Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Sizce bu ekipmanlar olmuş mu

REKLAM ALANI

Evet gördüğünüz gibi bu ekipmanları almayı planlıyorum... Sizce nasıl olmuş ? Eğer olmuşsa alıcam ileride kaskı arai ile değiştircem diğer ğarçaları herhalde değiştirmem eksik gedik var mı ?

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    MoKo777 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Tracer 700
    Montta zaten dirsek koruma var ekstra dirsekliğe gerek yok bence.Ayrıca eldivenin fiyatından biraz kısıp, kaska eklemen daha mantıklı olabilir.Bir de ayakkabı ekleyebilirsin bütçen varsa.
    Mertcan00 bunu beğendi.

Thracian - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Zaten montun kendi dirsek korumaları vardır neden ekstradan dirseklik alıyorsun ? Senin yerinde olsam dirseklik parasını kask parasına ekler AVG K3 tarzı bir kask alırım.Düşük bütçeler için LS 2 güzel bir seçenek ama o kadar para verdikten sonra daha güzel bir marka almak daha mantıklı.
    Mertcan00 bunu beğendi.

Darkcity2000 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HONDA NC 750X
    dizlik ve dirsekliği çıkarıp korumalı pantolon ekliyorsun, normal pantolonlar sürtünmede erir
    Mertcan00 bunu beğendi.

ZümeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Me Te Doquz
    Mafsallı dizliklerin sürtünme dayanımının olmadığı ve asfalt kullanıma gelmediğini okudum..
    Mertcan00 bunu beğendi.
    Derin olan kuyu değil, kısa olan ip'tir.

Alıntı Thracian adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Zaten montun kendi dirsek korumaları vardır neden ekstradan dirseklik alıyorsun ? Senin yerinde olsam dirseklik parasını kask parasına ekler AVG K3 tarzı bir kask alırım.Düşük bütçeler için LS 2 güzel bir seçenek ama o kadar para verdikten sonra daha güzel bir marka almak daha mantıklı.
    Teşekkürler hemen yapıyorum

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:28 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:26 ----------

Alıntı MoKo777 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Montta zaten dirsek koruma var ekstra dirsekliğe gerek yok bence.Ayrıca eldivenin fiyatından biraz kısıp, kaska eklemen daha mantıklı olabilir.Bir de ayakkabı ekleyebilirsin bütçen varsa.
    Teşekkürler ekliyorum

Alıntı Mertcan00 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Teşekkürler hemen yapıyorum

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:28 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:26 ----------

Teşekkürler ekliyorum
    Bence arkadaşların dediklerini de bir dikkate al.Dizlik ve dirseklik yerine korumalı pantolon mantıklı gibi.Benim aklıma gelmemişti.Bunların yanında zaten o kaskın üstüne biraz ekleyip 600 TL civarına güzel bir kask alabilirsin.
    Mertcan00 bunu beğendi.
    Özgürlüğün en büyük düşmanı halinden memnun kölelerdir.

Bence çok daha iyi oldu feyzi oğlundan alabiliceğim bu bütçeye bence bunlar hani bir kaç değişiklik olurda ben gayet beğendim ileride sprey boa ıle ozenle sarı yerlerı belkı kırmızıya boyarım sizce nasıl ?

sven - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    eldiven için Richa Magma daha iyi bir tercih olabilir.
    Mertcan00 bunu beğendi.

Alıntı sven adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    eldiven için Richa Magma daha iyi bir tercih olabilir.
    Feyizoğlunda maalesef yok :( tek bildiğimde bura zaten site bilmiyorum daha iyi bilsen oradan alırım
    bkaraca bunu beğendi.

Alıntı Mertcan00 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    http://i.hizliresim.com/ljQDEX.png
    Bence çok daha iyi oldu feyzi oğlundan alabiliceğim bu bütçeye bence bunlar hani bir kaç değişiklik olurda ben gayet beğendim ileride sprey boa ıle ozenle sarı yerlerı belkı kırmızıya boyarım sizce nasıl ?
    AGV K3 bizzat kendim almayı planladığımdan o fiyatlara ilk o geldi aklıma onu örnek olarak verdim.K3'ü kullananlar genelde memnun ama kask konusunda burada konu ile ilgili bilgisi olan arkadaşlara biraz daha danış derim çünkü kask en önemli koruyucu faktörlerden biri.Düz ve desenli K3ler arasında renk dışında abartı bir fark var mı bilmiyorum ama arada tam 200 TL fark var.
    Mertcan00 bunu beğendi.
    Özgürlüğün en büyük düşmanı halinden memnun kölelerdir.

Eagle7 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MT
    İlle hepsini bir yerden almak zorunda değilsin. Eldiven için ben yaz kış revit fly kullanıyorum. Kışın çok uzun yol yapmadığım için bana gayet yeterli. Deri eldiven her zaman daha güvenilir geldi bana. fiyat olarak da ilk baktığın eldivenle pek bir fark yok.Bence eldiven olarak aklının bir köşesinde bulunsun.
    Pantolon olayına gelince. Bende pantolonda var dizlikte. Açıkcası sürekli pantolonu giyemiyorum dizlik hiç yoktan iyidir diye takarım. Aynı gösterdiğin zandona var ve memnunun. Eskiden venomun dizliğini kullanıyordum. Deponun yanında ki plastiği çizdi. Zandona daha değişik bir malzemeden o yüzden çizilme yaşamadım. Ama bir pantolonun yerini tutmayacağı aşikar. Her zaman pantolon giyebilirsen al ama yoksa kenarda kesin dizlik dursun.
    Kaskta bütçeni bir iki tık daha yükseltmeni ve güzel bir kask almanı bende arkadaşlar gibi öneririm. Zaten ileride arai demişsin belki şimdiden bir arai alırsın yada sharkın speed-r larına bakabilirsin, eski kaskımdır. ben güvenliği maalesef test ettim ve başarılıydı yada ls2'nin motogp kaskı çıktı iyi diyorlar biraz incele derim.
    Mont olarak baktığın ls2 lagunayı bire birde görmüş ve kullanıcı yorumunu dinlemiş biri olarak tavsiye edebilirim.
    Sırtlık hiç kullanamadım, bellik her zaman daha rahat geldi bana o yüzden yorum yapamayacağım.
    Ne alırsan al en iyisini en uyguna almaya bak.Sonuç olarak canını emanet edeceksin.
    Mertcan00 bunu beğendi.

Eğer öyle ise 200 tl ucuU alırım ğstüne 100 ekler bot alırım daha iyi ama zaten botu aşleme aldırırım normal syakkabı diyem :D

---------- Mesajlar birleştirildi - 17:10 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:07 ----------

Aslında motoru kasıma yaklaşırken alacağımı düşünürsek yazın fransa ve amerikaya gideceğiz ailemle yaklaşık 700 dolar falan herhalde kişi başı istediğimiz şeylerden alabiliriz eskisi gibi motordan sonra teknoloji meraklısı değilim benim için artık motor öncelik telefon alacağıma amazondan arai kask alırım ? Bence daha uygun geri kalan setide türkiyeden alırım hem 2000tl kendi bütçem var baya bir açık oluşur artanında birazını kenara atar 1000 tllik ehliyet kursu için saklarım siz ne düşünüyorsunuz

Eagle7 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MT
    Öyle bir şansın varsa komple yurt dışından giyin gel
    Mertcan00 bunu beğendi.

Oda olur arai için bir öneriniz var mı ?

---------- Mesajlar birleştirildi - 17:26 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:24 ----------

Orda çok daha uygunmuş sadece mesela kask a girdiğimde arai bakıcam ama pantalon ve monta falan girdiğimde nelere bakabilirim bilmiyorum bir çok marka var bir ara liste yapacağım o zaman sepet hazırlarım

Motosikleti
    gt250r
    Full ekipman aliyorsun madem netten alışveriş önermiyorum ben,en azindan bir bayiden deneyerek tam olarak karar ver marka model beden herşeye ondan sonra netten ucuz olani kovalarsin.
    Mertcan00 bunu beğendi.

emc2 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Triumph Tiger 800
    Mertcan arkadaşım bende fikirlerimi paylaşayım. Anladığım kadarıyla motosiklette yok ehliyette. o halde şu yolu izlemeni öneririm.

1- motosikletin olsun olmasın istanbuldasın nede olsa hemn git bir güvenli sürüş eğitimi kursuna yazıl piyasada 400-500-600 civarlarına bulabileceğin adı sanı belli kurslar var. hem orada ekipman seçerken nelere dikkate etmen gerektiğinide tecrübe etmiş olursun. çünkü bazı ekipmanların bazı tarafları seni düşündürecek. eldiven, dizlik, kask gibi.
    2- bundan sonra ilk önce bineceğin tarza göre bir kask seç, enduromu, naked mı, racing mi. ilk başlarda 125 li ile başlayacağın için bnların çok önemi yok gibi gelsede yapacağın hız oturuş pozisyonun vs. gibi konularda kask yapısı etkili olacaktır. güneş vizörlümü istersin geceleri kullanmayacaksan renkli cammı istersin. çene açılır seni nekadar güvende hissettirir bunlara kara verirsin. bunlara kararverdikten sonra nispeten hafi olanına en azından fiber olanına ve kafana sıkı sıkıya konforlu biçimde oturanına bak. özellikle ve özellikle ilk ekipmanlarını alacaksın netten değil git mağazadan deneyerek ve satıcının görüşlerini dinleyerek al.
    3- eldiven seçiminde çok yazlığa kaçma kışın ellerin üşüdüğünde hissizleşirsin. ve mümkün olduğunca bilek koruması olan al ayası koruması olan ürünlere bak.yavaş düşüşlerde önce ellerin yer ile tanış olacak. dirseklik konusunu sağlam kordura kumaştan yapılmış (sürtünmeye dayanıklı) ve iyi korumaları olan sastec-2 vb bir mont düşün 4 mevsim olanlar gayet işini görür. antalya sıcağında sürmeyeceksen yazlığa hiç bakma. sırt korumasını da montun içine takılanlardan alıp, ayrıca bir bellik al böbrekleri korumak için. zaten bellikte de sınırlı sayıda alt omuriliği korumak için bir bölge bulunur. gelelim alt korumalara. kesinlikle ya kevlar jean yada motosiklet pantolnu al. kalça korumalarıda olsun. dizlik her nekadar tak çıkar yakışıklılığını motsikletten indikten sonra muhafaza etmene yarasa da, dizlikler sonradan ekleme olduğu için düşme anında diz bölgenden kolaylıkla sıyrılabilir. ama illa dizlik takacağım dersen o zaman pantolonunun içine giymeye özen göster. aynı mont ta olduğu gibi pantolon seçersen sürtülmelerde doku kaybı yaşamamış olursun.
    4- buna da ayrı madde açtım konu: bot. kesinlikle motosiklet botu yada çizmesi edin. bilek koruması olmasına özen göster. tabanı düz olmasın ki benzinlik gibi yerlerde benzin türevi ürünlerin üzerine bastıktan sonra kayıp motsikletin atına yatmayasın. gore-tex olmasına en azından water proof olmasına özen gösterki sürüş konforun olumsuz şartlarda bozulmasın.

bunların dışında koruma bitiyormu hayır. keşke yanına bir boyunlukta koyabilsen bu ekipmanların yanına. dipnot bir balaklava yada buff edin kaskını uzun ömürlü giymek için bunları takmadan kafana geçirme.

sonuç olarak diyeceksin sayması kolay. paradan haber ver. gel hesabımızı yapalım. uygun bulabileceğin rakamları yazıyorum.

kurs 500 + bot 350 + pantolon 300 + mont 350 + kask 500 + eldiven 200 = 2200. bunlar temel olanlardı 100-200 aşağıda düşürebilirsin. sonrasında bahsettiğim bellik, sırt koruma, boyunluk lara bakabilirsin.

Alıntı emc2 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Mertcan arkadaşım bende fikirlerimi paylaşayım. Anladığım kadarıyla motosiklette yok ehliyette. o halde şu yolu izlemeni öneririm.

1- motosikletin olsun olmasın istanbuldasın nede olsa hemn git bir güvenli sürüş eğitimi kursuna yazıl piyasada 400-500-600 civarlarına bulabileceğin adı sanı belli kurslar var. hem orada ekipman seçerken nelere dikkate etmen gerektiğinide tecrübe etmiş olursun. çünkü bazı ekipmanların bazı tarafları seni düşündürecek. eldiven, dizlik, kask gibi.
    2- bundan sonra ilk önce bineceğin tarza göre bir kask seç, enduromu, naked mı, racing mi. ilk başlarda 125 li ile başlayacağın için bnların çok önemi yok gibi gelsede yapacağın hız oturuş pozisyonun vs. gibi konularda kask yapısı etkili olacaktır. güneş vizörlümü istersin geceleri kullanmayacaksan renkli cammı istersin. çene açılır seni nekadar güvende hissettirir bunlara kara verirsin. bunlara kararverdikten sonra nispeten hafi olanına en azından fiber olanına ve kafana sıkı sıkıya konforlu biçimde oturanına bak. özellikle ve özellikle ilk ekipmanlarını alacaksın netten değil git mağazadan deneyerek ve satıcının görüşlerini dinleyerek al.
    3- eldiven seçiminde çok yazlığa kaçma kışın ellerin üşüdüğünde hissizleşirsin. ve mümkün olduğunca bilek koruması olan al ayası koruması olan ürünlere bak.yavaş düşüşlerde önce ellerin yer ile tanış olacak. dirseklik konusunu sağlam kordura kumaştan yapılmış (sürtünmeye dayanıklı) ve iyi korumaları olan sastec-2 vb bir mont düşün 4 mevsim olanlar gayet işini görür. antalya sıcağında sürmeyeceksen yazlığa hiç bakma. sırt korumasını da montun içine takılanlardan alıp, ayrıca bir bellik al böbrekleri korumak için. zaten bellikte de sınırlı sayıda alt omuriliği korumak için bir bölge bulunur. gelelim alt korumalara. kesinlikle ya kevlar jean yada motosiklet pantolnu al. kalça korumalarıda olsun. dizlik her nekadar tak çıkar yakışıklılığını motsikletten indikten sonra muhafaza etmene yarasa da, dizlikler sonradan ekleme olduğu için düşme anında diz bölgenden kolaylıkla sıyrılabilir. ama illa dizlik takacağım dersen o zaman pantolonunun içine giymeye özen göster. aynı mont ta olduğu gibi pantolon seçersen sürtülmelerde doku kaybı yaşamamış olursun.
    4- buna da ayrı madde açtım konu: bot. kesinlikle motosiklet botu yada çizmesi edin. bilek koruması olmasına özen göster. tabanı düz olmasın ki benzinlik gibi yerlerde benzin türevi ürünlerin üzerine bastıktan sonra kayıp motsikletin atına yatmayasın. gore-tex olmasına en azından water proof olmasına özen gösterki sürüş konforun olumsuz şartlarda bozulmasın.

bunların dışında koruma bitiyormu hayır. keşke yanına bir boyunlukta koyabilsen bu ekipmanların yanına. dipnot bir balaklava yada buff edin kaskını uzun ömürlü giymek için bunları takmadan kafana geçirme.

sonuç olarak diyeceksin sayması kolay. paradan haber ver. gel hesabımızı yapalım. uygun bulabileceğin rakamları yazıyorum.

kurs 500 + bot 350 + pantolon 300 + mont 350 + kask 500 + eldiven 200 = 2200. bunlar temel olanlardı 100-200 aşağıda düşürebilirsin. sonrasında bahsettiğim bellik, sırt koruma, boyunluk lara bakabilirsin.
    Teşekkürler bu yazı bana lazımdı üşenmeyip özenle yazdığınız için size çok minnettarım öncelikle kurs parasını zaten ayrı tutuyordum ayırdım ekipmandan onun dışından şimdi gelirsek parçalara bellik falan saçma geliyordu madem öyle diyorsunuz onuda ekledim listeme zaten pantalon ve mont da olduklarını bilmiyordum o yüzden dirseklik ve dizlik eledim botun öneminide anlattınız listeme botuda ekledim son olarak bunları alabilmek için arai yi sonraya ekliyeceğim ne zaman r25 ya da başka bir motora geçersem o zaman arai de alacağım başlangıç supersport düşünüyordum zaten o yüzdem şimdilik listem şu
    -kask
    -mont
    -pantalon
    -boy
    -eldiven
    Bunları kışlık almaya özen göstereceğim ayrıca eklediğiniz özellikli modelleri seçmeye çalışacağım.
    ----
    *bellik
    *sırtlık
    *kalçalık
    *ve dahası
    Bunlarıda eklemeye çalışacağım ekleyemezsem zaten aylık en az 400 tl geliyor cebime biriktirirsem (yemek harçlığım :D yemiyorum biriktiriyorum) 2000tl bir birikmişim olucak aralık + 400 birde yaz var en az bi +1000 falanda oradan var toplamda 2000+1000+400+bir yerlerden bulum katım mı 4000 e tamamlarım 500 eğitime veririm motoru babam alır 3500 e gerekenleri alırım bakarım yurt dışında ucuz olanı ordan turkıyede ucuz olanı burdan alırım komple hallolmuş olur sonunda zaten sigorta + plakayı babamın şirketi adına yaparım sigorta plaka falan onlar öder en kötü 41 plaka olucak yani 34 olamazsa sonuçta herşey istediğim gibi oturmuş olucak artık kafam rahat sürebilim motoru

Motosikleti
    Kanuni rs 125
    Kardeşim olmamış bence bunlar
    Mont olarak durt road vogue al 279 lira ve gayet kaliteli titanyum korumalı falan
    Kask olarak MT revenge al mutlaka ve mutlaka fiyat n11 de 279 lira üstelik sharp testinden 5 yıldız almış plycarbon bir kask he bide DOT onaylı

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)