Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Honda CBR 250R Tavsiyeleri

REKLAM ALANI

Motosikleti
    Honda CBR250R
    Selamlar;

Öğrenmek istediğim bir kaç sorun var yardımcı olacaklara şimdiden sonsuz minnet sunuyorum.
    Honda CBR250R motosikletimi yeni aldım burada da siz sayın motorseverlerin kullanım bakım ve onarım tavsiyelerinizi paylaşmanızı rica edeceğim.

*Öncelikle üzerindeki lastikleri orijinal fabrika çıkışı ancak çevremdekilerin söylediği bunların yol tutuşunun son derece kötü olduğu yönünde acilen değiştir diyorlar.
    *Yağ,yağ filtresi,hava filtresi,balata bakımı/değişimi hangi aralıkla yapılmalıdır?
    *Benim motosikletim 9800 kilometre yol yapmış.Kaç kilometreye kadar sorunsuz yürür bakımlarını yaptıkça?(motoru yatıracak,yüksek süratler yapacak,lastik yakacak,redline görecek biri değilim kesinlikle)
    *2.el piyasası ve sürüş keyfi açısından nasıl yorumlarsınız,ileride sattığımda çok zarar eder miyim?
    *Okul dolayısıyla İstanbul-bartın yolu yapmayı planlayarak almıştım ama git gel 1000 km eder,motoru çok mu yorarım,kilometre çok artar ve satamam diye gözüm kormadı değil,gerçi sayacı söküp yürüyen arkadaşlar varmış ama
    *max.hız ne gördü kullanan arkadaşlar?
    *yağ ne marka kullanıyorsunuz,kaça patlıyor?
    *Yakıt nasıl sizin şartlarınızla?
    *Bakım önerileriniz nelerdir?Benim motosikletim kıymetlidir el bebek gül bebek büyütecem tavsiyelerinizi bekliyorum
    *Ve unuttuğum daha ne varsa aklınıza gelebilecek bekliyorum
    Herkese hoş sohbetler

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    inshroud - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Aklıma bir şey geldi. Bu tip soular için mesela "Honda CBR 250R kullanıcıları" diye bir başlık mı açılsa? Başlıktaki herkes bu motosikleti kullandığı için böyle motosikletin genel kullanımıyla ilgili sorular hemen cevaplanmış olur hem.
    BatuhanK, GP500-1st ve fedos bunu beğendiler.

jimi_hendrix - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yohhh

RedCBR125 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    z-ones180 CBR125 CBR250 CBF150 YZFR125 YZFR25
    Yazı stili?

Kör oldum galiba .s

Bu arada motosikletin güzelmiş hayırlı olsun.

Motosikleti
    Honda CBR250R
    Alıntı jimi_hendrix adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Başkan sağolasın
    Ya başlık açma sebebim 1000 küsur sayfa içinden aradığımı bulamam diye şey ettim ya
    jimi_hendrix bunu beğendi.

Motosikleti
    Yohhh
    Alıntı onurd adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Başkan sağolasın
    Ya başlık açma sebebim 1000 küsur sayfa içinden aradığımı bulamam diye şey ettim ya
    valla ben de daha yeni aldım. Motul 7100 yağ koyacam. CBR ciler genelde iponeyi çok beğeniyormuş. top speed denemesi yapmadım ama antalyadan motoru getirirken farkında olmadan 130-140 aralığına çıkmışım bi. motor yorulmaz 500 km gibi bir mesafeyle. ama siz yorulursunuz. 125 ile 2000 küsür km deviren var. 3 sene sonra kaça satarım ben de bilmiyorum.
    "ONE DAY YOU WILL WALK ALONE"

ceyhun383 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ESKİ bajaj discover 125 YENİ HONDA CB125E
    kardeş bartınlımısın faceden ulaşşana bana bi benımde memleket ora yaz ayında ıkı motorla gıdebılırız belkı eklesene benı
    https://www.facebook.com/byhacker383

Motosikleti
    Honda CBR250R
    valla ben de daha yeni aldım. Motul 7100 yağ koyacam. CBR ciler genelde iponeyi çok beğeniyormuş. top speed denemesi yapmadım ama antalyadan motoru getirirken farkında olmadan 130-140 aralığına çıkmışım bi. motor yorulmaz 500 km gibi bir mesafeyle. ama siz yorulursunuz. 125 ile 2000 küsür km deviren var. 3 sene sonra kaça satarım ben de bilmiyorum.
    Ya çıkarım yola deliyimdir ama yarın bigün yarı parasına satmak var ne kadar temiz de baksan satarken kme bakıyo herkes bi de şey sorcam sana düşük devirlerde yavaşlayıp gaz verince anlık olarak bi taktuk ediyo sanki 3. 4. Viteste kaldırmaya çalışırmış gibi yavaşlayınca debriyaja basmak zorunda kalıyom sende de oluyo mu aynısı zarar verir mi ki motora canımı sıktı ya

---------- Mesajlar birleştirildi - 01:53 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:51 ----------

Alıntı ceyhun383 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    kardeş bartınlımısın faceden ulaşşana bana bi benımde memleket ora yaz ayında ıkı motorla gıdebılırız belkı eklesene benı
    https://www.facebook.com/byhacker383
    Aynen bartınlıyım
    Burda hemşerimi bulacağım aklıma gelmezdi valla 😄

seta34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBR 250R - 2014
    Irc kullanmadim, bilemem.
    Hava filtresi 6000-8000 , yag ve yag filtresi 4000 km'de degistirmen motorun sagligi icin faydali olur.
    180.000 km motoru ellenmemis cbr 250 vardi sahibindende.
    Zarar etmezsin.
    Oyle bir cakallik yapayim deme, öbür dünyasıda var. Sen yorulursun motor yorulmaz dayaniklidir.
    181'de redline giriyor.
    Castrol kullaniyorum litresi 28 lira falan (1.5 litre aliyor) memnunum sikinti yok ama tam sentetik yag koyma debriyaj balatasina zarar veriyor'mus'.
    Yakit sana kalmis ben 50 liraya 250-260 kmde ışık yaniyor, tabi devirli kullaniyorum.
    Hadi hayirli olsun kazasiz belasiz
    ///MPOWER bunu beğendi.

berkcigdem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ktm 1190
    Alıntı seta34 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hava filtresi 6000-8000 , yag ve yag filtresi 4000 km'de degistirmen motorun sagligi icin faydali olur.
    Zarar etmezsin.
    Oyle bir cakallik yapayim deme, öbür dünyasıda var. Sen yorulursun motor yorulmaz dayaniklidir.
    181'de redline giriyor.
    Castrol kullaniyorum litresi 28 lira falan (1.5 litre aliyor) memnunum sikinti yok ama tam sentetik yag koyma debriyaj balatasina zarar veriyor'mus'.
    Yakit sana kalmis ben 50 liraya 250-260 kmde ışık yaniyor, tabi devirli kullaniyorum.
    iyi yapmışsın irc kullanmayarak merak etme eksik bir bilgi değil edinmediğin ve edinmeyede gerek olmayan kötü bilgilerden bir tanesi.

bir insan daha motorun üzerine biner binmez ilk virajda poposu atıp lastikçiye gider mi ya irc kullanıyorsan gidersin.

Motosikleti
    Honda CBR250R
    Alıntı seta34 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Zarar etmezsin.
    181'de redline giriyor.
    Yok be ya fırıldaklarla işim olmaz neyse o ama yola vurmaya korktum motoru ya sırf millet km e bakıyor diye
    Sağolasın

Motosikleti
    Yohhh
    ben mi çok sakin kullanıyom neydendir. bu irc ler bana fazla fazla yetiyor. hatta geçen önüme birisi çıktı. 80 küsürle geliyordum ben de. frenleyip çok kısa bir sürede durdum.
    ıslak performansını bilmiyorum yalnız. bir defa yolda yağmura yakalandım.onda da trafikte kaldıydım.
    "ONE DAY YOU WILL WALK ALONE"

Motosikleti
    Honda CBR250R
    Benim eski motosiklete göre baya devirli makine geçen dönüşte bi gaz verdim olduğu gibi göt attı motor asılmadım da yani ani bi çıkış yaptım trafiğin durumu gereği o kadar şimdi durduk yere lastiğe 700-800 lira bayılasım da yok
    Yakıt nasıl sizin bu arada

berkcigdem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ktm 1190
    ben mi çok sakin kullanıyom neydendir. bu irc ler bana fazla fazla yetiyor. hatta geçen önüme birisi çıktı. 80 küsürle geliyordum ben de. frenleyip çok kısa bir sürede durdum.
    ıslak performansını bilmiyorum yalnız. bir defa yolda yağmura yakalandım.onda da trafikte kaldıydım.
    ıslak performansını bilme zaten.

Başka güzel bir lastik kullandığında demek istediğimi anlarsın. bu arada sorun ircde yada başka markalarda değil. bizim memleketin asfaltı asfalt olmadığı için biz bu sorunu yaşıyoruz. mecbur yumuşak hamurlu lastik kullanıyoruz ki yere tutunsun diye. Avrupada falan irc kullanılıyor ve sorun yaşamıyorlar çünkü adam gibi asfalt var yolda.

yol yaptım demekle olmuyor bazı işler... bu lafıda ortaya atar kaçarım
    muhammetcon bunu beğendi.

ccc67 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Cbr 125 (2014 kirmizi) /Artik Cbr 250 (2016 siyah)
    Cbr125 kullanicisiyim ilk sahibiyim makina henüz 6700 kusur kmde.Virajlarda hafif bi yatayim diyorum inanır misiniz bir kayıyor bir kayıyor anlatamam :D Bi abimin rosso2li cbr250sini kullandım resmen tam dönerken göt atsin diye gaza asıldım henüz daha kaydiramadim :D Ama inanıyorum bi gün kayacak 😂

ardacik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Irc ile biraz kullan sonra yumusak hamurlu bir lastikle deistir emin ol yeni bir motosiklet almis kadar cok sevinicen

muhammetcon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mt-09 (2018)
    175 gördüm top speed ama canını almaya gerek yok motorun.Lastikler çöp mishelin yada pirelli tavsiye ediyorum çok faydasını görürsün.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)