Honda Anes Halkalı Servis Rezilliği
-
Herkese selam,
Motorum 2013 pcx 38.000km de, dün akşam durduk yere motor kısmından tık-tık vurma sesi gelmeye başladı, hemen kapattım kontağı, yağını suyunu, sağını solunu kontrol ettim bir sıkıntı görünmüyordu. Normaldede kendim yaparım bakımları anlarım mekaniğinden. Varyatör veya kayıştandır diye düşündüm, o şekilde kullanmaya devam ettim.
Her neyse bugün esengülü arayıp sordum bugün için yoğun olduklarını yarın gelmemi söylediler. Bende işim halledilsin diye istemeyerek Anes halkalıya gittim. İstemeyerek gitmemin sebebi daha önce bakım yaptıklarında varyatörümü bozdular ve bana bilgi vermeden parça değişimi yaptılar, ve lastik değişimi sırasında jantı çizdiler.
Honda anes servisine geldiğimde bakım yapılması ve sesin çözülmesini söyledim, içeri aldılar yağını, hava filtresini değiştirdiler, Sıra sesin çözümüne geldiğinde 4-5 kişi toplandı motorun başına işte o zaman soğuk terler dökmeye başladım ben. İçeri ustaların yanına gittim.
Krank gitmiş, krankla beraber üst kapak, silindir falan derken 2000 liralardan bahsedilmeye başlandı. İçeri geçtik, ne yapalım falan derken.
Satıp kurtulucam dersen 1000tl ye sesi keseriz, yok ben kullanıcam dersen 3500tl ye sağlam yaparız denildi. Nelerin değişeceğini sorduğumda açılmadan söyleyemem dediler. Bu şekilde 10 metre bile gitme dediler birde.
Bu şokun üzerine oturup bir 15 dk düşündüm. Daha önceki olaylardan dolayıda Anese güvenmeyip yine Esengül'ün yolunu tuttum.
Esengül servise girdim, abartmıyorum Ali Esengül motoru çalıştırıp 5 saniye bile dinlemeden "Egzantirik gergisi değişcek" dedi hemen içeri aldı, yarım saat sonra 100 lira ödeyip çıktım sapasağlam şuan motorum.
Anes halkalı servisi kesinlikle tavsiye etmiyorum. Şimdiye kadar 3 kez gittim her gittiğimde çalışan kadrosu değişmiş oluyor. Servis konusunda gram tecrübeleri yok.
Bunu 3 kez gidip 3 ündede sorun yaşamış biri olarak söylüyorum.
Reklamlar
-
Motorumu ordan aldım, canlı parayı verirken bi elimi yalamadıkları kaldı. Ama geçen servise gittiğimde kovmaktan beter ettiler, bende birdaha buraya adımını atanın namı namerttir diyip cıktım.
-
Buna benzer bir olayı bende yaşadım motorum tekleyip duruyordu pahalı denilebilecek bir servise götürdüm beyin+statör+buji dedi bi an şok oldum hepsi aynı anda nasıl arıza yapar mahalle arası bir yere götürdüm çalıştırdı bi saniye dedi karbüratörü söktü içinde ki bi vida çıkmış yerine taktı ayarını yaptı eskisinden sağlam oldu. Ya servisin acemiliği ya da tamamen ticari sebeplerden oluyor o yüzden bilmediğimiz güvenmediğimiz bir servise mecbursak bi kaç servise birden göstermekte fayda olabiliyor.
-
Bence kovmakla iyilik etmişler. Kovmasalardıda motorun orasını burasını kurcalasalardı işiniz daha zordu.
Ali1903 adlı üyeden alıntı
Motorumu ordan aldım, canlı parayı verirken bi elimi yalamadıkları kaldı. Ama geçen servise gittiğimde kovmaktan beter ettiler, bende birdaha buraya adımını atanın namı namerttir diyip cıktım.
-
Servisin verdiği akla bak, sat kurtul 1000 tl. Motoru alacak garibanda bunlara gelecek. 3500 tl de ondan alacak. Oh keyfe bak. Hocam geçmiş olsun. Ucuza hallettiğinize sevindim.
-
Bu satacaksan 1.000 yoksa bilmem ne olayı hiç etik değil ayıptır
-
Bende hasar ekspertizi yapmaları için randevu amaçlı aramıştım. Konuşmalarını beğenmedim ve geç randevu vermişlerdi. İyiki götürmemişim. Yoksa sigortayı sömürmek için yazarda yazarlardı.
-
Acmadan 1000 tl ha
-
Hocam pcx125'in kendisi kaç para zaten 3.500 liraya sağlam yaparız diyorlar?
-
servis bakımlı motor dan uzak duracaksak
kime güveneceğiz bu ülke de...
-
MazhaRR adlı üyeden alıntı
Hocam pcx125'in kendisi kaç para zaten 3.500 liraya sağlam yaparız diyorlar?
Senin ki gibi şikelicekler galiba makineyi pcx125 girecek pcx400 çıkacak
-
EmreKocyigit adlı üyeden alıntı
Senin ki gibi şikelicekler galiba makineyi pcx125 girecek pcx400 çıkacak
Öyle olucaksa olur.En az 250 çıkması lazım.
-
Honda Anes geçirmece onda
-
Esengül candır gerçekten, samimi insanlar bana da yakın hiç yanlışlarına denk gelmedim. Geçmiş olsun.
-
-
arabada 5 evde 15 mantığı
geçmiş olsun Anes maalesef öyle.. esengül için herkes güzel şeyler söylüyor
"Bildiğini sandığın bir şeyi asla öğrenemezsin."
Epiktetos
-
MeehMT adlı üyeden alıntı
Dikkatle okuyunuz !
14 yaşlarında arçelik beko yetkili servislerinde çalışmaktayım çıraklık okulundan geliyorum vs vs ...
Elektrikli süpürgeye eski motoru zımparalayıp taktıklarını anlatmazlarmı diğer servis bizi ispiyonladı bizde onun bunu yaptını ispiyonlayalım merkeze.
Motoru bozuk çamaşır makinesi geldi motor değişti gösterip işçilik motor parası felan yazdırıp haşırt eski motoru sanayide yaptırıp taktılar bizzat ben söktüm vidalarını makinenin
yani servistir efendim yetkili servis yok aman şu bu honda o türkiye burası diğer ülkeleri bilmem ferrari servisinede gitsen geçirirler. biraz olayı açmak istedim
son olarak dayanamıcam bir ustanın belgesiyle başka usta çalışıyordu belgeli usta nakliyeye çıkıyodu :D belgeli bilmiyodu o honda servisinde dönen hikaye bu bence.
Not:5 yıl önceydi
şuan 19 yaşındayım
çok efsane konular hocam biraz anlatırmısın,
-
yamahadan başka motora binmediğim için kafam rahat
-
MeehMT adlı üyeden alıntı
Dikkatle okuyunuz !
14 yaşlarında arçelik beko yetkili servislerinde çalışmaktayım çıraklık okulundan geliyorum vs vs ...
Elektrikli süpürgeye eski motoru zımparalayıp taktıklarını anlatmazlarmı diğer servis bizi ispiyonladı bizde onun bunu yaptını ispiyonlayalım merkeze.
Motoru bozuk çamaşır makinesi geldi motor değişti gösterip işçilik motor parası felan yazdırıp haşırt eski motoru sanayide yaptırıp taktılar bizzat ben söktüm vidalarını makinenin
yani servistir efendim yetkili servis yok aman şu bu honda o türkiye burası diğer ülkeleri bilmem ferrari servisinede gitsen geçirirler. biraz olayı açmak istedim
son olarak dayanamıcam bir ustanın belgesiyle başka usta çalışıyordu belgeli usta nakliyeye çıkıyodu :D belgeli bilmiyodu o honda servisinde dönen hikaye bu bence.
Not:5 yıl önceydi
şuan 19 yaşındayım
Benim staj zamanlarımdada bazı parçalara kömür sürüp müşteriye yanmış diye iteliyorlardı.Garanti bitene kadar arçelikden şaşma diretmeden sıfırıyla değiştirip garantisini uzattırdığımı bilirim ama garanti bittiyse affetmezler.
-
Bahsettiğiniz yer km'si geriye sarılmış ve yağ yakan motosiklet satan yer ne bekliyorsunuz ?
Umarım bir daha böyle bir şey ile karşılaşmazsınız.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)