güzergahta tek gidiş-geliş yol varsa ki iki kişi biniyoruz yazmışsın. Bütçe kurtarıyorsa bir enduro; olmazsa ER6-F, GT650, CBF500 gibi motosikletler tercih edilebilir. Şehir içinde bunların 250'likten pek farkı olmaz hatta daha iyidir her zaman elinin altında güç olması... Neden böyle bir düşünceye kapıldın çözemedim.
Takipteyim abi ya. Bazı yorumlar kopardı. Hala gülüyorum. Sırf bakıp bakıp gülmek için bu topige gelinir.
Gidip rahat edemeyeceğiniz motorla para verene kadar bunu alın, hem siz hem de artçınız rahat etsin.
Link: http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...79483811/detay
Artçı konforu için maxi scooter veya cruiser incelemelisiniz. Onun dışında sport-touring veya kalıplı yol endurolarına da bakmanız lazım.
Road never ends but life does. Ride to live, live to ride.
Scooter düşünüyorsanız,
Piaggio xevo 250
Tavsiye ederim
http://www.fercomotor.com.tr/xevo_250
Hem şehiriçi kullanacağım hem artçılı uzun yola gideceğim diyorsanız sizin çareniz kesinlikle maxi scooter. Bence denemeden çok ön yargılı olarak yaklaşıyorsunuz scootera. Size önereceğim 2 yıl bindiğim Sym Gts Evo 250 dir. Üzerinden inmek istemezsiniz. Şehir içinde de çok seri ve pratiktir. Yayla gibi bagaj vardır. Ben sonrasında da abisi maxisym 400 alıp 1 sene de onu kullandım. 15 inç ön tekerle önde çift disk frenle arkada 160 mm tekerle resmen vitesli motosiklet keyfi yaşattı bana. Ah bir de ıslak 250 kg civarı ağırlığı olmasa. Sonra şehir içinde hafif rahat olsun diye duke 390 aldım. 390 ı aldım alalı artçı almıyorum.
Suzuki Inazuma F modeline bir bakabilirsin. Bende eşimle binebileceğim 250 cc. bir motor baktım en uygun bu olduğunu gördüm ve gerçekten çok konforlu tasviye ederim ve F modeli diğer modele göre göze daha güzel görünüyor diye düşünüyorum. Ön çamurluğu bende hiç beğenmiyorum zaten yakın bir zamanda değiştireceğim
yuksek cc dur kalk a takilma, gerektiginde gazi actinmi uzamak buyuk guvenlik saglar, ozellikle NC700 serisi bir motorun deposu sele altinda oldugundan agirlik merkezi yere yakindir ve sehir ici manevralari daha kolaydir diger motorlara gore.. ayrica cift silindir titresimsiz onde dev bagaji ile ailenizi mutlu eder, gazi az actinmi da arkada araba neyin kalmaz ayrica 3.5 lt gibi ortalama bir yakitin hediyen olur Ayrica kombine ABS gibi guvenlik artisini da unutma
Xmax 250 için çok biliyor millet, alternatifsiz tercih sebebidir.
Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)