Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Sigorta konusuna bakışım

REKLAM ALANI
    MD.Murat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    yok
    zorunlu sigorta kalksın demek , muayne zorunluluğu kalksın demek bu trafiği kaosa sürüklemekten başka bir şey olmaz maalesef.

zorunlu trafik sigortası halkı terbiye etmektir.
    şahanın bir skecinde pisleyen köpek aynı yere tekrar pislemesin diye kafasını kakasına doğru tutup gazeteyle kafasına vuruyoruz diyordu , aynı hesap.
    cahil , eğitimsiz , buna karşılık özgüveni tavan , ıq su 0 ın altında , buna rağmen her şeyi bilen bir memlekette yaşadığımız için ,

işine geç kalanın kırmızıda geçmeyi hak görmesi yüzünden
    bu kadar para verdik basmayacaksak neden bunu satıyorlar diyenler yüzünden
    her büyük aracın bir küçüğünü sıkıştırma hakkında olduğunu düşünmesi yüzünden
    apaçiler yüzünden
    makas atanlar yüzünden
    trafikte yol vermeyenler yüzünden

kısaca bizim yüzümüzden bu kazalar oluyor.

bizim de kendi işimizi kendimizin görecek beynimiz yok demek ki halk olarak
    bu yüzden de dışardan bir güç (devlet) ensemizden tutup kakamıza doğru başımızı eğip gazete ile vuruyor.

şimdi sigorta fiyatlarının düşmesini istiyorsanız ,
    1.kavşak içinde olan aracın geçiş hakkını koruyarak
    2.yaya geçidinde bekleyen bir insan gördüğünüzde ışık olmasa da durup yol vererek
    3.trafikte hız kurallarına uyarak
    4.trafikte eğlence ve adrenalin olmayacağını farkederek trafiğin ulaşım olduğunu anlayarak
    5.en küçük araçlar olarak bizden küçük bisiklet ve yayalara yol ve hoşgörü vererek
    6.araç trafiğine kapalı bir yere motorla girdiğimizde , insanlara korna çalmanın şerefsiz bir hareket olduğunu algılayıp , gerekirse yürüme hızında devam edip kimseyi rahatsız etmeyerek
    7.saçma sapan egzozlarla milleti rahatsız etmeye kimsenin ve bizim de hakkımız olmadığını algılayarak

8.Etrafınızda daha üstte yazdıklarımı yapanlara doğru yolu anlatarak

başlayabilirsiniz.

sigorta şirketleri trafik ten zarar ediyormuş. yani biz 3 kuruş verip 5 kuruşluk kaza yapmışız.

şimdi hesap ödeme zamanı.
    herkes kendine payını çıkarsın.
    Konuşup ağlayacağımıza nerde yanlış yaptık diye düşünürsek , çözüm için ilk adımı atmış oluruz.
    Vmaxxx, planet58, SAZMAN ve 1 diğerleri bunu beğendiler..

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Draconian - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj Boxer
    Bu da sigortacıların olaya bakışı:

matrix506xx, E-CC, berk_cglr ve 1 diğerleri bunu beğendiler..

Blindfire - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha R25
    Kardeş azcik haklı olsanda sigortacimisin?

Ofius - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kuba Superlight 200
    Alıntı MD.Murat adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    zorunlu sigorta kalksın demek , muayne zorunluluğu kalksın demek bu trafiği kaosa sürüklemekten başka bir şey olmaz maalesef.

şahanın bir skecinde pisleyen köpek aynı yere tekrar pislemesin diye kafasını kakasına doğru tutup gazeteyle kafasına vuruyoruz diyordu , aynı hesap.
    cahil , eğitimsiz , buna karşılık özgüveni tavan , ıq su 0 ın altında , buna rağmen her şeyi bilen bir memlekette yaşadığımız için ,

apaçiler yüzünden
    makas atanlar yüzünden

bu yüzden de dışardan bir güç (devlet) ensemizden tutup kakamıza doğru başımızı eğip gazete ile vuruyor.

2.yaya geçidinde bekleyen bir insan gördüğünüzde ışık olmasa da durup yol vererek
    4.trafikte eğlence ve adrenalin olmayacağını farkederek trafiğin ulaşım olduğunu anlayarak
    5.en küçük araçlar olarak bizden küçük bisiklet ve yayalara yol ve hoşgörü vererek
    6.araç trafiğine kapalı bir yere motorla girdiğimizde , insanlara korna çalmanın şerefsiz bir hareket olduğunu algılayıp , gerekirse yürüme hızında devam edip kimseyi rahatsız etmeyerek
    7.saçma sapan egzozlarla milleti rahatsız etmeye kimsenin ve bizim de hakkımız olmadığını algılayarak

başlayabilirsiniz.

sigorta şirketleri trafik ten zarar ediyormuş. yani biz 3 kuruş verip 5 kuruşluk kaza yapmışız.

Konuşup ağlayacağımıza nerde yanlış yaptık diye düşünürsek , çözüm için ilk adımı atmış oluruz.
    Haklısın sigortacılar zarar etti bunun bedelini bize ödettiriyorlar devlet de seyrediyor ama zarar etmelerinin sebebi kesinlikle vatandaş değil bence. Senelerce 100liradan sigorta yap devlet müsade edince vatandaşı düdüklemeye başla sokakta sürekli trafik canavarı olan sürekli kaza yapan apacilerin kazalarının bedelini 15 yıldır hiç kaza yapmayan ben ödeyim. Bu bahsettiğin kurallara zaten uyuyorum ki yıllardır kaza yapmadım. Sigortacilar ve devlet suclu kesinlikle.

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:19 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:17 ----------

Alıntı Draconian adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bu da sigortacıların olaya bakışı:

https://encrypted-tbn3.gstatic.com/i...jPBaCLSY2QHyHQ
    Sadece sigortacıların değil devletin bakışı da bu. Kimlik kartından harc alan ehliyet degisiminden harc alan bir devletten ne beklenir. Önce zorunlu yap sonra para iste...

western - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda 125 Ace
    Ticari gaye ile kullanılan motosikletlerler için ayrı, şahsi kullananlar için ayrı sigorta düzenleniyor mu?

planet58 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    sattı...

apaçiler yüzünden
    makas atanlar yüzünden

başlayabilirsiniz.

Doğru tespit ve doğru anlatım, katılıyorum...
    Tekerlekler havadayken frenin ABS olması hiç farketmiyor...

nuwanda324 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj PULSAR 200 RS
    Arkadaş ben bunu kabul etmiyorum. Ben bütün kurallara uyarken neden magandanın apaçinin yükünü bana yüklüyorsunuz? Adam ticari nasıl olsa sigorta tavan fiyatından ödüyorum daha fazla ödeyemem diye çarpışan oto gibi kullanıyor. Apaçi saçma sapan kullanıp kendini öldürüyor. Cezasını ben çekiyorum. Şimdiye kadar hiçbir kazaya karışmamışım. Sicilim temiz. Eğitimli okumuş adamım. Resmen örnek vatandaşım. 3000 liralık motoruma 1300 tl sigorta çıkıyor. Kaza yapma ihtimalim %100 olsa o kadar para etmez. Sonra hakettiniz siz bu cezayı. Ben haketmedim arkadaş. Hakedene kesin o cezayı.

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:15 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:11 ----------

Ayrıca kimse olaya bu açıdan bakmıyor ama 3000 liralık motorun sigorta sistemine yüklediği yük 90.000 liralık aracın yüklediği yükten 30 kat daha düşük. Yani ikimizinde aracı pert olsa sigortacı ona 90.000 bana 3.000 liralık ödeme yapacak. Kaza yapma ihtimalimiz aynı olsa. Kaza anında karşıya vereceğemiz zarar aynı olsa.(Bu ikisi birbirini dengeler diye düşünüyorum. Yani motorun kaza ihtimali daha fazla ama vereceği zarar az). Benim o 90.000 liralık araçtan 30 kat daha düşük sigorta ödemem lazım. Ama bakıyosun sigorta aynı çıkıyor. 90.000 liralık arabayada 1300 tl bana da 1300 tl. Kimse kusura bakmasın bu durumda sigorta şirketi doğru düzgün analiz yapamıyor demektir. Yada analiz yapmak işine gelmiyor. Cezasını bana çektiriyor.
    MimTolga, Draconian, Ofius ve 2 diğerleri bunu beğendiler..

okan kömür - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    honda grom
    Bugun 700 tl sigorta ödedim güzel bir kask parası biriktirmeye baslamısken 700 tl yi bence bu kadarı fazla gereksiz olan bir seye ödemek saçma ve suana kadar hep trafik kurallarına uydum yavas gittim yaya ya yol verdim bunu insanlık bakımından ve kendimi düsündüğüm için yaptım arkadas madem sen sigorta sirketisin izin verme tazmınat al dolandırılmaya çalısınca bunu 2-3 kisi yaptı diye tüm trafiğe çıkanlardan kesmek nedir ki kullandığım motosiklet 2015 model enjeksiyonlu doğaya cevreye az zarar veriyorken ben gidip arkasında siyah dumanlar saçan eski modellerden daha çok vergi ödüyorum.kısacası bugun resmen ayakta ettiler.
    Ofius bunu beğendi.

just4techno - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Piaggio Skipper, Sym Fiddle 3
    Yaklaşık 2.500 liralık motora 1200 liralık sigorta teklifimi olur şaka gibi böyle olacaksa ödemiyorum

MD.Murat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    yok
    arkadaşlar kurunun yanında yaş da yanıyor maalesef. tabi ki bireysel bazda adaletli değil. ben de aynı şekilde başkasının prmini ödüyorum boş yere ne kaza yaptım ne bişey. aynı durumdayız yani. ama çok azınlıktayız maalesef

Vmaxxx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    yamaha MT-09 MT-07 WR250r
    kanunlari , isinden anlamayan yaparsa , sigortacilarda isin acigini bulunca ....
    almanyada sigorta ilk kayit olana 175% sigorta yaptirirlar, kazasiz olan yillarda düser , ve kaza aninda gene cikar,en son 35-40% a kadar düser .
    en mantikli ve adil bir yöntem..
    her seyi avrupadan kopya ediyor bizimkiler , niye bunu kopya etmedilerki?

dünya haksizlikla dolu olsada kurunun yanida yas yanmamasi lazim

satoyama - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Gilera Runner / Aprilia Sr GT200
    http://www.kpsscafe.com.tr/turkiye/trafik-sigortasi-duzenlemesi-meclisten-gecti-h58302.html

Blindfire - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha R25
    Zarar eden sigorta şirketi (ki inanmıyorum) kapısına vursun kilidi, 50 taneden fazla sigorta şirketi var, kazanıyorlar ki ayaktalar, ege sigorta haricinden batan oldu mu yakın zamanlarda? Adamlar milleti söğüşlemek için kılıf arıyorlardı zaten. sonunda kooparatif misali 32 büyük sigorta şirketi anlaşıp milletin anasını ağlatmaya başladı.
    larnon bunu beğendi.

Motosikleti
    2016 HONDA NC750X DCT-2016 YAMAHA N MAX
    bu sigorta belasi yuzunden cok severek sifir aldigim motoru yazin satacagim.1300 lira sigorta olur mu ya?aylık 108 lira para yazik gunah

Eagle7 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MT
    arkadaşlar kurunun yanında yaş da yanıyor maalesef. tabi ki bireysel bazda adaletli değil. ben de aynı şekilde başkasının prmini ödüyorum boş yere ne kaza yaptım ne bişey. aynı durumdayız yani. ama çok azınlıktayız maalesef
    Çok azınlıkta değiliz. Hatta çok fazlayız. Sigorta şirketlerinin açıklaması ile söylüyorum zorunlu trafik sigortası yaptıranların arasından sadece %5'lik kısıma ödedikleri paralar yüzünden geri kalan %95den alınan primleri bile geçiyor. Yani sadece bozuk olan %5'lik bir kısım var. Oda sigortadan para almak için hasarı yükselten adilerden kaynaklı. Açın sahibindeni satılık araçlara bakın çok sayıda bunu görürsünüz. İşte ufak bir şey var ama sigortadan para almak için hasar yüksek gösterilmiştir yazan utanmaz bile var
    Ofius bunu beğendi.
    Kelimelerini yükselt sesini değil, yağmurdur çiçekleri büyüten gök gürültüsü değil.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)