Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Hırsız ve Zeki insanlardan korkun.Zeki hırsızdan hele çok korkun

REKLAM ALANI
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosiklete alışmak kendimce kötü sonuçlara da yol açmaya başlamıştı.Günlük en önemli egzersizlerden biri olan yürüyüş kısmını nerdeyse hiç yapmıyordum.Ben de kendime kota koyarak bisiklet+motosiklet kullanmaya başladım.Neyse konuya geleyim.
    Bisikleti aldım gittim çarşı taraflarına.Yanımda da kocaman motosiklet zinciri vardı.O ince halat zincirine güvenmediğim ve bisikletten 3 saat uzakta kalacağım için onunla beraber bağlamaya karar verdim.Giriş kat bir dairenin korkuluklarına geçirdim, ardından bisikletin o üçgen şasi kısmına geçirdim.Kilidi taktım, kontrol ettim.Kilit uzun olduğu için acaba mantık hatası var mı diye de kontrol ettim fakat üçgen bir şeyin içinden geçirdiğim için çıkmasının mümkün olmayacağı kanaatine varıp geometri sorularını yardırmak üzere bir dersanenin denemesine girdim.Asıl olay da sınav çıkışı gördüğüm manzaraydı...
    Her kimse, bisikletin kilidini bisikletten ayırmıştı.Aşırı şaşkınlıkla kilidi ve bisikleti inceledim.Herhangi bir deformasyon yok.Kilit çözülmemişti(en azından öyle zannediyorum.belki de bu kilitlerde bir hile var anahtar kısmında,bilemem).Buna rağmen bisiklet ve kilit yerinden ayrılmıştı ve fena trollendiğimi farkettim.Mantık hatası aradım, bulamadım.
    Belli ki bu kişi bir gözdağı vermeye çalışmış.Bak arkadaş, bağlasan da çözeriz demiş.Korkuttu.5 metrekarelik odama sokup çıkartıyorum bisikleti.Hırsızın zekisinden Allah korusun...

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    KURT-BOZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    TVS APACHİ RTR 150 2014
    Bilirmisin hırsıza kilit dayanmaz diye bi söz vardır .

Sokollu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Kilidini actigi bisikleti calmak yerine, suna bir `thug life` yapayim diye dusunen hirsiz olacagini sanmiyorum.

Ama kilitlediginizden de eminsiniz. Bilemiyorum

Motosikleti
    İNTEGRA gitti şuan 50cc (150cc)arora vesta scooter
    Alıntı KURT-BOZ adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bilirmisin hırsıza kilit dayanmaz diye bi söz vardır .
    tabi canım uluorta bıraksın herkes motorunu hırsızlar hiç uğraşmadan alıp gitsin dimi
    şakamısın kardeşim sen,
    kağıthane ofispark önünden çalınan r25,başlığındaki gibi kilit zincir vs takmadan öylecene bıraksınlar da hırsız videodaki gibi alsın gitsin diyosun yani

bende abus 8077 alarmlı disk kilidi var,hadi hırsız gelsinde ortalığı ayağa kaldırmadan açsın bakalım görelim poposunu
    xawa bunu beğendi.

MD.Murat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    yok
    Kilidi bağladığınızı zannetmişsiniz ama bağlamamışsınız. Kimsenin dokunduğunu bile düşünmüyorum.

BatuhanK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı YERUÇAĞI adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    tabi canım uluorta bıraksın herkes motorunu hırsızlar hiç uğraşmadan alıp gitsin dimi
    şakamısın kardeşim sen,
    kağıthane ofispark önünden çalınan r25,başlığındaki gibi kilit zincir vs takmadan öylecene bıraksınlar da hırsız videodaki gibi alsın gitsin diyosun yani

bende abus 8077 alarmlı disk kilidi var,hadi hırsız gelsinde ortalığı ayağa kaldırmadan açsın bakalım görelim poposunu
    Ben o yazıdan siz önleminizi alın ama gözünüzün önünden ayırmayın anlıyorum mesela. Abus koyarsan da çalarlar, kilitex koyarsan da çalarlar. Çalma süresi artacağından hırsız için risk artmış olur. Ben istanbulda olsaydım muhtemelen paranoyak gibi davranır ön arka alarmlı disk kilidinden sonra bir kaç tane de zincir ile motoru bağlardım heralde

Motosikleti
    Yamaha Cygnus L
    zeki insan hırsız olmaz, kurnaz insan olur. Kurnazlıkla zeka aynı şey değildir. Kurnazlık kötü bir şeydir...

yunusus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    R1200Rt - Planet (78)
    Terkedin büyük şehirleri. Direksiyon kilidiyle evimin önüne açığa koyuyorum motoru, ki üstünde aksiyon kamera da bağlı halde kimse el sürmüyor. Yıllardır da hep böyle bırakırım motorlarımı.
    Yaşanmaz oralarda yaşanmaz kolay gelsin
    Ofius, planet58, Olcay Avşar ve 1 diğerleri bunu beğendiler..

Ofius - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kuba Superlight 200
    Alıntı yunusus adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Terkedin büyük şehirleri. Direksiyon kilidiyle evimin önüne açığa koyuyorum motoru, ki üstünde aksiyon kamera da bağlı halde kimse el sürmüyor. Yıllardır da hep böyle bırakırım motorlarımı.
    Yaşanmaz oralarda yaşanmaz kolay gelsin
    Aynen ya nalburdan aldıgım 7liralık zincire 15liralik kilit vurarak bagliyorum dokunmayi birak bakmiyorlar bile.

Motosikleti
    pulsar 200NS
    Muhtemelen kilitliyeyim derken farkında olmadan kilitleyemedin, yoksa biri o kiliti sadece ders vermek için açmaz, alır götürür bisikleti.

Motosikleti
    Alıntı BatuhanK adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ben o yazıdan siz önleminizi alın ama gözünüzün önünden ayırmayın anlıyorum mesela. Abus koyarsan da çalarlar, kilitex koyarsan da çalarlar. Çalma süresi artacağından hırsız için risk artmış olur. Ben istanbulda olsaydım muhtemelen paranoyak gibi davranır ön arka alarmlı disk kilidinden sonra bir kaç tane de zincir ile motoru bağlardım heralde
    çalamaz kardeşim,ortalığı ayağa kaldırmadan kesinlikle çalamaz,iddea ediyorum açamaz,,ama abus 8077 için söylüyorum ve daha önce bunu çok tartıştık,yiyen varsa gelsin ortalığı ayağa kaldırmadan açsında göreyim,,bu kilidi elinize alıp bilmeden konuşmayın lütfen,

kilide en ufak müdahalede alarmı çalıyor ve alarm sesinide sakız vs yapıştırıp kapatamıyorsun,ses çıkışı ulaşılamayacak şekilde içerden geliyor ve sudan bile etkilenmiyor,,kilit mekanizmasına kadar özel sertleştirilmiş çelikten yapılmış,buz spreyinden bile etkilenmiyor,,alman en iyisini yapmış

tek yöntem alarm çalar vaziyette komple motoru 8-10 kişi kaldırıp kamyonete koymakki yine ortalık ayağa kalkar

ha 600 tl gibi fiyatı var o ayrı
    birde bunun zincir aparatı var onuda alırsan sittin sene bişey olmaz

toseabul - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    GRADE 80 zincirden şaşmam. abus ta neymiş. heleki 10mm takınca demir makası felan kesemiyor gemi zinciri 4-5 ton rahat kaldırıyor :D

satoyama - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Gilera Runner / Aprilia Sr GT200
    Alıntı toseabul adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    GRADE 80 zincirden şaşmam. abus ta neymiş. heleki 10mm takınca demir makası felan kesemiyor gemi zinciri 4-5 ton rahat kaldırıyor :D
    bende dün 12mm olanını aldım.
    zengin veya fakir farketmez, apaçilik ya da ezik alt kültürün, motosiklet üzerinde hiç bir izahı ve bahanesi olamaz... ) (3 litre benzin koyuyorum bir hafta geziyorum diyen adamlardan ve motorlarından uzak durun)

çalamaz kardeşim,ortalığı ayağa kaldırmadan kesinlikle çalamaz,iddea ediyorum açamaz,,ama abus 8077 için söylüyorum ve daha önce bunu çok tartıştık,yiyen varsa gelsin ortalığı ayağa kaldırmadan açsında göreyim,,bu kilidi elinize alıp bilmeden konuşmayın lütfen,

kilide en ufak müdahalede alarmı çalıyor ve alarm sesinide sakız vs yapıştırıp kapatamıyorsun,ses çıkışı ulaşılamayacak şekilde içerden geliyor ve sudan bile etkilenmiyor,,kilit mekanizmasına kadar özel sertleştirilmiş çelikten yapılmış,buz spreyinden bile etkilenmiyor,,alman en iyisini yapmış

tek yöntem alarm çalar vaziyette komple motoru 8-10 kişi kaldırıp kamyonete koymakki yine ortalık ayağa kalkar

ha 600 tl gibi fiyatı var o ayrı
    birde bunun zincir aparatı var onuda alırsan sittin sene bişey olmaz
    Hocam hiç kusura bakma da eğer sen bu zımbırtının satıcısı değilsen bu fanatiklik biraz fazla Devletlerin, bankaların, büyük şirketlerin milyon dolarlık yazılımlarına sızılırken, teknolojinin kötü tarafı iyinin önünde giderken kusura bakma da sen ne alıp götürememesi? Kafaya taktı mı bırak hırsızın o motoru evini taşırlar yerinden.

KURT-BOZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    TVS APACHİ RTR 150 2014
    şakamısın kardeşim sen,

xmax 250 mim vardı evimin kapalı bahçesinden klitli alarmlı her sistem vardı güvenlik kamerasıda dahil adamlar gelmiş alarmı iptal etmişler.Sonra 3 kişi kucaklayıp kapalı kasanın arkasına atmışlar.1 senedir yerinde yeller esiyor.Bi kez daha söylüyorum azmış bi hırsız varsa ona kilit dayanmaz.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    KawasakiZ50SL
    Kafaya koyduktan sonra adamlar dolu geliyor. Biri sağdan soldan gelecek tehtidlere karşı silahlı hazır bekliyor diğeri kaynakla kesip çalıyor yine çalıyor. Polis karakolunun çatısından başkomserin güvercinlerini çalan insanlar tanıdım abus kilit neki kardeşim. Bende kullanıyorum ama senin kadar güvenmiyorum. Abus falan hikaye anca amatör hırsıza gözdağı verir caydırıcı olur.

Motosikleti
    Alıntı slayer1313 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hocam hiç kusura bakma da eğer sen bu zımbırtının satıcısı değilsen bu fanatiklik biraz fazla Devletlerin, bankaların, büyük şirketlerin milyon dolarlık yazılımlarına sızılırken, teknolojinin kötü tarafı iyinin önünde giderken kusura bakma da sen ne alıp götürememesi? Kafaya taktı mı bırak hırsızın o motoru evini taşırlar yerinden.
    yazılımdan bahsediyoruz ya burda,içine sızılsın,,,yaw he he alarmı çaldırmadan açarlar taşırlar

Bthndmrl - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    PCX150
    Aman büyük konuşmayalım Yer Uçaklarımızı çalmasınlar.

Motosikleti
    Alıntı Bthndmrl adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Aman büyük konuşmayalım Yer Uçaklarımızı çalmasınlar.
    sen en iyisi ile tedbirini al sonra allaha emanet et

dikkat edersen tedbirini almayanların malı gidiyo,en iyisi ile alanların değil

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:53 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:12 ----------

Alıntı toseabul adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    grade 80 i makas kesiyor,ben 1.5 metre almıştım,esas grade 100 alıcan,onuda gördüm 14 mm kalınlığında olduğu için demir makasının ağzına büyük geliyor makas kesemiyor dışarı atıyor,,istanbulda karaköy perşembepazarında satan adam bizzat gösterdi,,ama çok kalın ve ağır olduğu için grade 80 almıştım 10 mm,, çok zorlanıyor ama makas kesiyor neticede,,grade 100 spiral taş motoru veya oksijen kaynağı harici kesilmiyor

ayrıca aldığın zincirede bir kilit takıcaksın dimi,işte o kilit abus 8077 olursa en iyisi olur,bu kilidi ister disk kilidi istersen zincirede takabiliyosun

linkte zincirli takım olarakta var ama biraz tuzlu
    http://www.motosikletaksesuarlari.co...FUE_Gwodbi4GgA

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)