Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Ceza Öğrenme

REKLAM ALANI

Motosikleti
    Honda CBR 250R
    İyi akşamlar arkadaşlar ben radardan ceza yediğimi düşünüyorum şimdi https://intvd.gib.gov.tr sitesinden plakamı yazıp baktım burada ceza gözükmüyor birde e devletten bakılıyormuş sanırsam ama hep unutuyorum e devlet şifresi almayı bu verdiğim site dışında vede e devlet dışında başka ögrenme yeri varmı bu sitede dediğim gibi ceza gözükmüyor doğrumudur sonradan ceza coğalmasın istiyorumda

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    inshroud - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    E-devletten yaptığınız sorgulama da vergi dairesine yönlendiriyor. Cezayı yeni yediyseniz vergi dairesine hemen düşmez, cezanın artması vs de olmaz. Öncelikle cezanın size tebliğ edilmesi gerekir. Tebliğ tarihinden sonraki 15 gün içinde imternet vergi dairesi "Beyanlı trafik cezası ödeme" üzerinden indirimli olarak ödersiniz. Bunu yapmak için ceza makbuzunun elinizde olması ve bu makbuzun sıra-sayı numaraları gerekir.

Kısacası, ceza yediyseniz bir süre sonra ruhsat üzerinde yazan adrese ceza makbuzu gelecek. Evde değilseniz muhtarlığa bırakıldığına dair bir kağıt atacaklar posta kutusuna veya kapınıza. Muhtarlığa teslim edildiği zaman ya da kapıdan teslim aldığınız zaman tebliğ tarihidir ve bu tarihten sonra 15 gün içinde indirimli olarak ödeyebilirsiniz.

Cezaya zam gelmesi bildiğim kadarıyla 1 sene sonra oluyor.

Babam çok ceza yer de...

Jemand - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MT-10 SP

fazil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    xv250 / fz6
    Cezaya zam gelmesi bildiğim kadarıyla 1 sene sonra oluyor.
    Ne kadar iyimsersiniz. Cezaya her ay %5 faiz geliyor odemezseniz, odemedim oradan biliyorum.

Trafik cezalarının geç ödenmesi halinde uygulanan faizler artırıldı.
    Halihazırda aylık yüzde 1.40 olan gecikme faizi yüzde 5'e çıkarıldı. Trafik cezasını peşin ödeyene yüzde 25'lik indirim uygulaması ise devam edecek.

İçişleri Bakanlığı Karayolları Trafik Kanunu Hükümleri Gereğince Uygulanan İdari Para Cezalarının Tahsilinde ve Takibinde Uygulanacak Usul ve Esaslar ile Kullanılacak Alındılar, Tutanaklar ve Defterler Hakkında Yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Yönetmeliğe göre, ilgilinin rıza göstermesi halinde idari para cezası derhal tahsil edilecek. Trafik idari para cezası karar tutanağında yazılı idari para cezaları muhasebe yetkilisi mutemetlerine, vergi dairelerine veya Maliye Bakanlığınca tahsile yetkili kılınan bankalar ile PTT idaresine ödenebilecek.

İdari para cezasını kanun yoluna başvurmadan önce ödeyen kişiden bunun dörtte üçü tahsil edilecek. Peşin ödeme, kişinin bu karara karşı kanun yoluna başvurma hakkını etkilemeyecek.

TAKSİTLE ÖDENEBİLECEK

Kişinin ekonomik durumunun müsait olmaması halinde idari para cezasının, ilk taksidinin peşin ödenmesi koşuluyla, bir ay içerisinde vergi dairesine müracaat edilmesi halinde, bir yıl içinde ve dört eşit taksit halinde ödenebileceğine ilgili vergi dairesince karar verilebilecek.

Taksitlerin zamanında ve tam olarak ödenmemesi halinde idari para cezasının kalan kısmının tamamı tahsil edilecek.

Bkz:

http://www.sabah.com.tr/ekonomi/2011...inda-faiz-soku

Süper Moderatör Olcay Avşar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda NC 750X
    Güncel yediğim bir cezayı internet vergi dairesinde göremezken E Devlet de gördüğüm çok oldu, bu yüzden en sağlıklısı e devlet üzerinden emniyetin sistemini sorgulamak.

Çünkü emniyet cezayı kesmiş ve sisteme girmiş olabiliyorken aynı bilgiler henüz vergi dairesine iletilmemiş olabiliyor.

Ayrıca size tebliğ edene kadar merak etmeyin ceza faiz işlemez diye düşünmeyin, çünkü genelde postacılar sizi evde bulamadıkları için! cezayı muhtara bırakırlar ve kanunen tebliğ süreci başlamış olur. Muhtar da size haber vermediyse geçmiş olsun

https://www.turkiye.gov.tr/emniyet-a...ceza-sorgulama

bu linke tıklayıp doğrudan sorgu sayfasına gidin, tabiki E devlet şifreniz olması lazım.
    "normal insanlar bir yerden bir yere gitmek için araba kullanırlar, motorcular ise motosiklet kullanmak için bir yerlere giderler"

Tundzhay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı Olcay Avşar adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Güncel yediğim bir cezayı internet vergi dairesinde göremezken E Devlet de gördüğüm çok oldu, bu yüzden en sağlıklısı e devlet üzerinden emniyetin sistemini sorgulamak.

Çünkü emniyet cezayı kesmiş ve sisteme girmiş olabiliyorken aynı bilgiler henüz vergi dairesine iletilmemiş olabiliyor.

Ayrıca size tebliğ edene kadar merak etmeyin ceza faiz işlemez diye düşünmeyin, çünkü genelde postacılar sizi evde bulamadıkları için! cezayı muhtara bırakırlar ve kanunen tebliğ süreci başlamış olur. Muhtar da size haber vermediyse geçmiş olsun

https://www.turkiye.gov.tr/emniyet-a...ceza-sorgulama

bu linke tıklayıp doğrudan sorgu sayfasına gidin, tabiki E devlet şifreniz olması lazım.
    Ben gezici radala 82km/h hızla 189 tl ceza yemiştim. Postacı eve getirmiş. ama kimse olmadığı için not bırakıp muhtara bırakmış.
    Yani muhtar sana getirmiyor/haber vermiyor zaten sen gidip ondan alıyorsun. Not bıraktığı için postacı, sende görüyorsun. birisi o notu yırtıp atmazsa tabi.
    Bir başkadır Balkanlar'da Türk olmak!

Motosikleti
    Honda CBR 250R
    Şimdi benim eve posta felan gelmedi muhtarada gelmemiş e devletim yok alamıyorum işlerim yogun yoğun olmadığı zamanda hep unutuyorum diğer sitede de ceza yazmıyor 15 gündürde pek binmiyorum ve radar hiç görmedim herhalde ucuz yırrttık

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)