Yukarıdaki videolar sorunun düşük hızlardaki (en fazla 40 km/h) stop etme problemine açıklık getiriyor. Birde bu problem kronik midir? Çünkü bu başınıza virajda da gelebilir.
Böyle bir aletin reklamını tv de bile döndürmem ben Sanayi Bakanı olsam. İnsan önce problemi giderir. Bu motorları çoğunlukla gençler alacaktır. Ne güzel ya adamı motordan temelli soğutur böyle hata mı olur?
Tam tünel çıkışında 90 km hız ile giderken motor stop etti debriyaja basmaz isen motor çabuk yavaşlar bu gibi durumda hemen debriyaja bas
bir sorun olmaz, motor 100kmh ile giderken istop eder,
- gazı bırakırsın
- devriyajı çekersin
- marşa basarsın, (eğer çalışmıyorsa, debriyaj çekili halde hafif gaz vererek marşa basarsın)
- motor tekrar çalıştığında piston hareketi başladığında yavaşca debriyajı bırakır,
- gazı açarsın uzarsın,
bu kadar basit.
Linki verilen başlıkta da yazmıştim zaten...
debriyajı çekip sağ sinyalle sağa doğru yanaşır o arada marşa basar sın çalışırsa vites küçültür devam edersin.
virajda tehlikeli olabilir belki ama 110 ile giderken pek çok defa benzin bitmesinden dolayı başıma geldi çoğunda sola eğilip musluğu çevirip gazlıyorum tabi tekleme devam ederken biraz seri olmanız lazım ben benzini km sayacından takip ediyorum biteceği km'lere hazırlıklı oluyorum
yüksek viteste ve yüksek hızda olmak yığılmayı daha çoğaltmıyor bilakis azaltıyor bilginize.
Bir onceki bmw motorumda 90 km hizda arac sollarken birden bir sessizlik oldu.. baktim sag elcikte kimseler yok, panik yapmadan saga yanastim... elektronik beyin arizalanmis.. sonrasi rezillik motoru ite ite benzinlige cektim essek gibi motor sonra cekici geldi o gun tum keyfim kacti allahtan motor kilitlenmedi o hizda..
Anayolda 100 le giderken buji piposunu tam oturtmadığımdan çıkmıştı. Pek birşey olmuyor. Motor freniyle duruyormuş gibi oluyorsun. Ama o hızla giderken motor stop ederse sen yine de şehadet getürmeyi unutma ne olur ne olmaz.
Motosiklet ile yüksek süratle giderken motor STOP ederse, hiç bir şey olmaz. Motosiklet yavaşlamaya başlar. Burada kontrollu bir şekilde debriyaj-fren ikilisini kullanarak ve vites küçülterek durmak gerekir.
Motosiklet ile yüksek süratle giderken motor KİLİTLERSE, BLOKE OLURSA, her şey olur. O anda aklınıza gelebilirse bir kelimeyi şehadet getirmek, tedbir babından çok faydalı olur.
Öncelikle geçmiş olsun.
abicim sanırım gözünden kaçtı, dikkatli izlersen yada açıklamaya bir kez daha bakarsan, problemin kelle motorun arızası sebebiyle arka lastiğin kilitlenmesi olduğunu anlarsın. Lastik patlaması değil. Arka lastik patladığında yalpalama videodaki kadar şiddetli gerçekleşmiyor. ( Devir saatinin redline - 0'a düşmesine dikkat et )
Orhan hocam arkadaşımız haklı arka taraftan kaynaklı bir kitleme söz konusu, geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.
yalan haber olduğunu sanmıyorum, ne sürücü nede artçı kaza sonrası hareket etmiyor. savrulurken sürücü ve artçı yanlamasına asfalta düşüyor. kafaları sağ taraftan asfalta çarpıyor. ( muhtemelen )
motordan ayrılma anındaki, sürat 30-40kmh gibi görünüyor. insan kask olsa neler değişirdi demeden edemiyor. yazık.
Lise yılların da arkamda kız arkadaşım varken yüksek bir hızda arka lastiğim kitlemişdi, bir köprüden 30 derece civarı bir açı ile aşağı doğru iniyorduk. Metrelerce kaydık ve sürtünme sonucun da arka teker aşınmadan patlamıştı düşmedik ve nasıl oldu da düşmedik hala emin değilim sanırım arkam da kız olduğu için düşmedim büyük ihtimalle yalnız olsaydım o kadar direnmek yerine yana yatmam olası, düşen ve ölen iki arkadaş için üzgünüm burada izleyen ekipmansız genç arkadaşlara örnek olsun 40km hızla bile ölüm muhtemel.
Ölüm haberini yapan kişiler ne yazdıklarını umursamamışlar bile.
video altı metninde "1 kişi mldü..." yazıyor.
Bir kaç gündür takip ettiğim r6 arka teker savrulma konusu var forum da ben yorumların çoğunu hayret ve üzüntü için de okudum, biz motosiklet sürücüleri kendi içimizde örnek olup bir birimize saygı duymazken, araba sürücüleride habercilerde toplumda bize saygı duymaz şaşırmadım.
Ciddi ciddi bunun tartışılması bile ilginç. En fazla yavaşlamaya hazır olmadığınız için öne yığılma olur ama motordan fırlamassınız merak etmeyin.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)