Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

bi sorum var arkadaşlar

REKLAM ALANI

Motosikleti
    cbr 250 r
    merhaba arkadaşlar ismim Ferhat

direk konuya gireyim dedim 2007 senesinde güvendiğimiz abi dediğimiz bir kişiye kefil olmuştum daha sonra bu kişi borcu ödememiş ve borç icraya düşmüş senet bedeli 4500 tl olan borç almış başını 11.000 tl civarı bi parayı bulmuş.

daha sonraki görüşmelerimde ödemeyeceğini naparsam yap diyerek telefonu kapattı kendisine ulaşsam ulaşamıyorum memleketide terk etti. ailesi varlıklı bir aile mal mülk çok. babası 5 vakit namazında bir adam onunla görüşelim dedik görüştük adam borcu ödeyeceğini söyledi ve sonrasında borcun bana ait olduğunu ve ödemyeceğini söyledi. bende bana ait borca ben neden kefil olayım yada borçlu olsam beni neden kefil yapsınlar dedim.

akabinde bu şekil ortada kaldı borç benim üstüme şimdi asıl soruya gelecek olursak 2013 cbr 250 motorum var ve bunu satamıyorum hacizli olduğu için üst bedelini tamamladım mt 07 almak istiyorum ama onuda 9000 kadar eksiğim olduğu için alamıyorum

bu cbr 250 yi malzeme olarak satsam sizce ne kadar sürede satabilirim. bana bir problem teşkil edermi. muhtemelen şase ve silindir blogunu satamıcam yada komple birine teklif versem malzeme olarak bunu nasıl yaparım motorumun hiç bir şekilde kazası hatta yan yatması dahi yok şimdiden cevaplar için teşekkürler

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    Honda Activa 100 (2004)
    Aklın varsa şahit ol, paran varsa kefil ol demişlerdi bana... Çok geçmiş olsun...

yapman gereken cbr 250 motorunu devlete teslim etmen su asamada.

Motosikleti
    cbr 250 r
    Alıntı okoca adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    yapman gereken cbr 250 motorunu devlete teslim etmen su asamada.
    hocam devlet ile bi alakası yok neden devlete teslim edeyim motorumu ayrıca YAKARIM daha ibreti alem olsun diye. haciz koyan şahıs ve bu şahıs zaten kan emicinin teki yine bunun haciz olayı yüzünden burda haciz koyduğu bi kişi bunu katletmek için daldığı mekanda 4 kişiyi öldürdü asıl borcu yasal faizi ile avukat masrafı ile ödemeye kalktığımda 7000 tl civarı oluyor bunuda teklif ettim kabul etmedi ille diyor alacağım 11 degil 18.000 tl olmuş borç yanlış yazmışım

Alıntı Mustaphalanx adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Aklın varsa şahit ol, paran varsa kefil ol demişlerdi bana... Çok geçmiş olsun...
    hocam yaşım 20 di askerden geldim salak anıma geldi önüme gelene komutanım dediğim sıralar güvendik büyüğümüz dedik.

sen öncelikle haciz borcunu ödemelisin madem kefil oldun,

akabinde avukat la kendi alacağını tahsil yoluna gitmelisin, (o arkadaşın üzerine senin adına hacız felan açtırabilirmisin felan)
    kaçamazsın devletten elbet bir gün alınır o meblah, misliyle, sen bu gün ödeyebiliyorsan öde, sonra onun ailesinden mal mülk kaldığında hacizle alırsın.

sen bekliyorsunki sana buradaki insanlar bir cinlik felan öğretsin, yanlış yoldasın, kendi kedine değişik şeyler icat etmişsin yok parçalayim satayim yok ödemicem, yok alamazlar,

hakını kanuni olarak aramalısın, yanı avukatlarla görüşmelisin olurluğu konusunda kefilliğin iptalı konusunda,

sat parça parça sonra devlet soracak nerde motor diye, bakalım ne diceksin, entirikalar aramayı bırakda, devlete duruşunu göster, sonra hakkını aramaya başla..

ölümüne kefil oldun, ne bekliyordunki ödemeyeceğinde..
    Mustaphalanx bunu beğendi.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    xmax_250 ABS 2015 + Sepetli 52 litre
    ben en son kız arkadaşım namazlı niyazlı biri diye seviyordum sildi attı başkasıyla evlendi o günden sona milletin namazına vs bakmaz oldum iyi kötü diye ayırmaya başladım :D

tecrübe en iyi kitaptır

onurordek - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    TVS Ntorq+SHERCO 250
    Borç, takip zamanaşımına uğramış olabilir. Hukuki destek almanı tavsiye ederim.

Motosikleti
    cbr 250 r
    Alıntı onurordek adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Borç, takip zamanaşımına uğramış olabilir. Hukuki destek almanı tavsiye ederim.
    hocam avukata gittim direk para netice ne olacak diyorum bilmiyo garanti verenlerde oldu birşey çıkmadı zaman aşımı konusunda araştırma yapacağım

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:25 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:23 ----------

Alıntı okoca adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    sen öncelikle haciz borcunu ödemelisin madem kefil oldun,

akabinde avukat la kendi alacağını tahsil yoluna gitmelisin, (o arkadaşın üzerine senin adına hacız felan açtırabilirmisin felan)
    kaçamazsın devletten elbet bir gün alınır o meblah, misliyle, sen bu gün ödeyebiliyorsan öde, sonra onun ailesinden mal mülk kaldığında hacizle alırsın.

sen bekliyorsunki sana buradaki insanlar bir cinlik felan öğretsin, yanlış yoldasın, kendi kedine değişik şeyler icat etmişsin yok parçalayim satayim yok ödemicem, yok alamazlar,

hakını kanuni olarak aramalısın, yanı avukatlarla görüşmelisin olurluğu konusunda kefilliğin iptalı konusunda,

sat parça parça sonra devlet soracak nerde motor diye, bakalım ne diceksin, entirikalar aramayı bırakda, devlete duruşunu göster, sonra hakkını aramaya başla..

ölümüne kefil oldun, ne bekliyordunki ödemeyeceğinde..
    ne cinliği şeytanlığı arkadaşım ya bugune kadar Allahın kuluna borcum kalmadı benim devlet devlet diyorsun boy boy vergi kaçıran varken ben sgk vs. paralarımı bile zamanında ödemiş adamım ha haklısın evet bu iş şeytanca düşünce oluyor fakat çare bulamayınca böyle oldu maalesef yani ben o kadar zengin olsam yapılan hatayı düzelme peşinde olurdum evladım iyi yada kötü farketmeden.

KURT-BOZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    TVS APACHİ RTR 150 2014
    Bak ben sana bi akıl vereyim bi ters yöne geç tersten gelen araca gir %100 haklı çıkarsın haklı çıktığını için sigortanda fazla çıkmaz . her kazada 2 bin lira hasar kaydı rahat çıkar parasını alırsın atarsin bankaya 4 kere kaza yapsan rahat 8-9 bin lira alırsın benden soylemesi

toseabul - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı f3rh4t adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    merhaba arkadaşlar ismim Ferhat

direk konuya gireyim dedim 2007 senesinde güvendiğimiz abi dediğimiz bir kişiye kefil olmuştum daha sonra bu kişi borcu ödememiş ve borç icraya düşmüş senet bedeli 4500 tl olan borç almış başını 11.000 tl civarı bi parayı bulmuş.

daha sonraki görüşmelerimde ödemeyeceğini naparsam yap diyerek telefonu kapattı kendisine ulaşsam ulaşamıyorum memleketide terk etti. ailesi varlıklı bir aile mal mülk çok. babası 5 vakit namazında bir adam onunla görüşelim dedik görüştük adam borcu ödeyeceğini söyledi ve sonrasında borcun bana ait olduğunu ve ödemyeceğini söyledi. bende bana ait borca ben neden kefil olayım yada borçlu olsam beni neden kefil yapsınlar dedim.

akabinde bu şekil ortada kaldı borç benim üstüme şimdi asıl soruya gelecek olursak 2013 cbr 250 motorum var ve bunu satamıyorum hacizli olduğu için üst bedelini tamamladım mt 07 almak istiyorum ama onuda 9000 kadar eksiğim olduğu için alamıyorum

bu cbr 250 yi malzeme olarak satsam sizce ne kadar sürede satabilirim. bana bir problem teşkil edermi. muhtemelen şase ve silindir blogunu satamıcam yada komple birine teklif versem malzeme olarak bunu nasıl yaparım motorumun hiç bir şekilde kazası hatta yan yatması dahi yok şimdiden cevaplar için teşekkürler
    kardeş benim anladıgım kadariyla kişiye kefil olmuşsun? sen gidip borc almamışsın dogrumu? adına bir motosikletin var dimi. ne bok yerlerse yesin parayi senden alamazlar. ha silah zoruyla alırım diyorsa o ayrı... resmiyete borcu sen aldıgın görünüyorsa ve senetlere sen kendi adına imza atmişsan ayrı. bende bir cok icra gecirdim. asıl alacaktan alamazlarsa kefile giderler. (kefil memur ve maaşlı olur genelikle) sen anladıgım kadarıyla maaşlıda memurda degilsin... sen icralık olmuşsan parayi adama degil icra dairesine veya maliyeye teslim edeceksin onlarda dosyanı kapatacaklar.... ben ödeyecem diyorsan adami salla gitsin. (baska senet varsa durum karısık olur) icra dairesine basvuru yapıcan ben borcumu odeyecem ama bana indirim yapacaksınız diyeceksın veya avukatla görüseceksin muhakak indirim yaparlar adına birsey yoksa bole durumlarda asıl alacagın altına bile inebiliorlar zamanla. mesela ben kendimi ornek vereyim
    22 bin tl asıl alacagı vardı bankanın kredinin...
    3 sene boyunca vermedim bu borc 50 bin küsüre cıktı. hala aradilar alabiliyorsanız gelin alın dedim (sigortam yok yeşil kartlıyım adıma hic bisi yok)
    4. seneye kadar arayıp durdular yok sole yok bole felan fistan mal beyanında bulunmustum. en son parayı alamayınca avukat aradı bankanın teklifi var 5bin tl ode dosyayı kapatalım dediler. komik ama gercek. bu cok olan sey.. ben onuda ödemedim :D 5.sene bu 1200 tl ye düştü ;) ve halada ödemiyorum :D bakalım ne olacak :D

gurkanerkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha MT 07
    Alıntı toseabul adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    kardeş benim anladıgım kadariyla kişiye kefil olmuşsun? sen gidip borc almamışsın dogrumu? adına bir motosikletin var dimi. ne bok yerlerse yesin parayi senden alamazlar. ha silah zoruyla alırım diyorsa o ayrı... resmiyete borcu sen aldıgın görünüyorsa ve senetlere sen kendi adına imza atmişsan ayrı. bende bir cok icra gecirdim. asıl alacaktan alamazlarsa kefile giderler. (kefil memur ve maaşlı olur genelikle) sen anladıgım kadarıyla maaşlıda memurda degilsin... sen icralık olmuşsan parayi adama degil icra dairesine veya maliyeye teslim edeceksin onlarda dosyanı kapatacaklar.... ben ödeyecem diyorsan adami salla gitsin. (baska senet varsa durum karısık olur) icra dairesine basvuru yapıcan ben borcumu odeyecem ama bana indirim yapacaksınız diyeceksın veya avukatla görüseceksin muhakak indirim yaparlar adına birsey yoksa bole durumlarda asıl alacagın altına bile inebiliorlar zamanla. mesela ben kendimi ornek vereyim
    3 sene boyunca vermedim bu borc 50 bin küsüre cıktı. hala aradilar alabiliyorsanız gelin alın dedim (sigortam yok yeşil kartlıyım adıma hic bisi yok)
    4. seneye kadar arayıp durdular yok sole yok bole felan fistan mal beyanında bulunmustum. en son parayı alamayınca avukat aradı bankanın teklifi var 5bin tl ode dosyayı kapatalım dediler. komik ama gercek. bu cok olan sey.. ben onuda ödemedim :D 5.sene bu 1200 tl ye düştü ;) ve halada ödemiyorum :D bakalım ne olacak :D
    5 Senenin sonunda banka onu zarar olarak kabul eder ve sizi kara listeye alır. Bir daha hiç bir banka ile çalışamazsınız.

Draconian - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj Boxer
    Hocam sen boşver haciz memurunu, kefili falan. Git bul adamı. Parayı vermediği her gün için ağzına bir tane geçir. 3-5 güne verecektir.

Şiddeti sevmiyorum ama bazı insan formlarının hak ettiği de başka bir şey değil.

toseabul - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı Draconian adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hocam sen boşver haciz memurunu, kefili falan. Git bul adamı. Parayı vermediği her gün için ağzına bir tane geçir. 3-5 güne verecektir.

Şiddeti sevmiyorum ama bazı insan formlarının hak ettiği de başka bir şey değil.
    o adamın elide armut toplayacak dimi
    Honda, Kawasaki, Suziki, Ducati, Yamaha Çok xoştirrr emaaa Benanaaa...

Motosikleti
    cbr 250 r
    Alıntı KURT-BOZ adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bak ben sana bi akıl vereyim bi ters yöne geç tersten gelen araca gir %100 haklı çıkarsın haklı çıktığını için sigortanda fazla çıkmaz . her kazada 2 bin lira hasar kaydı rahat çıkar parasını alırsın atarsin bankaya 4 kere kaza yapsan rahat 8-9 bin lira alırsın benden soylemesi
    beyin nakli yapılıyor diye duydum faydalanmanı tavsiye ederim ziya olmayan beyninle bana akıl verme ...

evet ben kimseden borç almadım parada almadım bir kişi bi yerden malzeme alacaktı her zaman alıp ödediği yer bende kefil oldum normal alışveriş yapıyor diye yani bu borç benim para aldığım yada iş yaptığım bi yerden bana kalmadı

Alıntı Draconian adlı üyeden alıntı Mesajı göster

bulsam zaten bunu yapacağım denetimli patlıcak olsa bile umrumda değil adamda yok piyasada

o adamın elide armut toplayacak dimi
    valla hocam elmamı toplar armutmu bilemem ama benim gözümün hiç birşey görmeyeceği kesin

Motosikleti
    gt250r
    Calinti ihbari vereceksin sonrada parcalayip satacaksin,yeni aldigin motorunda aile bireylerinden birinin üstüne alacaksin nedir işin içinden cikilmayan durum?

harung - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Xmax 250
    Öncelikle geçmiş olsun.

Sana tavsiyem motorunu kenara kaldır binme bir sure üzerinde yakalama kararı varsa cevirmede alırlar altından bu arada çekici masrafı yedi emin masrafı zaten motor bedelini geçer satışı yapılana kadar.

İkinci olarak mahkemeye gidip vatandaş hakkında şikayette bulun

Üçüncüsü bildiğim kadar 10 yıl içinde zaman aşımına uğruyor alacaklar eğer 2007 de senet yapılmışsa 2017 de yani takribi bir yıl sonra zaman aşımına gider.

Sen bu arada sükunetle ailesiyle tekrar irtibata geç senedin aslını ve alınan malın faturasını bul ailesine sen değil yasca daha buyuk biri ile birlikte hatta mümkünse birkaç kişiyle gidip durumu izah edin.

Sonuç olarak eğer bir senedin altına kefil diye imza attiysan nerden bakarsan bak o parayı aslen senin odemen gerekir kefalet bunun için var zaten.

Allah yardımcın olsun ama bence yaşça büyük birinden yardım istemek işini kolaylaştırır.

Not: konu başlığını içeriğe uygun secsen daha iyi olurdu

Motosikleti
    cbr 250 r
    Alıntı kahraman1 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Calinti ihbari vereceksin sonrada parcalayip satacaksin,yeni aldigin motorunda aile bireylerinden birinin üstüne alacaksin nedir işin içinden cikilmayan durum?
    yalan olmasın kafamdan geçen bu hocam ama ne kadar sürede satarım onu düşünüyorum

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)