'Uzun far yakma' hayatını kararttı! 25 yıl hapis...
Reklamlar
-
Kendi yorumum sanırım adam kendini savunmak için yapıyor ben öyle anladım
28.03.2016 - 17:57 | Son Güncelleme: 28.03.2016-17:58 Milliyet.com.tr » Gündem » Haber
Adana’da "uzun far yakma" yüzünden bir kişiyi bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla yargılanan Yusuf Bozkurt, indirimli 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
0Sitene Ekle
AA
Adana 10. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki karar duruşmasına çıkan tutuklu sanık 33 yaşındaki Bozkurt, olayda öldürme kastının olmadığını söyledi.
Yusuf Bozkurt, mahkeme heyetince sorulan son sözlerinde, "Trafikte far yakma yüzünden çıkan tartışmada kardeşim Ali'ye yönelik saldırıyı engellemeye çalıştım. Meyve bıçağını alıp araçtan indim. Ölen kişi beni görünce kardeşimi bırakıp bana saldırdı. Boğazımı sıkınca kendimi korumak için bıçağı salladım. Korkutmak istemiştim, çok üzgünüm. Yoldan geçen ambulansı durdurup hastaneye gönderdim. Onun yerine keşke ben ölseydim, böyle olmasını istemezdim." dedi.
Mahkeme heyeti, Bozkurt'u önce müebbet hapis cezasına mahkum etti, ardından da duruşmadaki iyi hali nedeniyle cezasını 25 yıla indirdi. Aynı davada "yardım" suçundan tutuksuz yargılanan Derviş ve Ali Bozkurt ise delil yetersizliğinden beraat etti.
Yusuf Bozkurt, Yüreğir ilçesi Polis Okulu Kavşağı'nda, 18 Eylül 2015'te uzun farlarını yakarak önündeki 01 VB 199 plakalı otomobilin sürücüsü Duran Can Dopoğlu'ndan yol vermesini istedi. Bunun üzerine çıkan tartışmada Bozkurt, Dopoğlu'nun kardeşi Fırat Dopoğlu'nu (26) bıçaklayarak öldürmüştü.
Reklamlar
-
Kontrolü bu kadar kolay kaybedebiliyorsak farın uzunu kısası mühim değildir.
Uzun yaktı, yan baktı, hoşt dedi, kışt dedi vs. Bunlar sadece içimizdeki hayvanı ortaya çıkarırken kullandığımız bahaneler. Yalnız iyi sosyal mesaj olur bundan.
-
"duruşmadaki iyi hâl" nedir ya?
-
Toplumun yarısı bu zihniyette malesef. Arabesk müziten oluyor bunlar hep.
-
Olay yerine bakınca çok da şaşırmadım.
-
Niye ki? Adana'lılara gıcığın mı var?. Bu tür olaylar sadece Adana'da mı oluyor?
-
essegesse adlı üyeden alıntı
Niye ki? Adana'lılara gıcığın mı var?. Bu tür olaylar sadece Adana'da mı oluyor?
evet istanbulda da çok oluyor özellikle adanalıların takıldığı yerlerde
evin camından zıplayarak kavgaya dahil olan adanalıları da unutmadık
https://www.youtube.com/watch?v=Z3qOMKS4SMI
ayrıca bi gıcıklık yok bende çok sevdiğim adanalı arkadaslarım var
-
Sadece değil fakat adanalılar dahi adanada sıradan bir gün yazarak fotoğraf paylaşıyorlarsa bir nedeni vardır heralde
-
Bu olayla alakası yok ama geçen sene hava sıcak diye güneşe ateş edip gözaltına alınan adanalılar vardı. Sanırım biraz şiddete meyilli arkadaşlar.
-
Aferin size.Türk milletini ayrıştırmak için başka etkenlere gerek yok.
Ben Adanalı filan değilim,ama böyle genelleme yapılması çok iyi olmuş:(
-
Aferin size.Türk milletini ayrıştırmak için başka etkenlere gerek yok.
Ben Adanalı filan değilim,ama böyle genelleme yapılması çok iyi olmuş:(
Hocam olaya bana göre aşırı duyarlı yaklaşıyorsunuz ama kimse burada adana veya adanalıları kötüleme veya dalga geçme niyetinde değil. Ama oluyor adanada yani bu bir internet geyiğine döndü. Google açıp adanada yazın sadece ve acayip acayip haberleri okuyun
-
Google açıp,herhangi bir yeri yazın,gene aynı şeyler çıkacak.Bizde birlik beraberlik olmadığı sürece,bu millet iflah olmaz.
Kusura bakmayın,amacım siyaset yapmak değil,ama ben Atatürk'çüyüm ve burada konuşulanlar,hiç de öyle değil.Herkesin düşüncesi kendine ve ben ya da başkası bunu değiştiremez.Ama millet olarak böyle ayrımcılığa girersek,sonumuz belli.
Herkese hayırlı işler ve forumlar.
-
Trafikte tekme tokat daldigi motosiklet sürücüsünü evin önüne davet edip kafasına ve göğsüne 3 kurşun sıkan emniyet müdürü meşru mudafadan beraat etti. Kamera kayıtları ortada iken.
Gariban vatandaşa 25 yılı yasladilar.
Sorsan ahirette boynuzsuz koyun boynuzludan hakkını alacak. Allah varsa ve dediği gibi şu 99 sifattan 1 tanesini kullanıp şu serefsizleri yerle yeksan etse keşke.
4 ay kaldı ulan şu pislik cukurundan xtir olup kacabilmeme.
-
Evin önüne davet ettiğini de kamera kayıtlarından mı anladınız? Benim basından takip ettiğim kadarıyla motosiklet sürücüsü tartıştığı şahsı takip edip kurusıkı tabancasını çekiyordu bunun üzerine de emniyet müdürü silahını çekip ateş ediyordu.. Bir anlık sinirlenmelerimizin neticesi maalesef çok ağır olabiliyor keşke trafikte sürekli kendimizi sakin olmamız konusunda telkinleyebilsek..
-
-
İki taraftan birisi; "tamam abi, haklısın, özür dilerim" dese ne ölüm ne yaralanma olacak. bu sihirli 3 kelimeyi niçin kullanmaz insanlar anlamam. Bir hiç uğruna insan öldürülürmü? Çok yazık. Bir insan alalen canına ve veya ailesininden birinin canına kast edilmediği sürece kimseyi öldürmemeli.
Ben hayatın her anında sıkça kullanırım bu 3 kelimeyi.
-
Özür dileyipte altta mı kalsın kardeş alemsin sende.
-
Ben memleketimi çok seviyorum bu yine iyi bi olay anlatim:
Bir araç seyir halinde giderken arkadan uzunları açık bi araç geliyor öndeki araç sinir oluyor arkadan gelen aracın arkasına geçip uzunlarını yakıp yakıp kapatıyor ilk başta arkadan uzunları açık gelen araç sinirlenip kenara çekiyor diğer adamı kurşunlayarak öldürüyor. Adana sinirli memleket kardeşim uçlarda yaşıyoruz kim ne derse desin :D
-
weirdo1 adlı üyeden alıntı
Özür dileyipte altta mı kalsın kardeş alemsin sende.
Al iste bir tane daha
Altta kalsa ne olacak? Nedir yani bu delikanlilik sevdasi? Karsindaki adamin ne oldugunu biliyormusun? Alelen senin ve ailenin namusuna, canina, ekmegine kasit yok ise, kimseyle kavga etmeye gerek yok bu dunyada, alttan alacaksin, gerekirse hemen kacacaksin, en son care kavga etmektir. Ben hergun trafikte oldugum icin buyuk kucuk bircok kisiyi alttan aliyorum ne oluyor? Bir yerimmi eksiliyor? Aksam evime cocuklarimin yanina mutlu donuyorum olan bu.
Bir japon 4 silindir parasi yiyip tasima ruhsatli silah aldim kendime, Kendi ve ailemin canini korumak icin .45 lik mermi sarjorde de degil atim yataginda her zaman hazir bekliyor. Kapinin onune çöp dokmeye bile indigimde silahim belimde. Ne yapayim simdi herkese artislikmi yapayim? Daha cok sakinir oldum herseyden kendimden yasca kucukten bile abi deyip ozur diledigim cok oldu. Hic gocunmuyorum ben huzurluyum boyle.
-
Arkadaş toplum olarak eleştirlmeyi ve hatalarımızı kabul etmeyi veya karşıdakine hatasını tatlılıkla anlatmayı öğrenemedik, belki arkadakinin acelesi var eşi hamile hastaneye yetişiyo veya ne bileyim benim gibi işe geç kalmış olamazmı kabahatliysen özür dilemeyi haklıysan adam gibi anlatmayı bileceksin, ben acemilik yıllarımda arabayla aceleyle ve dalgınlıkla arkamdan gelen bir aracı sıkıştırmışım benim yaşlarımda bi çocuktu peşimden geldi kırmızı ışıkta durdum camı açtım napıyosun lan sen dedi, kabahatli olmama rağmen sırf lan dedi diye ona uysam bibirimize gireceğiz ama kabahatimi bildiğim için "hocam kusura bakma ne desen haklısın çok acelem var ve çok dalgınım seni zerre görmedim kabahat bende özür dilerim" dedim, ben öyle yaklaşınca çocuk ne diyeceğini şaşırdı neredeyse o da benden özür dileyecekti "aman hocam dikkatli ol" falan muhabbetinden sonra hayırlı yolculuklar dileyerek ayrıldık, bu iş bu kadar basit trafik bu yaa, internete girebilmek için herkez çok iyi bilgisayar kullanacak diye bi şartmı var arabada böyle bişey işte bazı şeyleri hoş göreceksin yoksa sonu böyle olur işte, ne diyelim Allah kurtarsın...
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)